PDA

Zobacz pełną wersję : cyfra+, telewizja n, cyfrowy polsat - która najlepsza?

tito
18-06-2011, 11:13
Cześć :)

Przeprowadzam się i muszę zakupić jakąś TV.
Podpowiedzcie z własnego doświadczenia co jest najlepsze.
Która oferta jest najkorzystniejsza?

Polska ekstraklasa jest chyba tylko w Cyfra+, a Liga Mistrzów i inne rozgrywki pucharowe?

orchidea
18-06-2011, 11:45
My mamy cyfrę mąż ogląda angielską lige ja czasem film na canal+ a dzieci minimini . Musisz sobie odpowiedzieć na czym najbardziej ci zależy.
Karolina

ksviper
18-06-2011, 14:01
Od 1.5 roku mam tv n. Pakiet podstawowy - chyba to co tutaj (http://n.pl/nsklep/promocje/swiathd) - płacę 48 zł/m-c, od niedawna jest Polsat, sportu oglądam jak na lekarstwo o kopanej w ogóle. Posiadam nbox recorder w wersji CLRA i jestem zadowolony. Znajomy ma Polsat i raz lub dwa w tygodniu zwiechy z dekoderem, najpierw miał taki mini, teraz jakiś HD. Wcześniej też miałem Polsat i porównując jakość obrazu z n to Polsat - jak dla mnie - jest 100 lat za murzynami. Dodatkowo masz możliwość nagrywania, w początkowym okresie jakieś darmowe korzystanie z części VOD, trochę kanałów HD (lub pseudo HD), problemów ze sprzętem nie ma, dostępny jest także MultiRoom a dokładnie DualRoom :)

maki
18-06-2011, 14:16
Ostatnio miałem ten sam problem i obiektywnie stwierdzam że n ma najlepszą ofertę w tej chwili.
Ze sportem jest taki problem że co byś nie wziął to zawsze czegoś nie bedzie. Na cyfrze jest extraklasa i NBA, ale na PolsatSport siatka. W n na Eurosportach jest tennis i kolarstwo, w TPSA masz Orange Sportz polską piłką chyba itd itd...
W n nie ma minimini, a w cyfrze nie ma Kino Polska....itd itd
Ja mam taki układ że mam eurosporty i nSport z n-ki, a Cyfra+Sport z kabla od netu. Kosztuje mnie to troche ale spox.
Jakość programów z n - rewelacja, zakładając że dekoder jest ok. Nie wiem czy w n są różnice - wiem że z kablówki dostałem dekoder i mogłem to porównać z dekoderem telewizyjnym - wsuwasz kartę w slot w TV. Dekoder był TAK MULĄCY że się załamałem - Cyfrę sport oglądam właśnie przez dekoder TV. Natomiast do najprostszego dekodera n-ki nie mam zastrzeżeń. Super.
Tyle że jakoś ciężko się z nimi gada przez tel, tydzień czasu szła antena kurierem.

Pozd

edit
Ale coś mi goście zakładający antenę truli, że tak jak n podpisała układ z Polsatem, tak samo podpisze (czy juz podpisała???) z TPSA, wiec jest szansa że w N-ce pojawi się w jakiś OrangeSport ku uciesze maniaków polskiej piłki - mnie to zwisa :-P

Abaddon84
18-06-2011, 15:19
Bierz n mam prawie 2 lata płace 68 zł za wszystkie kanały oprócz filmboxów i cinemaxów. Jakość obrazu rewelka a mam zwykły biały dekoder. Prędzej miałem Polsat i tragedia.

ASAHI
18-06-2011, 15:26
Mam Polsat i n. I jak widzę to n bije Polszmat na głowę jakością obrazu. czekam do końca umowy i biorę dualroom z n i tyle.

Rafał_Sz
18-06-2011, 15:33
N i to bezwzględnie z nagrywarką. Nawet nie wiesz ile można czasu zaoszczędzić przewijając reklamy i ogladając co się chce i kiedy się chce.

gregzorba
18-06-2011, 15:36
bierz "N" wszystko inne jest sto lat za murzynami, a po drugie N nie wiąże ludzi na długo, bo sa umowy na 13 miesięcy.

ASAHI
18-06-2011, 15:38
Dokładnie, zamawiasz przez internet i masz umowę na 13 miesięcy. Nagrywarka jest super.

kronos28
18-06-2011, 15:58
zorganizowałem rodzicom wszystkie 3 główne platformy cyfrowe... N, Polsat i C+ i... używają tylko N czasami C+ bo ojciec ma hopla na punkcie gotowania a tam jest kuchnia.tv ALE N ma:

- najlepszy dekoder (najlepsza jakość obrazu i dźwięku)
- generalnie bdb. ofertę programową w tym momencie (dodali Polsat)
- cenowo imho bdb.

