PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] set

otherside
27-06-2011, 00:06
Taki oto set:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/89/1zmw.jpg/)

lukasz.m
27-06-2011, 09:41
Piękna modelka, dobry make up i stylizacja, światło okej ale kadrowo poległeś ... aż chciałoby się rzec (nie urażając rzecz jasna) - kadrowane po twojemu ;) Okaleczyłeś dziewczynę obcinając jej łokieć, biodra i kończyny dolne.

gregzorba
27-06-2011, 14:26
Zdjęcie ok, w/w opinie sa słuszne, dlatego zastanawia mnie....jak takie oto zdjęcie i tak szybko od wstawienia znalazło się na Fan page w FB w galerii Nikoniarzy?

yakoop
27-06-2011, 20:12
Dla mnie świetny set :) Kadrowo również mi pasuje.

liściu
27-06-2011, 21:49
ja bardziej nie rozumiem, tego marudzenia. Nie każdy jest szablonowym fotografem. Takie kadry, dają charakteru i są świetne w tym secie. Przecież to nie matematyka, że zawsze musi być 2x2 =4

rainer
28-06-2011, 11:58
Jako całość bardzo mi się podoba.

notic
28-06-2011, 14:05
Dwóch Panów na przedzie, za dużo książek o magicznym kadrowaniu. Liczy się przede wszystkim efekt końcowy, a nie to czy ktoś obciął kawałek głowy, łokieć, stopę, palce, ucho, język. Sztampowość do niczego dobrego nie prowadzi.
Co do samych zdjęć są ok, ale nic poza tym. Te same poza, ta sama mimika tylko inne kadrowanie, złożone w tryptyk. Co mi się podoba to subtelnie ukazałeś dłonie i w sumie ładnie poświeciłeś.

lukasz.m
29-06-2011, 16:40
Nie mam nic przeciwko niesztampowości, w końcu nudna byłaby fotografia gdyby wszystko wyglądało tak samo czy też podobnie. Trzeba łamać reguły - jak najbardziej jestem "za", jednak by je łamać trzeba robić to z głową. Tutaj są trzy niemalże te same kadry (te same cięcia) - odnoszę wrażenie, że autor przycinał je specjalnie tak, by zmieściły się w tryptyku. Same zdjęcia nie są złe. Jak napisałem wyżej podoba mi się make up, stylizacja i światło - kadry IMHO są mocno na siłę. Oczywiście to tylko moje zdanie i nikt zgadzać się z nim nie musi.

marszull
29-06-2011, 20:56
dla mnie jako set to nuda, jako pojedyncze zdjecie (1 z 3) jest ok

novika
01-07-2011, 10:25
Zgadzam się z przedmówcami że stylizacja i modelka to wielki atut tego setu mnie jednak nie przekonują do końca takie cięcia. Szczególnie jeśli chodzi o czubek głowy i włosy nad czołem... mnie osobiście takie zabiegi gryzą, szczególnie że modelka ma piękne włosy które ładnie rozkładają się na podłodze.