Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ...zaczytanie.
Zapraszam.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/696/dsc4080w.jpg/)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/221/dsc4104ni.jpg/)
Dzięki i pozdrawiam.
Dla mnie dwójka ma klimat który lubię. Podoba mi się. Nie jestem miłośnikiem B&W dlatego nt jedynki nie wypowiem się. Sam kadr jest OK.
Jedynka jest ekstra, uwielbiam fotografie z takim klimatem :) Wolałbym tylko klasyczne proporcje kadru, nie przepadam za poprzycinanymi dziwnie kadrami (ale to tylko moje "widzi mi się" oczywiście). Dwójka fajna, ale przy jedynce... ;)
Pozdrawiam.
a tutaj zdecydowanie dominuje jedynka - ta fota ma to coś :)
Nikonozaur
26-06-2011, 15:34
a tutaj zdecydowanie dominuje jedynka - ta fota ma to coś :)
Podłączę się.
geralttt
26-06-2011, 17:55
Obydwie fajne - na jedynce gra lepiej nastrój/klimat. Swoją drogą z całych tych szarości najciemniej jest w okolicach dziewczynki - świetnie to podkreśla (oprócz mp) jej rolę wiodącą na fotce + dzieje się za nią najładniej (jakieś zerwanie chmury, czy coś w tym stylu) - jednym słowem - brawo!
Też jedynka za klimat.Pozdrawiam
Obydwie fajne - na jedynce gra lepiej nastrój/klimat. Swoją drogą z całych tych szarości najciemniej jest w okolicach dziewczynki - świetnie to podkreśla (oprócz mp) jej rolę wiodącą na fotce + dzieje się za nią najładniej (jakieś zerwanie chmury, czy coś w tym stylu) - jednym słowem - brawo!
...na oby dwóch chwila po burzy.Dzięki.
Jezdynka jest znakomita.......ale to juz wiesz:D
Zaskoczyles mnie...;)
Jezdynka jest znakomita.......ale to juz wiesz:D
Zaskoczyles mnie...;)
...czym??
...czym??
Widzialem to wczesniej, zreszta docenilem na innym portalu.....nie przyszlo mi do glowy, ze twoje....gratuluje szczerze zdjecia!
Widzialem to wczesniej, zreszta docenilem na innym portalu.....nie przyszlo mi do glowy, ze twoje....gratuluje szczerze zdjecia!
...to dzięki;-)
Widzę, że coraz popularniejszy robi się czynnik ludzki w krajobrazie. :-) Oba bardzo dobre ze wskazaniem na 1.
maniak666
26-06-2011, 20:52
Jedynka piękna.
Dwójka fajna.
jacekz40
26-06-2011, 21:43
Jedynka bardzo piękna fotka, super kompozycja :)
Dwójka dopełnia opowieść.
No cóż nie będę się tu zbytnio wyróżniał i napiszę że jedynka jest dla mnie bdb
mirekvampirek
26-06-2011, 22:37
dla mnie tu tylko jedynka, dwojka moze podobala by mi sie bardziej gdybym jedynki nie zobaczyl ;)
jest klimat, jest opowiesc, jest dobra fota
Po raz kolejny zachwycam się jedynką...
BDB fotografia! :D
Choc nie ukrywam, ze 2ka też ładna :)
Jedynka klimatyczna, zatrzymuje na dłużej... dwójka niestety nie.
Ameryki nie odkryję - jedynka rewelacyjna :)
Witam!
Jak dla mnie, tak za wszystkimi chyba:
1. rządzi, jest świetna, ma klimat, jest rewelacyjnie obrobiona do B&W i proporcje idealne
2. trochę szkoda, że modelka wypadła blisko centrum jak dla mnie, nie wiem, czy z kwadratu nie zrobiłbym pionu z modelką bardziej po prawej...
gratuluję...
StachersDTR
27-06-2011, 16:48
Jedynka bardzo fajna. Bardzo fajnie wyglądają smugi deszczu za plecami dziewczyny.
Dwójka mi nie podchodzi. Może to z powodu jedynki? Tytuł świetnie współgra z klimatycznym pierwszym kadrem. Chyba bym go troszkę przyciął z prawej strony. Masz może również kadr w większym przybliżeniu?
Widzę, że coraz popularniejszy robi się czynnik ludzki w krajobrazie. :-)
Jeśli chodzi o czynnik ludzki, to niestety temu daleko do "makowej klasyki" ;) :)
Za poprzednikami, jedynka zdecydowanie. ;)
borregaard
27-06-2011, 21:47
Szkoda że przeostrzyłeś dwójkę..;)
JaroPienza
27-06-2011, 22:24
Jedynka!!!!!!
Kerykejon
27-06-2011, 22:27
jedynka ma moc.
Bardzo fajny, spójny przekaz na jedynce.
krzysztofz24
28-06-2011, 11:50
1 ma w sobie to cos, co mnie zatrzymuje na dluzej, pewna opowiesc...moze wlasnie ta dziewczynka czyta opowiesc tego zdjecia.
2 tez jest fajna, troche razi lekkie przeostrzenie, zaburzajac delikatny nastroj tej fotografi. Kolory bardzo ladne.
Masz może również kadr w większym przybliżeniu?
...oczywiście że mam,takie o jakim piszesz i parę innych;-) jak się ogarnę to coś tam pokażę.Pozdr.