Polsat to bida zarówno pod względem jakości sygnału i obrazu jak i programowo a C+ to dobra oferta programowa natomiast jakość obrazu nie to co w N i droooogoooo...

Generalnie jak tylko w N pojawi się ta nieszczęsna kuchniaTV to zostanie tylko N (aha i podpowiedź - bierz umowę na 13 miechów i przy końcu rozwiązuj i podpisuj nową biorąc nowy dekoder - niby robią aktualizacje softu w starszych dekoderach ale co zmiana dekodera to nowe ficzery, funkcje itd.)

Rafał_Sz
18-06-2011, 16:29
Generalnie jak tylko w N pojawi się ta nieszczęsna kuchniaTV to zostanie tylko N (aha i podpowiedź - bierz umowę na 13 miechów i przy końcu rozwiązuj i podpisuj nową biorąc nowy dekoder - niby robią aktualizacje softu w starszych dekoderach ale co zmiana dekodera to nowe ficzery, funkcje itd.)
W n można zrobić upgrade sprzętu także w trakcie trwania umowy. Dopłaca się tylko różnicę w cenie urządzenia. To tak na marginesie. :)

Lesiu83
18-06-2011, 18:22
Również jestem za N , miałem Polsat i 2 tygodnie temu zmieniłem na N , no i sam nie wierze jaka jest różnica w obrazie między N , a Polsatem. Już o nagrywaniu i funkcji VOD nie wspomnę.

kronos28
18-06-2011, 22:05
W n można zrobić upgrade sprzętu także w trakcie trwania umowy. Dopłaca się tylko różnicę w cenie urządzenia. To tak na marginesie. :)

a to to wiem jeno tylko przy przejściu z standardowego dekodera na PVR ale jak juz sie ma PVR (tego tzw. turbo) to już nie da się wymienić na nową wersję sprzętu... chyba, że coś się zmieniło od stycznia...

ksviper
18-06-2011, 23:13
jest opcja zakupu oprogramowania TURBO pod warunkiem że masz nbox recordera w wersji CLRA, choć nie wiem czy nie zawiesili tej usługi
na ile mi wiadomo, to turbacz jest "najpoważniejszym" nboxem w ence

georghe
18-06-2011, 23:38
Polska ekstraklasa jest chyba tylko w Cyfra+, a Liga Mistrzów i inne rozgrywki pucharowe?

Od nowego sezonu polska piłka ma być również w Polsacie (3 lub 4 mecze w kolejce).
LM tylko w N.
Generalnie oferta meczów najlepszych lig piłkarskich w Europie na Cyfrze miażdży. Polsat ma podrzędne ligi (Rosja, Grecja, Holandia, Szkocja), N to tylko Liga Mistrzów. Poza tym Polsat ma najlepszą ofertę sportów pozapiłkarskich. Boks, siatkówka, ręczna, tenis ziemny. Polsat bardziej wszechstronny jeżeli idzie o sport, N najuboższy w tym kontekście.

ASAHI
19-06-2011, 00:34
Kolega musi wybrać to czego potrzebuje najbardziej..

tito
19-06-2011, 08:39
Kolega musi wybrać to czego potrzebuje najbardziej..

to prawda :mrgreen:

fedor
19-06-2011, 10:40
My mamy N i jest super. Ilość programów HD zabija konkurencję.

sote
20-06-2011, 11:09
taaaa niech w koncu dodadza w n "travel channel" bo to jest jedyny kanal,
ktorego brakuje mojej zonie na tej platformie, a teraz przez jego brak mamy polszmat...

maki
20-06-2011, 11:58
Fakt. Ja bym chętnie jeszcze widział w n Mezzo, ale to już nie śmiem prosić nawet...

Tapatalk

PawelR
20-06-2011, 13:22
a to to wiem jeno tylko przy przejściu z standardowego dekodera na PVR ale jak juz sie ma PVR (tego tzw. turbo) to już nie da się wymienić na nową wersję sprzętu... chyba, że coś się zmieniło od stycznia...

Jak to się nie da? - zanosisz do punktu serwisowego z informacją np. "że się wiesza" i dostajesz nowy :-)

zuto
20-06-2011, 14:11
Jak to się nie da? - zanosisz do punktu serwisowego z informacją np. "że się wiesza" i dostajesz nowy :-)

Dokładnie tak jak piszesz. Już 2x wymieniałem tuner w taki sposób. Żadnych problemów przy wymianie nie robili.

m3
20-06-2011, 16:50
W C+ masz Ekstraklase, ligi Angielksą, Hiszpańską, Francuską, Włoską + Bundesliga czasem na Eurosporcie leci. Jest też OrangeSport Info w którym masz co 30 albo nawet 15 minut SportRaport z najważniejszym info ze świata sportu. Do tego dochodzą mecze Ligi Europejskiej na TV4(tak było w tym roku i był to zawsze tylko jeden, dwa mecze ale dość dobrze wybierane)
Lige Mistrzów masz na SopCast (meczyki.pl), jakość średnia ale mi starcza :P A finał i tak obejrzysz na TVP bo tam jest Szaranowicz :D :D

