Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wigry tęczowe...
Obiecane Wigry tęczowe. Zrobione w poniedziałek, w tym samym miejscu co burzowe - w Starym Folwarku.
Nie udało mi się skleić panoramy, więc znalazłem znośny kadr, w którym zmieściła się cała tęcza.
Światło przed zachodem, po deszczu, sprawiało, że balans bieli wyszedł dziwny, chmury zażółcił. Nie udało mi się z tym zawalczyć, może zbyt łatwo się poddałem.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/5941497-1.jpg
źródło (http://www4.picturepush.com/photo/a/5941497/img/5941497.jpg)
Bartekkw
22-06-2011, 16:29
fajne światełko i kadr. Architekturę bym tylko naprostował ;)
Fajne :)
Szkoda ze druga do konca sie nie pokazala :)
jacekz40
22-06-2011, 17:24
No tak zdecydowanie warto posłuchać Bartka, bo się wali do środka, a szkoda, bo zdjęcie piękne :)
Rafał_Sz
22-06-2011, 17:25
No tak zdecydowanie warto posłuchać Bartka, bo się wali do środka, a szkoda, bo zdjęcie piękne :)
Oj, bo się pewnie ta tęcza oparła. :)
Kadr robi wrażenie.
wooooow! coś pięknego. ale kadr!
fajne. masz tez detal z samym klasztowem i tecza?
Piękny tęczowy most!
I z kościółka prosto do nieba sie można udać! Chyba, ze to jakiś zamek, to wtedy tylko przejsć na drugą stronę można :-)
Dzięki.
Architektury nie prostuję :) Szeroki kąt, mocno szeroki, więc tak wyszło, taki urok. Jak uda mi się w końcu skleić panoramę, to będzie prosto ;)
Szczegółowe kadry mam, wrzucę, jutro :)
Super fota, nie mam pytań.
borregaard
22-06-2011, 22:31
Szkoda,że nie prostujesz...;)
evilseed
22-06-2011, 22:36
A ja jestem za tym, żeby nie prostować architektury :) Podoba mi się takie jakie jest :)
pozazdrościć tylko. Piękne!
StachersDTR
23-06-2011, 00:28
Światło przed zachodem, po deszczu, sprawiało, że balans bieli wyszedł dziwny, chmury zażółcił. Nie udało mi się z tym zawalczyć, może zbyt łatwo się poddałem.
moim skromnym zdaniem te zażółcone chmury tworzą magię tego zdjęcia- poza tęcza ma się rozumieć:)
borregaard
23-06-2011, 01:12
Magia...też walczę z taką "magią"...Za cholerę do rzeczywistości nie przystaje..;)
maniak666
23-06-2011, 01:23
Magia...też walczę z taką "magią"...Za cholerę do rzeczywistości nie przystaje..;)
Doprawdy żółtawych chmur nie widziałeś? Dziwne to zaiste i niezwykłe. Ja mam okazję często je podziwiac.
Nie wierzę Andrzeju, nie wierzę...:wink: