Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wigry burzowe - panorama...
Miałem zamiar najpierw wstawić zdjęcia z Wigier z dzisiejszego mglistego poranka, ale poczekają, pewnie do jutra.
Dziś kontynuując temat wczorajszych burzowych Wigier wrzucam panoramę.
Zrobiłem zgodnie z regulaminem (1000 pix na długim boku - żebyście nie narzekali, że za małe), logo się wyrzekłem ;)
Obróbka taka jak uważałem, starałem się nie przesadzić.
Mam nadzieję, że również się spodoba.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/5914368-1.jpg
źródło (http://www5.picturepush.com/photo/a/5914368/img/5914368.jpg)
Quakerek
18-06-2011, 21:38
Bardzo mi sie podoba, kadrowo ładnie tą panoramke zamknąłeś, obróbka też jak najbardziej oki.
<| MICHAŁ |>
18-06-2011, 21:50
juz sie wypowiedzialem w poprzednim, ale powtorze jeszcze raz - to chyba najlepsze zdjecie krajobrazowe, jaki dane jest mi ogladac na tym forum w tym roku.
wychodzi zdecydowanie poza codzienna nude, ktora tu zagosciala dawno temu i nie chce sie za nic wyniesc :)
Dla mnie bomba
poprosze to samo na boku 1920....
borregaard
18-06-2011, 22:02
Dla mnie bomba....
lukasz.m
18-06-2011, 22:06
Mam nadzieję, że również się spodoba.
Spodoba ?! weź no nie żartuj - jest klimat i oboma rękami podpiszę się pod tym co już koledzy wyżej napisali - dla mnie bomba!
JaroPienza
18-06-2011, 22:12
Nie bądź chytrus i daj większą wersję ;) Co bo jakieś błędy można było dostrzec ;)
maniak666
18-06-2011, 22:25
Ty jak Hitchock- pomału dozowałeś emocję coby teraz tak przywalic.
Ale za Jaro- nie bądz.. dawaj duże. I nie coby błędów szukac tylko oko cieszyc.
malasana
18-06-2011, 22:40
Genialne... Zlam regulamin.
evilseed
18-06-2011, 23:12
No to pozamiatałeś tą panoramą :D
Przyłączam się do prośby o 1920 :mrgreen:
Mega Luta - Piękny prześwit do błękitu.
Nikonozaur
19-06-2011, 00:37
Tu to dopiero robi wrażenie! Do pełnego blasku brakuje wersji 1900x... ;)
No super! Większe! Większe! Większe!
Megazordon
19-06-2011, 01:57
juz sie wypowiedzialem w poprzednim, ale powtorze jeszcze raz - to chyba najlepsze zdjecie krajobrazowe, jaki dane jest mi ogladac na tym forum w tym roku.
wychodzi zdecydowanie poza codzienna nude, ktora tu zagosciala dawno temu i nie chce sie za nic wyniesc :)
Dla mnie bomba
poprosze to samo na boku 1920....
Trudno się nie zgodzić. Bywają w tym dziale ciekawe zdjęcia, ale to się wyróżnia.
misiobudrysio
19-06-2011, 02:50
no panie Marku piekny widoczek
pozdr.
Znakomite - robi wrazenie!
Dzięki :) Chociaż raz mi się udało ;) Taki prezent na urodziny (jak widać prezenty zaczęły się dzień wcześniej) ;)
Większa wersja? Proszę bardzo: LINK (http://www2.picturepush.com/photo/a/5916295/img/5916295.jpg) Szerokość 1920, niestety pionu zabrakło do tych 1080 ;)
Pozdrawiam
Piękna ta panorama, jedna z ładniejszych jakie widziałem na tym forum. Warunki miałeś wspaniałe i potrafiłeś wykorzystać odpowiednio suwaczki przy obróbce. Gratuluję.
jurek1906
19-06-2011, 09:17
Jest na co popatrzeć :),niebo to miazga.
Nikonozaur
19-06-2011, 10:47
Na dużej wersji to dopiero jest kop! Świetnie uchwyciłeś i przedstawiłeś ten moment - tylko pogratulować.
maniak666
19-06-2011, 11:14
No i od razu widac, że rozmiar ma jednak znaczenie:D Jest MOC!!!
To kiedy będzie forumowy kalendarz z panoram? :D
Rewelacja w każdym calu! Normalnie dla takiego widoku dałabym się pokroić:) Gratuluję! To miejsce nie jest mi obce, ale ten widok... pierwszy raz widzę coś takiego!
co za kosmos! duża wersja to jedyna słuszna wersja :)
Powiem tak, zdjecie jest bardzo fajne przez te chmure, ale warunki miales takie, ze gdybys znalazl temat to mial bys naprawde topowa fote i niech przykladem bedzie drugie zdjecie w galerii forumowego kolegi Wingeo (http://www.romanlipinski.pl/WATER/index.html)!
Sapphiron
19-06-2011, 13:17
Wybaczcie mój kolokwializm, ale zdjęcie wykręciło i przypiekło żywcem mi sutki...
avenarius
19-06-2011, 13:47
Patrzę i nie wierzę. Przyznaję, że zacząłem szukać śladów fotomontażu, bo nie mogłem uwierzyć w to niebo. Gdyby nie odbicie w wodzie, to bym chyba wciąż nie wierzył i szukał dalej.
Rewelacja, aż zapomniałem oddychać z wrażenia :D
Przepiękny moment uchwyciłeś :-) gratulacje :-)
Kurcze, znowu ogladam, ales chlopie chmure dorwal....wow!
JaroPienza
19-06-2011, 15:47
Kurcze, znowu ogladam, ales chlopie chmure dorwal....wow!
nosz mi z gardła wyrwałeś
No cóż wszystko już powiedziano . Świetne.Pozdrawiam
Kapitalne zdjęcie, a ta chmura jest niesamowita. :D
Dzięki. Aż się zaczerwieniłem z tych achów i ochów :) Ale to zasługa natury (ręki Boskiej jak kto woli), ja tylko byłem w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. Na szczęście to nie fotomontaż, pewnie jeszcze coś z tego dnia dorzucę, choć przyznaję, że panoramy nie przebije już nic... :???:
Ale dałeś czadu, robi wrażenie
coach_lodz
19-06-2011, 20:09
rewelacyjne...
Świetna fotka.
Natura ostatnim czasem zdaje się trzymać sztamę z tymi co noszą sprzęt foto ze s0obą ... :)
świetne miejsce, świetna fotka
Dareczek
19-06-2011, 21:52
Świetne, rewelacja, ekstra to wszystko mało, to zdjęcie jest... kurcze nie znam takich słów, żeby to opisać :)
ostrytux
19-06-2011, 22:14
Się niebo spisało na medal, jest bardzo dobrze :)
Ależ widok... na żywo to dopiero musiało być widowisko. Cóż, po całym chórze pochwał, dodam tylko swoje skromne - gratuluję :)
Pozdrawiam.
Ależ widok... na żywo to dopiero musiało być widowisko.:)
W rzeczywistości wyglądało to mniej więcej tak jak na zdjęciach w TYM (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=183204) wątku. Rzeczywiście na żywo lepiej i dramatyczniej nawet niż na zdjęciach. Ale panorama mnie samego zaskoczyła po jej sklejeniu :)
jacekz40
20-06-2011, 09:32
Dzięki. Aż się zaczerwieniłem z tych achów i ochów :) Ale to zasługa natury (ręki Boskiej jak kto woli), ja tylko byłem w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. Na szczęście to nie fotomontaż, pewnie jeszcze coś z tego dnia dorzucę, choć przyznaję, że panoramy nie przebije już nic... :???:
Pięknie pokazana chwila a znaleźć się w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie to cała sztuka na tym polega :) Gratulacje, super fotka.
.. dobre zdjęcie, .... super :D
krzysztofz24
20-06-2011, 17:05
Jest MEGA. A w wiekszym rozmiarze urywa leb z plucami:-). Swietnie pokazana potega natury.
Bartekkw
20-06-2011, 17:19
No i pięknie chmurki zagrały - jak ja lubię takie klimaty ;)
doznałem szoku. Bardzo dobre foto
Dzięki raz jeszcze. Dziś znów było burzowo, więc znów odwiedziłem Wigry. I okazało się, że najciekawsze chmury i światło, i tęczę w bonusie ;), miałem dokładnie w tym samym miejscu. Postaram się jutro coś wrzucić, bo foty dopiero się zgrywają na dysk.
Niesamowite chmury. Super
Widoczek calkiem fajny ale te chmury to super sa .
W radio mówili, że Twoje strony nawałnice odwiedziły, a Ty zamiast ratować dobytek znęcasz się nad nami. Moment zjawiskowy, kolor super, całość świetna.