To tyle jeżeli chodzi o kopaną w C+ :D

rychu_cmg
20-06-2011, 16:58
Jak jesteś maniakiem piłki nożnej i masz dwa telewizory to najlepsza będzie Cyfra+. Resztę sportu, który mnie interesuje czyli gale bokserskie/szopki MMA, siatkówkę i piłkę ręczną oglądam przez Ipla lub z transmisji na meczyki.pl

marki
20-06-2011, 17:41
Bundesliga czasem na Eurosporcie leci. Jest też OrangeSport Info w którym masz co 30 albo nawet 15 minut SportRaport z najważniejszym info ze świata sportu. Do tego dochodzą mecze Ligi Europejskiej na TV4(tak było w tym roku i był to zawsze tylko jeden, dwa mecze ale dość dobrze wybierane)

Wszytko jest w N tak samo :) + liga mistrzów oczywiście.

spiritwood
21-06-2011, 21:18
Również polecam N.
A tak na marginesie rozwiązanie umowy z Cyfrą + / Canal + to jest jakiś dramat, którego nie życzę największemu wrogowi.

Zolty
23-06-2011, 00:53
Przesiadlem sie z Polsatu na "n" - jest znaczna roznica w jakosci obrazu. Ten Polsatowski to taki pod 21" CRT - tam pewnie wyglada dobrze. Duzo zalezy od dekodera - mialem PVR Samsunga i byl o niebo lepszy od obecnie oferowanego (tyle ze padl 3 tyg po gwarancji), po nim mialem jakiegos Fergusona chyba (tez PVR) - obraz jak z "Rubina" i padl po kilku miesiacach. A jak Polsat zrezygnowal z ulubionych BBC to przeskoczylem do "n" i zaluje...

... ze tak pozno.

Niedawny problem z brakiem Polsatu rozwiazalem wtykajac tuner DVB-T w zlacze USB, teraz bez znaczenia bo Polsat jest juz w ofercie via sat.

Gdybym mial sie do czegos czepic to zagospodarowanie HDD - na VOD zarezerwowane 2/3 dysku a na nagrywanie z TV niewiele zostaje (80/160 zaleznie od wersji). W mutiroomie mozna chociaz podpiac zewnetrzny HDD, w "normalnym" PVR sie nie da.

Farien
23-06-2011, 17:57
n

witold68
23-06-2011, 18:57
...a czy ktos sie orientuje na jakiej platformie jest knal Arte France?

rychu_cmg
23-06-2011, 19:06
...a czy ktos sie orientuje na jakiej platformie jest knal Arte France?
W Cyfrze na 175 kanale jest jakieś Arte.

witold68
23-06-2011, 19:45
ok, dzieki.....musze sprawdzic w ich ofercie...

Rycerz
23-06-2011, 21:41
A tak na marginesie rozwiązanie umowy z Cyfrą + / Canal + to jest jakiś dramat, którego nie życzę największemu wrogowi.

dokładnie,
przeżyłem to i wiem, że ta firma nie rozumie znaczenia zwrotu "rozwiązujemy umowę" :-P
nigdy, przenigdy "cyfry + "

gadas
23-06-2011, 22:00
Ja po 7 latach z Cyfrą Plus jako ich klient mogę powiedzieć że stale powtarzają filmy aż słabo się robi , infolinia to spychologia w czystej postaci dużo obiecują mało się z obietnic wywiązują . Rozwiązanie z nimi umowy to droga dla ich klientów przez męki wszędzie chcą dodatkowo zarobić na swoich klientach stosując paragrafy i podpunkciki .
N tylko dla fanatyków HD
Polsatu nie miałem .
Czytaj umowę uważnie bo wszystkie te firmy nastawione są na zysk i a nie na zadowolenie klienta …
Jak masz w okolicy kablówkę to sprawdź jeszcze u nich co mają może okazać się najlepszą ofertę .

retter
24-06-2011, 11:54
Mam polsat i cyfre+
Polsat: filmy daja lepsze, ale dekoder, sygnał to porażka. Zacina sie raz na 2tygodnie od zwykłego resetu wyciagniecia wtyczki, po reset w menu. Dekoder już 3. Pilot musi byc wycelowanyw dekoder większe odchyłki i brak reakcji. Połowa ustawien po wprowadzeniu pinu.
Cyfra+ :programy discovery te same, sygnał stabilny raz na poł roku cos nawali mi troche mniej czuły na pogode. Dekoder od ok 8 lat ten sam philips. Pilot celujemy byle gdzie dekoder i tak go odczyta.

N nie miałem. Ale wymaga najpierw dobrego TV

No i w mieście czy peryferia miasta.

witold68
24-06-2011, 12:15
za polszmat dziekuje, nigdy tego nie wezme....