Zobacz pełną wersję : Sklep w chicago
Witam, ma ktoś namiary na sprawdzony internetowy sklep w chicago, koleżanka niedługo tam leci na 2tyg, a ja żonę przekonałem w końcu do nowego (niezbędnego ;-) body), mam nadzieję że będzie dużo taniej. Z góry dziękuję za pomoc.
Władca Pixeli
23-06-2011, 18:51
Witam, ma ktoś namiary na sprawdzony internetowy sklep w chicago, koleżanka niedługo tam leci na 2tyg, a ja żonę przekonałem w końcu do nowego (niezbędnego ;-) body), mam nadzieję że będzie dużo taniej. Z góry dziękuję za pomoc.
http://www.calumetphoto.com - sklep w Chicago i na przedmieściach
http://www.helixcamera.com - sklep niedaleko centrum Chicago
Prawda jest taka, że nikt z Chicago nie kupuje w Chicago tylko wysyłkowo w NY :mrgreen:
Niestety demokraci z Illinois robią wszystko aby to ukrócić :evil:
coach_lodz
23-06-2011, 18:55
tak lepiej kupić wcześniej z bhphotovideo.com z wysyłką do chicago bo wtedy nie płaci się podatku stanowego...
nie czaję,............ wychodzi na to, że zapłacę drożej niż u nas........ masakra.......... liczyłem, że przy kupnie d300s wydam ok 3500pln (u nas 4200pln)
Władca Pixeli
23-06-2011, 19:09
tak lepiej kupić wcześniej z bhphotovideo.com z wysyłką do chicago bo wtedy nie płaci się podatku stanowego...
Tyle, że trzeba zamawiać na swoje nazwisko a nie na znajomych czy rodzinę w USA bo być może będę musieli ten podatek zapłacić.
Demokraci w Illinois zgnoili lokalną gospodarkę i teraz szukają łatwych pieniędzy. Wpadli więc na pomysł aby obywatele stanu Illinois wpłacali zaległe podatki z ostatnich 6 lat zakupów w innych stanach.
coach_lodz
23-06-2011, 19:17
no to kurde nieładnie...
tak, ja też patrzyłem i mi wyszło że w Polsce wychodzi albo taniej albo bardzo zbliżona cena...
To moze lepiej kupic u nas i tam sprzedac? Wow, sprawiedliwosc dziejowa i dobrobyt w koncu :mrgreen:
Dzięki wszystkim za info pozdrawiam................................. szkoda
coach_lodz
23-06-2011, 23:54
To moze lepiej kupic u nas i tam sprzedac? Wow, sprawiedliwosc dziejowa i dobrobyt w koncu :mrgreen:
Jeszcze im tylko wizy walniemy i będzie git !
hostman22
12-09-2011, 15:10
Okopie trochę temat ;). Zna ktoś jakieś komisy foto w Chicago lub Miami ?