Zobacz pełną wersję : Jakie programy TV ogladacie?
Jakie programy TV ogladacie?
Cyfra+
discovery, planet, tvn turbo style(jakie tam rzeczy Nigela pichci:) ), a wy?
PS temat ma na celu zwrócenie uwagi na ciekawe programy.
Trzeba mieć czas na TV, lub kompletny brak alternatywnego sposobu spędzania czasu.;)
Ja oglądam wiadomości i pogodę. Wiadomości polskie i np. na BBC lub CNN.
Khyhy... Trzeba mieć tv w ogóle...
a ja oglądam wieczorami....... jakieś filmy (najlepiej komedie dla relaxu) na jednym z wielu filmowych kanałów na N, lub Comedy central i Comedy europe, lub Top Gear na BBC Knowleage
Kondzio-foto
24-06-2011, 13:02
Praktycznie w ogóle nie oglądam TV, regularnie to tylko Kubę Wojewódzkiego.
Rafał_Sz
24-06-2011, 13:25
Maja w ogrodzie. :mrgreen:
FalkoN.pl
24-06-2011, 13:28
a ja nie mam TV :D
sokrates
24-06-2011, 14:02
wiadomości, z doskoku F1, jak mam chwilę wolną to lubię zerknąć na galileo....
Motorniczy
24-06-2011, 17:57
Makłowicza Roberta oglądam, on zwraca moją uwagę a raczej jego potrawy :) i RAI Historia.
wiadomości albo fakty, choć i tak sporadycznie. No i "game of thrones" na hbo ;) to by było na tyle.
"Dogonić tornado" i wszystko co z tą tematyką związane jak tylko leci na Discovery.
Jak już włączam TV to głownie reklamy.
piłka nożna, piłka nożna i jeszcze raz piłka nożna :P wiadomości mam na necie :P pogode na fonie
no czasem jakiś film, najlepiej bez reklam ...
Jak już włączam TV to głownie reklamy.
:D :D Dobre...
velaskez
24-06-2011, 21:23
Czasem wiadomości.
Metatron
24-06-2011, 22:26
A płacicie abonament? :):):)
o żesz,
niedługo padnie pytanie którą ręką sobie poprawiacie nastrój
Wlaśnie, abonament... Jako to jest? Abonament powinien być uiszczany gdy mamy odbiornik telewizyjny lub radiowy, prawda? No ok, mam jedno i drugie, ale nie mam anteny, dzięki której mógłbym odbierać jakikolwiek sygnał umożliwiający oglądanie/słuchanie stacji należącej do mediów publicznych, z przeproszeniem.
Masz radio które nie odbiera bez anteny?
velaskez
24-06-2011, 22:51
Wlaśnie, abonament... Jako to jest? Abonament powinien być uiszczany gdy mamy odbiornik telewizyjny lub radiowy, prawda? No ok, mam jedno i drugie, ale nie mam anteny, dzięki której mógłbym odbierać jakikolwiek sygnał umożliwiający oglądanie/słuchanie stacji należącej do mediów publicznych, z przeproszeniem.
Antena to nie odbiornik przecież, chociaż w rozumowaniu "na chłopski rozum" tak jest.
Masz radio które nie odbiera bez anteny?Yyy... Nom... Tzn w komplecie była kiedyś taka antenka do pasma FM, taki wtykany od tyłu drucik, ale mi zginęła przy przeprowadzce i teraz nie mam. A bez tego drucika radio nic nie chce złapać. W zasadzie z drucikiem też nic nie łapało...
Antena to nie odbiornik przecież, chociaż w rozumowaniu "na chłopski rozum" tak jest.A z jakiej paki mam płacić abonament za odbiornik, z którego i tak nie mogę skorzystać właśnie dlatego, że nie mam anteny?
O kurczaki, teraz sobie jeszcze pomyślałem, że mam radio w telefonie. Czy od niego też trzeba płacić abonament?
kronos28
24-06-2011, 22:57
z tym że abonament RTV nie jest abonamentem jak za kablówkę jeno podatkiem za posiadanie w domu odbiornika radiowego/telewizyjnego. Ustawodawcy nie interesuje to jakie kanały sobie oglądasz na TV, może być nawet kanał live z mongolskiego baletu ważne, że masz czym odbierać ten kanał...
kiedyś obejściem tego były tunery TV do kompa... ale chyba już tą lukę zamknięto i już też trzeba za to płacić.
A to że nie ma anteny... ustawodawcę to mało interesuje. Masz w domu urządzenie, które umożliwia odbiór i już. Rzecz jasna logiczniej by było z anteną ale takie są przepisy.
krzysztof jot
24-06-2011, 23:14
Yyy... Nom... Tzn w komplecie była kiedyś taka antenka do pasma FM, taki wtykany od tyłu drucik, ale mi zginęła przy przeprowadzce i teraz nie mam. A bez tego drucika radio nic nie chce złapać. W zasadzie z drucikiem też nic nie łapało...
