Zobacz pełną wersję : Minolta dimage scan 5400 - sterowniki do maca?
Witam :-)
Jakiś czas używam tego skanera, jest naprawdę świetny... Teraz szukam aktualnych sterowników do Maca, te które są na płytce dołączonej oryginalnie, na nowych systemach operacyjnych nie chcą działać...
Orientujecie się, czy coś w ogóle da się z tym zrobić? Bo jeśli nie, to będę musiał dalej miętosić Windows XP...
Pozdrawiam i dziękuję z góry za (p)odpowiedzi :-)
Pozdrawiam
Patryk
Kartofelinder
26-06-2011, 12:00
Może poszukaj w necie, czy jakaś biblioteka linuksowa nie obsługuje tego skanera. Jeśli tak, to istnieje szansa, że skompilujesz sterowniki i dla MACa.
darkmajin
26-06-2011, 13:27
hmm wpisałeś w google w ogóle coś ? :), tu mi coś takiego wyskoczyło sprawdź bo ja nic po za windą nie używam
http://www.downloadsource.net/18029/Minolta-DiMAGE-Scan-Elite-5400-Driver-Mac-OS/
Dzięki za odpowiedzi. Tak, przetrząsałem sieć, na podlinkowanej stronie też byłem. Niestety, ten sterownik obsługuje starsze wersje makowych systemów, mi chodzi o 10.6.6, czyli Snow Leoparda.
Ale będę grzebał dalej, pozdrawiam i dziękuję :-)
Pat
Dzięki za odpowiedzi. Tak, przetrząsałem sieć, na podlinkowanej stronie też byłem. Niestety, ten sterownik obsługuje starsze wersje makowych systemów, mi chodzi o 10.6.6, czyli Snow Leoparda.
Ale będę grzebał dalej, pozdrawiam i dziękuję :-)
Pat
na snow leoparda jest chyba silver fast
pastwisko
26-06-2011, 20:43
ale sterowniki, a program do skanowania to chyba dwie rózne sprawy..
Wypróbuj VueScana, powinien banglać.
Dzięki serdeczne! Spróbuję Vue Scana.
Pozdrawiam
Pat
ale sterowniki, a program do skanowania to chyba dwie rózne sprawy..
Tak i nie, na pewno wspomniany vuescan zawiera w sobie sterowniki do skanerów, być może silverfast również.
pastwisko
27-06-2011, 11:03
chyba że tak, ja chyba jeszcze swiadomością tych rzeczy tkwię w windowsie 98 :D