Zobacz pełną wersję : I w końcu jest!
Prawdziwie wysokorozdzielczy monitor dla fotografa! Nie wiem jak tam z kolorami (pewnie Tom01 bedzie cos wiecej wiedzial na ten temat), ale... w dupie z kolorami. 36,4" i 4096x2160 pikseli, to jest to! (http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Eizo_monitor_o_rozdzielczosci_4096x2160_punktow-35709.html)
w tej cenie nie spodziewałbym się problemów z kolorami chyba :)
Robi wrażenie taki monitorek, oj robi
w tej cenie nie spodziewałbym się problemów z kolorami chyba :)Calkiem slusznie, jesli w zastosowaniach wspominaja jedynie o projektowaniu czy kontroli ruchu lotniczego. ;)
Znam lepsze zastosowania dla grubo ponad 100k, niż monitor, choćby i najbardziej profesjonalny.
Rafał_Sz
22-06-2011, 09:23
100 000 za monitor? Chyba ich suty pieką. :)
(Ale wygląda nieźle) :)
ładny jest,
ale chyba nie szybko trafi pod strzechy;)
Do dużych projektów CAD jak znalazł (tam brakuje powierzchni i rozdzielczości).
jak za darmo :D, poproszę dwa ;)
a poważnie to parametry ciekawe, ale cena zabójcza
raptor88
22-06-2011, 12:07
No cóż, kupić 3x30" i mamy masę miejsca więcej i masę kasy w kieszeni. Fakt, monitorek robi wrażenie, ale praca na 36" może już być dla niektórych osób uciążliwa.
robinhood
22-06-2011, 12:51
To automatyczne wygaszanie monitora jak nie ma przed nim użytkownika to na kolory chyba dobrze nie wpływa, wszędzie bębnią, że monitor potrzebuje z godzinę, żeby się ustabilizować.
W związku z powyższym, nie kupuję! :D
ale chyba nie szybko trafi pod strzechy;)
To jeszcze nie masz :)
Ciekawe w jakiej odległości na takim da się pracować?
Jak już taki trafi do dużej ilości forumowiczów, to spadnie liczba wpisów z informacją, że ktoś opluł monitor :)
Ciekawe w jakiej odległości na takim da się pracować?
A z jakiej odległości oglądało się kiedyś duże projekty na wielkiej desce kreślarskiej? ... 50cm czy mniej? :)
A z jakiej odległości oglądało się kiedyś duże projekty na wielkiej desce kreślarskiej? ... 50cm czy mniej? :)
Nie wiem.
Myślę, że praca na monitorze o takim rozmiarze z odległości mniejszej lub równej 50cm może wyglądać jak oglądanie gry w tenisa :)
Na tej desce kreślarskiej tak to wygląda. (możesz rzucić okiem na całość i "skanować" detale)
a nie ... to juz chyba bym wolal 26" z jakims 2560x1600 px.
na biurko mi jeszcze wejdzie i pewnie ciut taniej bedzie. nie zeby mnie 1920x1200 bardzo bolalo,
ale do LR nigdy za malo rozdzialki...