A z jakiej paki mam płacić abonament za odbiornik, z którego i tak nie mogę skorzystać właśnie dlatego, że nie mam anteny?
O kurczaki, teraz sobie jeszcze pomyślałem, że mam radio w telefonie. Czy od niego też trzeba płacić abonament?
przeczytaj ustawę i nie udawaj głupa, niestety nieznajomosć prawa i obowiązującychy przepisów nie nie jest usprawiedliwieniem - łamiesz prawo, i tyle.
O żeby ich po... ten... Khyhy, kolejny fajny przepis, w sam raz nadający się do tego, żeby go... Tego, no...
EDIT:
Krzysztof, no jasne, że rżnę głupa. Bo cała ta ustawa jest głupa i debilna. Że co niby, mam wziąć lutownicę i wylutować tuner tv z mojego telewizora, żeby zostać zwolnionym z płacenia abonamentu RTV? A telewizor kupiłem jedynie po to, żeby dziecku bajki na nim włączać, samemu sobie czasem film z wypożyczalni obejrzeć i na PS pograć. I cała ta ustawa to nic więcej, jak kradzież w majestacie prawa.
Kiedyś oglądałem prognozę pogody ale rzadko się sprawdzała i przestałem ;-)
Od niedawna posiadam n-ke i muszę powiedzieć ze jestem zszokowany poziomem programów BBC - rewelacja.
Tapatalk
> BBC Knowledge jesli juz cokolwiek.
A abonament place - liczac po cichu ze po oplaceniu "Tanczacych inaczej", "Mam (bez)talent" itp zostanie cos na radiowa "Dwojke".
Jak jest z abonamentem w przypadku firm?
Czy dobrze pamietam ze firmy placa abonament od kazdego odbiornika oddzielnie?
(w dobie telefonow z radiem to moze byc kosztowne).
Megazordon
25-06-2011, 16:23
Rano, przed pracą, o godzinie 6 leci Spongebob na Comedy Central. Po pracy oglądam fakty, a potem znowu na chwilę włączam Comedy Central, żeby obejrzeć Dwóch i pół. Możecie mnie zwyzywać od złodziei i innych typów, ale abonament mam głęboko w dupie i go nie płacę.
Valdek_Tychy
25-06-2011, 17:01
Z zasady nie oglądam polskiej TV bo jej poziom już dawno przekroczył 100 m poniżej dna.Nie oglądam różnej maści wiadomości - szkoda moich nerwów. Co oglądam? BBC,Discovery,Animal Planet itp. programy.
grunia99
25-06-2011, 18:32
... Że co niby, mam wziąć lutownicę i wylutować tuner tv z mojego telewizora, żeby zostać zwolnionym z płacenia abonamentu RTV? A telewizor kupiłem jedynie po to, żeby dziecku bajki na nim włączać, samemu sobie czasem film z wypożyczalni obejrzeć i na PS pograć.
Tu posiadasz zabezpieczoną rację w temacie.
Za dawnych ciemnych czasów zgodnie z tym, co było napisane w książeczce opłat RTV, z opłaty abonamentowej zwolniony mógł być jedynie właściciel odbiornika "trwale wyłączonego poprzez demontaż przez autoryzowany serwis wybranej lampy, w sposób uniemożliwiający uruchomienie odbiornika" - piszę z pamięci, bo nie ma pod ręką starej książeczki.
A abonament place - liczac po cichu ze po oplaceniu "Tanczacych inaczej", "Mam (bez)talent" itp zostanie cos na radiowa "Dwojke".
Jak jest z abonamentem w przypadku firm?
Czy dobrze pamietam ze firmy placa abonament od kazdego odbiornika oddzielnie?
(w dobie telefonow z radiem to moze byc kosztowne).
O radiu w telefonie ustawodawca jeszcze nie pomyślał, pomyślał natomiast o radiach w autach służbowych. Za każdy radioodbiornik w aucie należy płacić odrębny abonament.
Telewizję ogólnodostępną oglądam z rzadka - głównie jako środek nasenny - nic mnie tak dobrze nie usypia.
Kablówki nie mam (do domków nie dociągają), satelity też nie posiadam - głównie z tej przyczyny, że telewizja to straszny pożeracz czasu (prawie taki sam jak forum :) ). Mój stary 17-letni telewizor kończy powoli swój żywot i nie wiem czy kupię nowy.
Radio gra u mnie w domu i w aucie cały czas, w pracy słucham internetowej trójki i dwójki. Dziwny jestem jakiś, bo abonament płacę.
Przed szkołą zdarzało mi się oglądać TVN24 lub TVN Turbo, a teraz to w ogóle TV nie włączam... :P
Ja nie oglądam w ogóle TV
BugsBunny
25-06-2011, 20:22
BBC entertainment i knowledge, na obu głównie Top Gear i naukowo-historyczne; wybrane programy na History, National Geographic, Discovery World. Czasem coś na Ale Kino!, Kino Polska albo TCM. TVN Turbo się skiepściło, kiedyś dużo ich oglądałem, teraz prawie wcale.
