Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] O północy
Witam
Takie tam... bo dawno nic nie fociłem.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/488a04a4d9cd930d4818078a6f989e94d3k0tia-1.jpg
źródło (http://fc06.deviantart.net/fs70/f/2011/177/4/8/488a04a4d9cd930d4818078a6f989e94-d3k0tia.jpg)
pozdr.
Master95
26-06-2011, 11:45
Pięknie doświetlona łódź zamknięta w dobrym kadrze.
Przyjemnie to wyszło. Czym doświetlałeś?
Latarką.
Nikonozaur
26-06-2011, 13:51
Piękna praca, spokój z niej bije.
Klimatycznie, spokojnie, cicho... zapatrzeć się można. Piękny nastrój wyczarowałeś :)
Pozdrawiam.
jarekf34
26-06-2011, 14:30
Dokładnie tak. Z przyjemnością się ogląda.
nawet bardzo.
Bartekkw
26-06-2011, 14:44
fajnie i czysto. kolorek super
Kapitalne zestawienie kolorystyczne.
fajnie i czysto. kolorek super
Się podpiszę :).
geralttt
26-06-2011, 17:48
Twoje kadry charakteryzuje specyficzna czystość detalu oraz naturalizm. Fajnie się to ogląda, celowo zmierzasz w kierunku swoistej dokumentalizacji scen widzianych, czy może inaczej to odbierasz - zupełnie inaczej niż ja to pojmuje i widzę?
Pytam z ciekawości Macieju...
Twoje kadry charakteryzuje specyficzna czystość detalu oraz naturalizm. Fajnie się to ogląda, celowo zmierzasz w kierunku swoistej dokumentalizacji scen widzianych, czy może inaczej to odbierasz - zupełnie inaczej niż ja to pojmuje i widzę?
Pytam z ciekawości Macieju...
Przez dokumentalizację rozumiem rejestrowanie rzeczywistości taką jaka ona jest.
Sceny widziane w większości przypadków staram się jednak przetworzyć o swojemu i odcisnąć na nich swoje piętno :) Bardzo rzadko fotografuje by pokazać jak w danym miejscu było. W zasadzie to co pokazuję podlega ingerencji i przetworzeniu. Czy to na poziomie wykonywania zdjęcia - filtry, długie czasy, kadrowanie, itp. czy na etapie poprzedzającym jego wykonanie (np. taszcząc korzeń w zamiarem wrzucenia go w konkretne miejsce :D ).
geralttt
26-06-2011, 18:33
Thx :)
krokus66
26-06-2011, 18:41
Też tak uważam.
Piękna w Twoim stylu praca.Pozdrawiam
maniak666
26-06-2011, 20:50
Taaakkie tam- pięknie podane.
Z daleka widac czyja to robota...:wink:
login_87
26-06-2011, 20:55
jak dlugo naswietlane??
np. taszcząc korzeń w zamiarem wrzucenia go w konkretne miejsce :D .
Rozumiem że łódkę też przytaszczyłeś :-P
Fajne kolorki i ta "klarowność" na zdjęciu, podoba się
gdasteve
26-06-2011, 22:19
Bardzo sie podoba. Spokoj i harmonia :)
pozdr
mirekvampirek
26-06-2011, 22:24
dobry spokojny i miekki kadr
podobasie
Moje zdanie znasz...
BDB! :D
jak dlugo naswietlane??
90 sekund na f/4.
Oczywiście bez filtrów.
Rozumiem że łódkę też przytaszczyłeś :-P
(...)
Tak. Zawsze chodzę z dwiema na plażę :mrgreen:
Dzięki wszystkim za komentarze.
geralttt
27-06-2011, 03:35
Tak. Zawsze chodzę z dwiema na plażę :mrgreen:
Dzięki wszystkim za komentarze.
W takim razie dla kogo druga?
Zapisuje się na wspólny plener skoro masz nadmiar.
:mrgreen:
tomek_bartus
27-06-2011, 07:06
Piękny kadr. Mam pytanie techniczne, jeśli tylko zgodzisz się zaglądnąć do kuchni: nie mam możliwości podglądu EXIF'a - stąd pytanie. Tytuł, mam nadzieję to tylko przenośnia?, żółta poświata nad horyzontem wskazuje, że fota strzelona po zachodzie słońca, jednak 1-szy plan na tyle był ciemny, że nie widać doświetlającego autora.
Napisz coś o źródle którym doświetlałeś. Co to za latarka i jakie daje światło? Jak sobie radzisz z WB?
Ja się zastanawiam nad zakupem czegoś właśnie do celów doświetlania.
lukasz.m
27-06-2011, 09:59
Pomysł na zdjęcie i realizacja rewelacja.
borregaard
27-06-2011, 10:23
No i b.fajnie...:)
Piękny kadr. Mam pytanie techniczne, jeśli tylko zgodzisz się zaglądnąć do kuchni: nie mam możliwości podglądu EXIF'a - stąd pytanie. Tytuł, mam nadzieję to tylko przenośnia?, żółta poświata nad horyzontem wskazuje, że fota strzelona po zachodzie słońca, jednak 1-szy plan na tyle był ciemny, że nie widać doświetlającego autora.
Zdjęcie zrobiłem 2 minuty po północy. Nad morzem właśnie tak jest o tej porze roku.
W linku zdjęcia równo sprzed roku też robione koło północy tym razem bez doświetlania :D - > LINK < (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=149435)
Napisz coś o źródle którym doświetlałeś. Co to za latarka i jakie daje światło? Jak sobie radzisz z WB?
Ja się zastanawiam nad zakupem czegoś właśnie do celów doświetlania.
PW.
jacekz40
27-06-2011, 13:42
Ja bym powiedział tak - charakterystyczne dla autora :) ...czyli wysoki poziom jak zwykle :mrgreen:
Czyste, klarowne i takie spokojne... Do tego super kolorki. Podoba mi się
Lubie te Twoje ...
"Takie tam... bo dawno nic nie fociłem."
tomek_bartus
27-06-2011, 20:17
Zdjęcie zrobiłem 2 minuty po północy. Nad morzem właśnie tak jest o tej porze roku.
W linku zdjęcia równo sprzed roku też robione koło północy tym razem bez doświetlania :D - > LINK < (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=149435)
PW.
no to jestem w szoku, ten Świat nie przestaje mnie zaskakiwać, na pewno zapamiętam tę lekcję/ dziękuję, jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam...
mateosite
27-06-2011, 21:49
bardzo ładne
pozdrawiam !
ps. moze kiedys wkoncu spotkam ciebie na plaży ;)
(...)
ps. moze kiedys wkoncu spotkam ciebie na plaży ;)
To zbliżaj się ostrożnie i dawaj sygnały dźwiękowe. W porach o których zwykle chodzę na zdjęcia robię się bardzo nerwowy w przypadku niespodziewanych spotkań pośrodku niczego ;) :mrgreen: