PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gleboki blekit

Greg77
18-06-2011, 06:42
Bardzo, ale to bardzo podoba mi sie ten kolor!!!!

1. Pion ktory bardzo lubie

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/854/dsc1140a.jpg/)

2. Poziom ktory tez lubie:)

źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/16/dsc1125f.jpg/)

3. Bonusowo Lodki, mam serie z lodkami z tym bajecznym swiatlem, ale to moze kiedys, bo bylo ich troche w ciagu kilku ostatnich dni:D Taki kadr mam, mnie sie kadr bardzo podoba, ale mam zastrzezenia, wiec bedzie bonusem:D

źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/94/dsc9636.jpg/)

borregaard
18-06-2011, 07:00
Grzesiu,jedna,dwie ,trzy...OK.! Ale.........140234582572 z tego samego miejsca,razy kilku,rok w rok......no kużwa....sorry Wodzu...wymiękam.Wiem!,że robicie już OK obróbkę,od dawna...Więć,kużwa,idzta dookoła miejsca zamieszkania ...pokażcie mi ,wreszcie, IRLANDIĘ..!!!!!!

Sorry ,Grzesu,że akurat w Twoim wątku,ale już nie zdzierżyłem..........:)

Greg77
18-06-2011, 07:06
Grzesiu,jedna,dwie ,trzy...OK.! Ale.........140234582572 z tego samego miejsca,razy kilku,rok w rok......no kużwa....sorry Wodzu...wymiękam.Wiem!,że robicie już OK obróbkę,od dawna...Więć,kużwa,idzta dookoła miejsca zamieszkania ...pokażcie mi ,wreszcie, IRLANDIĘ..!!!!!!

Rozpedziles sie, lodki sa bonusem, nie zameczam.......zwroc uwage, ze sa tez inne kadry a raczej glowne sa inne.

zaza67
18-06-2011, 07:16

Sorry ,Grzesu,że akurat w Twoim wątku,ale już nie zdzierżyłem..........:)

Wypada sie tylko podpisac .

borregaard
18-06-2011, 07:19
Jasne,kadry......są śliczne,ale mnie już weny brakuje na feedbacki.Daj mi uliczkę we wsi,pub,czerwoną latarnię,cokolwiek.....Nie jezioro,klif ,bo tego mam już powyżej....wiadomo czego..;)

Greg77
18-06-2011, 07:21
No kuzwa......lodki jako bonus bo chce poznac opinie o kadrze a podstawa sa dwa zdjecia z dlugiego.....wyslu****e takie......IRLANDIE!!! Nie pokazywalem zadnych lodek ostatnio, te sa bonusem, poza tym sa oddalone o blisko 400km od tych ktore znacie z mojej reki, wiec pokazuje Irlandie!

Nie jezioro,klif ,bo tego mam już powyżej....wiadomo czego..;)

No i teraz jest jasno i czytelnie, pokazuje co najbardziej lubie......ale jak trafie cos dobrego to bedziesz pierwszy;)

borregaard
18-06-2011, 07:30
Dzięki...!....:)

Chciałem ,jednocześnie,zaznaczyć,że od"technicznej" strony nie mam uwag.....Mogę się tylko uczyć....:)

Nikonozaur
18-06-2011, 13:57
W sumie za Borrim. Technikalia bez zarzutu, ale tematycznie mimo, że pięknie, już tak nie chwyta za gardło. To tak jak z wschodem/zachodem słońca nad morzem... ;)

biegly
18-06-2011, 14:26
Ładnie, czysto i jak zawsze na wysokim poziomie ;)

Greg77
18-06-2011, 15:07
To tak jak z wschodem/zachodem słońca nad morzem... ;)

No niby racja, ale ile jeszcze bedzie tych zachodow czy wschodow albo nawet brzózek, setki tysiace.....to sa tematy i beda sie powtarzac.

harb
18-06-2011, 15:20
ja na taaaaaakim poziomie moge ogladać zawsze, choć jest tego sporo to prawda, ale sam autor pnie sie do góry o czym swiadcza te linki

http://galeria.digitalcamerapolska.pl/
http://www.national-geographic.pl/foto/

gratuluje Grzesiu i tak trzymaj :)

Greg77
18-06-2011, 15:22
dzieki Janusz....za upublicznienie:D:D:D

Hoobie
18-06-2011, 20:13
(...)

http://galeria.digitalcamerapolska.pl/
http://www.national-geographic.pl/foto/

gratuluje Grzesiu i tak trzymaj :)

Podłącze się ;)

A zestawik jak najbardziej miodny... :D Pion ładny (choc ujecie w poziomie jest mz duuużo lepsze - przynajmniej jak dla mnie), poziom ładniejszy a i na bonus miło popatrzec!

kezoj40
18-06-2011, 20:19
No niby racja, ale ile jeszcze bedzie tych zachodow czy wschodow albo nawet brzuzek, setki tysiace.....to sa tematy i beda sie powtarzac.

