PDA

Zobacz pełną wersję : SB 900 - nie obraca sie głowica :(

tyrpin
19-06-2011, 11:52
Witam, wczoraj na weselu zacięła się funkcja obrotu głowicy :( Czy kogoś taki przypadek spotkał? Lampa na gwarancji, a za tydzień kolejne wesele. Pewnie trzeba będzie drugą kupić :(

amirez
19-06-2011, 18:29
Jak na gwarancji, to nie ma co samemu grzebać.

tyrpin
19-06-2011, 18:43
No tak, ale myślałem, że ktoś już miał z takim defektem do czynienia. Coś tam w środku się zacięło. Naciskając gumę położenie góra-dół prawidłowo działa, ana boki ani mm się nie obróci :(
Pewnie kupię SB700 jako rezerwową, z czasem przydadzą się i dwie na raz.

amirez
19-06-2011, 19:55
Co z tego, że ktoś miał? Chcesz sam rozkręcić i stracić gwarancję?

wikary
14-07-2013, 19:53
...a u mnie jest odwrotnie- glowica luzno sie obraca- czasem nie blyska. Lampa po gwarancji dawno :/ Ciekawy jestem ile mnie to bedzie kosztowalo? Kusi aby samemu rozbierac, ale pewnie z naprawą nie bedzie latwo. Mial ktos takie doswiadczenie z sb900?

lesander
14-07-2013, 22:52
Jak na gwarancji, też bym się nie zastanawiał tylko bym oddał do serwisu bo bez sensu stracić gwarancję przez coś takiego.
Jednak tak jak u kolegi wikarego, to chyba też bym się pokusił, żeby samemu rozebrać. Lampa raczej nie powinna być bardzo skomplikowana w budowie. Nawet jak rozbierzesz i się okaże, że nie będziesz wiedział jak naprawić, na pewno dasz radę ją złożyć do stanu poprzedniego.

darkmajin
15-07-2013, 07:37
miałem to samo, tam jest taki bolec metalowy który się zablokował dojście do niego to masakra, nie polecam naprawy na własną rękę wiem coś o tym... niestety ;)

wikary
16-07-2013, 12:51
miałem to samo, tam jest taki bolec metalowy który się zablokował dojście do niego to masakra, nie polecam naprawy na własną rękę wiem coś o tym... niestety ;)

hmmm... ale ten bolec powodował, ze głowica nie ruszała się , czy kręciła się luźno?

fortos
23-07-2013, 20:42
Jak sprzęt na gwarancji to nie ma co się zastanawiać tylko słać. Rozbierać na własną rękę chyba nie opłaca się bo to skomplikowane urządzenia

marksanna
24-07-2013, 22:06
Może postaraj się delikatnie zdjąć tą gumę co się ją naciska czy tam się nic nie zablokowało?

ujopno
26-07-2013, 12:29
Witam, miałem praktycznie identyczny problem. Lampa też na gwarancji. Może to jakaś wada fabryczna? W każdym razie nie rób nic na własną rękę. Oddaj na gwarancję bo szkoda popsuć nowy sprzęt.

KozaK
22-02-2014, 18:45
Witam, temat nieco osiwiały, ale ni z tego ni z owego głowica mojej SB900 przestała się obracać. Odchylanie góra/dół działa, lewo-prawo nie. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić? Lampa po gwarancji...

bil78
23-02-2014, 14:44
Witam, temat nieco osiwiały, ale ni z tego ni z owego głowica mojej SB900 przestała się obracać. Odchylanie góra/dół działa, lewo-prawo nie. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić? Lampa po gwarancji...

tylko gwarancja , bez wyłamania zatrzasków się nie da bo śrubki są schowane pod głowicą i dopiero po przekręceniu będzie je można wykręcić

miałem to samo ale na gwarancji tak wiec tylko serwis ci zostaje