Zobacz pełną wersję : D90 - seria z lampa + zapisywanie zdjec
1) Kumpel ma D60 i moze robic serie z lampa. Ja juz probowalem wszystkiego i nic - w trybie seryjnym po zrobieniu zdjecia musze ponownie lapac ostrosc...
2) kwestia z karta juz niewazna ;]
Art Erie
22-06-2011, 12:58
W trybie AF-C ?
Nie robię serią; mam fufu, więc serią mógłbym zrobić co najwyżej uciekającego winniczka :)
Art Erie
22-06-2011, 18:41
W każdym, to nie ;) Ustaw AF-C, naciśnij spust migawki do połowy i przekadruj na kilka elementów w różnych odległościach, obserwując "zielona kropkę" i ostrość. Jaki masz obiektyw?
18-105.
No ok, przekadrowywanie dziala, ale mi chodzi o serie :D i z lampa dupa z tego wychodzi. Wylaczalem redukcje czerwonych oczu, doswietlanie pkt. ostrosci, blyski modelujace, stabilizacje i wszystkie cuda, jakie tam w menu wynalazlem i nic - moge robic tylko pojedynczo..
Jak ktos ma taki zestaw i nie ma z tym problemu to niech zapoda swoje ustawienia, moze w ten sposob do czegos dojde.
1) Kumpel ma D60 i moze robic serie z lampa. Ja juz probowalem wszystkiego i nic - w trybie seryjnym po zrobieniu zdjecia musze ponownie lapac ostrosc...
2) kwestia z karta juz niewazna ;]
U kumpla działa, bo zamiast lampy wbudowanej siedzi świstak i świeci latarką :)
A tak na serio zarówno u Ciebie jak i u kumpla tryb seryjny z wbudowaną lampą nie działa.
Mam taki zestaw. Moje ustawienia są takie, że na sankach mam zapiętą lampę zewnętrzną. Kup sobie jakąś lampę systemową zewnętrzną i będziesz miał tryb seryjny z lampą.
Hm, no to kumpel mi wcisnal kit ;] ok, wielkie dzieki, bo juz mialem obawy, ze cos mam pochrzanione.