TVP1 i TVP2 są skanadaliczne - seriale, turnieje i talkshowy dla ciężko ograniczonych, pieprzenie że trzeba płacić abonament bo dzięki temu TVP spełnia "misję" i porównywanie się do BBC to jest jakieś nieporozumienie
Kablówki nie mam (do domków nie dociągają), satelity też nie posiadam - głównie z tej przyczyny, że telewizja to straszny pożeracz czasu (prawie taki sam jak forum :) ). Mój stary 17-letni telewizor kończy powoli swój żywot i nie wiem czy kupię nowy.
Radio gra u mnie w domu i w aucie cały czas, w pracy słucham internetowej trójki i dwójki. Dziwny jestem jakiś, bo abonament płacę.O, bingo. Dokładnie to samo u mnie. Khehe, może i tę telewizję bym miał, ale przeprowadzałem się zimą i nie było chętnego, który by wlazł na ośnieżony dach i michę założył... :mrgreen:
I tak już zostało bez telewizji. A stary telewizor tak mrugał, że młodemu oczy wypalało przy oglądaniu bajek (z DVD), więc kupiłem nowy, HD + plejaka, żeby przy okazji jakiś film obejrzeć z BRD i czasem w coś popykać...
Motorniczy
27-06-2011, 13:51
przeczytaj ustawę i nie udawaj głupa, niestety nieznajomosć prawa i obowiązującychy przepisów nie nie jest usprawiedliwieniem - łamiesz prawo, i tyle.
OK , zaplacimy abonament jesli zdejma reklamy . Albo to albo tamto.
OK , zaplacimy abonament jesli zdejma reklamy . Albo to albo tamto.
zgadza się - ja tez za taka TV płacić jakoś nie zamierzam. Bo i za co tu w sumie płacić. Nie wystrzegam się broń boże płacenia za cokolwiek co jest ceny warte. W przyopadku naszej TV opłata jets w mojej ocenie grubym nieporozumieniem. By gdy od przypadku znajdę czas na pooglądanie TV i chce obejrzeć wartościowy film lub program - i gdy okazuje się ze musze na to czekac do 2 w nocy to ja tu czegoś nie rozumiem. A o 20:00 Kevin sam w domu, Rambo czy jakas inna niania na rancho
Rafał_Sz
27-06-2011, 14:17
By gdy od przypadku znajdę czas na pooglądanie TV i chce obejrzeć wartościowy film lub program - i gdy okazuje się ze musze na to czekac do 2 w nocy to ja tu czegoś nie rozumiem.
Weź sobie enkę z nagrywarką i po temacie.
taki jest plan, grzebałem w poszukiwaniu platformy odpowiedniej dla mnie i padło na N. Za miesiąc kupuje TV, stawiam N i będzie git. A kineskopowego Grundiga 21" wywalam, bo już się dostawcy pizzy śmieją że "ooo pan ma jeszcze kineskopowy TV, takiego to już 100 lat nie widziałem" :) :)
----------------------
choć z drugiej strony nie nagrywarką a zmianami programowymi powinno się taki temat rozwiązać. Bo przegladając pobieżnie repertuar szanownej TV, można podejrzewać iż układany jest on dla debili - a bynajmniej za takich nas Polaków nie postrzegam [wszystkich;)]
"Legendy PRL" na TVN Turbo :)
Pingwiny z Madagaskaru na Nick, w N. Na resztę nie mam czasu..
o żesz,
niedługo padnie pytanie którą ręką sobie poprawiacie nastrój
I co twój post dał ? No koment ....
Może i cafe, ale od razu trzeba się chwalić i wypisywać co się pomyśli? Temat miał być użyteczny.
Np Planet pokazuje czasami ciekawe dokumenty, TVN turbo ma „jazdę polską” (nasze drogi i jak my jeździmy), ale też TV4 ostatnio zaskoczyło mnie jakimś motoryzacyjnym programem bo pokazali sęsowne rzeczy.
Np 1% zawartości wody w płynie hamulcowym wydłuża znacznie drogę hamowania (chyba o ok 50%), 2% jeszcze bardziej, a 3% zawartość wody mówi że płyn jest do wymiany.
Boryszuk
27-06-2011, 20:08
pokazali sęsowne rzeczy
A słownika nie pokazali?
2pompony
27-06-2011, 20:13
A słownika nie pokazali?
He he, uważaj, bo odpowie: rozumię aluzję! ;)
Motorniczy
27-06-2011, 20:15
Weź sobie enkę z nagrywarką i po temacie.
Nie rozumiesz, ze trzeba zaplacic nawet jak masz srenke czy inna enke ? to jest bez sensu .