PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka torba na D90 z dodatkowym obiektywem

mikas4
21-06-2011, 21:42
Jaką polecacie torbę na D90 z obiektywem 18-105mm i 35mm, do tego pierdoły typu dyfuzor do lampy wewnętrznej?
Dobrze jak by miała pokrowiec przeciwdeszczowy i była bezpieczna na uderzenia.

ToB
21-06-2011, 22:43
Polecam Lowepro Stealth Reporter D300 AW z uwagą: jesli będziesz oglądał filmlki reklamowe tej torby
to zapomnij o wyjmowaniu sprzętu przez klapę - myślę, że to jest możliwe tylko w największym rozmiarze

mikas4
22-06-2011, 06:05
Z tego co oglądałem w internecie, na razie myślę o Lowepro NOWA 160, tylko nie wiem czy nie będzie za duża bo 140 raczej jest mała.

mikas4
23-06-2011, 14:41
Może ktoś doradzi mi jeszcze bo chciałem kupić używaną torbę przez allegro lub w inny sposób i nie mam jak jej sprawdzić. Szukam czegoś w miarę małego co pomieści mój sprzęt i nic więcej. Chciałem z taką torbą jechać na wczasy więc nie chce mi się nosić jakieś wielkiej torby reporterskiej a przy okazji w większości pustej.
Myślę nad Lowepro Nowa 160 ale jej wewnętrzne wymiary to 20 X 11 X 17 cm, więc raczej D90 z 18-105 i osłoną przeciwsłoneczną i paskiem lowepro (który też trochę zajmuje miejsca) nie zmieści się.
Mam jeszcze jedną torbę na oku Lowepro Nova 2 AW o wymiarach wewnętrznych 215 x 195 x 110 i wydaje mi się że to 19,5cm wysokości pozwoli zmieścić D90 z 18-105 i założoną osłoną, tylko czy będzie jeszcze miejsce na obiektyw 35mm 1,8G lub zdjęty obiektyw 18-105 i dyfuzor do lampy wewnętrznej oraz by bez problemu dało się upchać pasek do aparatu.
A może Lowepro Apex 120 da rade ?
No chyba że polecacie jeszcze coś innego by to się zmieściło.
Proszę o pomoc użytkowników tych toreb lub osób które miały z nimi kontakt.

Yova
25-06-2011, 11:16
Myślę że Nova 160 będzie w sam raz (osłonę PS zawsze możesz założyć przecież odwrotnie). Najlepiej gdybyś mógł się przejść do sklepu gdzie mają te torby i się przymierzyć.

Polecam Lowepro Stealth Reporter D300 AW z uwagą: jesli będziesz oglądał filmlki reklamowe tej torby
to zapomnij o wyjmowaniu sprzętu przez klapę - myślę, że to jest możliwe tylko w największym rozmiarze

Nie wiem jak tl LP rozwiązało, ale na co dzień korzystam z torby Kata pr 440 w której bardzo chwalę sobie ten patent. Choc tu muszę przyznać że w hamie defender którą używałem przez 2 lata jest on ciekawej i wygodniej rozwiązany :)