PDA

Zobacz pełną wersję : Wykrzacza się NX2

elanek
21-06-2011, 08:03
No więc w pewnym momencie użytkowania (chyba niedługo po czyszczeniu cache) zaczęło wywalać mi NX2. Nie dało się go odpalić. Usunąłem, zainstalowałem w płytki pierwotną wersję. Działała. Ale musiałem zrobić upgrade do wersji 2.2.6, żeby mi nefy z puszek otwierał. Niestety, po tym już nie działał. Pojawia się windowsowski komunikat że się nie da otworzyć itepe. Czas mnie goni, klienci czekają. Ma jakieś znaczenie,że tez jest zainstalowany CEP3.0?

Macie podobne problemy?

Johanan
21-06-2011, 10:54
Nic na to nie poradzisz i nawet szkoda żebyś próbował, bo tylko stracisz czas i zszarpiesz sobie nerwy.

Proponuję postawić system od nowa i robić regularnie kopię partycji systemowej, np. świetnym programem: Active Boot Disk, który wrzucony na pen drive'a zrobi Ci kopię dysku w pół godziny, a odtworzy zapisany stan w razie potrzeby w 15 minut.

Odpowiadając na Twoje pytanie, NIE, CEP nie ma tu nic do rzeczy i wszystko powinno działać jak należy.

CNX2, to niezwykle kapryśny program i nigdy nie wiadomo, kiedy mu coś zaszkodzi.

KS
21-06-2011, 11:38
A to nie problemy z dyskiem, na którym leży cache? Co komunikat pokazuje, że nie da się otworzyć?

elanek
21-06-2011, 14:49
NX2 na C, cache na D, miejsca na obu dużo. Kazałem NXowi opróżnić z menu programu.

Szuwar
27-06-2011, 14:18
Nie wiem dlaczego, ale najbardziej stabilną wersją NX2 jak dla mnie jest ta ściągana ze stronki nikon.pl.

Przy czym polecam ściągnąć 2.2.6 i od razu przed instalacją update 2.2.7, zainstalować 2.2.6, wpisać nr seryjny i od razu zrobić 2.2.7., a następnie wcześniej ściągniętego CEPa.

Ostatnio byłem zmuszony kilka razy przeprowadzić całą procedurę i śmiga mi aż miło.

Cache również mam na innym dysku.

rotor
10-07-2011, 00:44
a co daje umieszczenie Cache na innym dysku?, nie spowalnia to przypadkiem pracy?