Zobacz pełną wersję : SB 900 - nie obraca sie głowica :(
Witam, wczoraj na weselu zacięła się funkcja obrotu głowicy :( Czy kogoś taki przypadek spotkał? Lampa na gwarancji, a za tydzień kolejne wesele. Pewnie trzeba będzie drugą kupić :(
Jak na gwarancji, to nie ma co samemu grzebać.
No tak, ale myślałem, że ktoś już miał z takim defektem do czynienia. Coś tam w środku się zacięło. Naciskając gumę położenie góra-dół prawidłowo działa, ana boki ani mm się nie obróci :(
Pewnie kupię SB700 jako rezerwową, z czasem przydadzą się i dwie na raz.
Co z tego, że ktoś miał? Chcesz sam rozkręcić i stracić gwarancję?
...a u mnie jest odwrotnie- glowica luzno sie obraca- czasem nie blyska. Lampa po gwarancji dawno :/ Ciekawy jestem ile mnie to bedzie kosztowalo? Kusi aby samemu rozbierac, ale pewnie z naprawą nie bedzie latwo. Mial ktos takie doswiadczenie z sb900?
lesander
14-07-2013, 22:52
Jak na gwarancji, też bym się nie zastanawiał tylko bym oddał do serwisu bo bez sensu stracić gwarancję przez coś takiego.
Jednak tak jak u kolegi wikarego, to chyba też bym się pokusił, żeby samemu rozebrać. Lampa raczej nie powinna być bardzo skomplikowana w budowie. Nawet jak rozbierzesz i się okaże, że nie będziesz wiedział jak naprawić, na pewno dasz radę ją złożyć do stanu poprzedniego.
darkmajin
15-07-2013, 07:37
miałem to samo, tam jest taki bolec metalowy który się zablokował dojście do niego to masakra, nie polecam naprawy na własną rękę wiem coś o tym... niestety ;)
miałem to samo, tam jest taki bolec metalowy który się zablokował dojście do niego to masakra, nie polecam naprawy na własną rękę wiem coś o tym... niestety ;)
hmmm... ale ten bolec powodował, ze głowica nie ruszała się , czy kręciła się luźno?
Jak sprzęt na gwarancji to nie ma co się zastanawiać tylko słać. Rozbierać na własną rękę chyba nie opłaca się bo to skomplikowane urządzenia
marksanna
24-07-2013, 22:06
Może postaraj się delikatnie zdjąć tą gumę co się ją naciska czy tam się nic nie zablokowało?
Witam, miałem praktycznie identyczny problem. Lampa też na gwarancji. Może to jakaś wada fabryczna? W każdym razie nie rób nic na własną rękę. Oddaj na gwarancję bo szkoda popsuć nowy sprzęt.
Witam, temat nieco osiwiały, ale ni z tego ni z owego głowica mojej SB900 przestała się obracać. Odchylanie góra/dół działa, lewo-prawo nie. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić? Lampa po gwarancji...
Witam, temat nieco osiwiały, ale ni z tego ni z owego głowica mojej SB900 przestała się obracać. Odchylanie góra/dół działa, lewo-prawo nie. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić? Lampa po gwarancji...
tylko gwarancja , bez wyłamania zatrzasków się nie da bo śrubki są schowane pod głowicą i dopiero po przekręceniu będzie je można wykręcić
miałem to samo ale na gwarancji tak wiec tylko serwis ci zostaje