Dokładnie.

uomatko
18-06-2011, 21:39
Wypada sie tylko podpisac .

ja też już mam tych samych łódek dosyć ;) nie masz innych widoków?

krokus66
19-06-2011, 00:27
Zdjęcia jak zwykle na najwyższym poziomie, śliczne. :shock:

Nie rozumiem i nie podzielam niektórych wypowiedzi.

Od wielu lat w albumach i na wystawach oglądam ciągle "te same" zdjęcia. Mimo to ja bardzo chętnie oglądam zdjęcia przedstawiające w sposób artystyczny miejsca, piękne, tajemnicze i bardzo nastrojowe, tak że mam wielkie pragnienie być tam zaraz i upajać się pięknem tego krajobrazu. Jestem całkowicie przekonany, że zrobienie foty w ten sposób aby wywołać silne emocje u oglądającego jest nie tylko bardzo trudne ale świadczy o najwyższym poziomie twórczości Autora.

Zdjęcia Grzegorza na mnie tak silnie oddziałowują i cieszę się bardzo, że mam możliwość je oglądać i podziwiać. Krajobrazy pięknie skomponowane, kadry bez zarzutu, śliczne delikatne światło niekiedy okraszone tajemniczą mgłą. Obróbka rewelacyjna. Przepiękne naturalne kolory, tak czyste i laboratoryjnie klarowne, że lepsze już nie mogą być.

Takie zdjęcia nigdy mi się nie znudzą!!!

Ciekawy temat można pokazać na 1000 (tysiąc) sposobów, ważne aby się podobało. Ja naprawdę nie rozumiem jak piękno może się znudzić? Cieszmy się raczej, że mamy Grzegorza oraz innych wspaniałych Artystów na naszym forum.

Uważam, że Grzegorz pokazuję Irlandię w przepiękny, godny do pozazdroszczenia sposób. Czy musi fotografować wszystko w Irlandii: wieś, knajpy, kościoły i zamki oraz ptaszki, robale i roślinki ... ? Uważam, że nie. Prześledźcie nazwiska bardzo znanych osób, np. poetów, pisarzy lub choćby tylko malarzy i fotografików. Czy oni tworzyli na każdy temat? Oczywiście, że nie, często pracowali w dosyć wąskim zakresie. Każdy z nas może bez problemu podać conajmniej kilkanaście nazwisk.

Niech każdy tworzy, to co najbardziej lubi. Nie odbierajmy nikomu tego prawa.

Greg77
19-06-2011, 06:42
Dzieki za obrone krokus66, uomatko zalecam Tobie omijanie moich watkow skoro masz tak dosyc..............

borregaard
19-06-2011, 07:52
Grzesiu,jeszcze raz sorry...
Chciałem dobrze,a wyszło jak zwykle....;) Foć co tylko chcesz,pokazuj do woli,ale zawsze się znajdzie zgred .....nieprzyjemny....
Ja doceniam poświęcenie,kilometry,przygotowania nocki zarwane itd,itp.....ale jak się kawior ,codziennie, wpiernicza,to się można "ochwacić".
Piszę,bo zauważyłem zdenerwowanie ...i wtedy na bakier jesteś z ortografią...;)
Grzesiu, pozostanę Twoim wielkim fanem,mogę..? :)

Greg77
19-06-2011, 08:08
Chciałem dobrze,a wyszło jak zwykle....;) Foć co tylko chcesz,pokazuj do woli,ale zawsze się znajdzie zgred .....nieprzyjemny....
Ja doceniam poświęcenie,kilometry,przygotowania nocki zarwane itd,itp.....ale jak się kawior ,codziennie, wpiernicza,to się można "ochwacić".

Mozesz:P

borregaard
19-06-2011, 08:21
Ufffff....ulżyło...;) :)

Greg77
19-06-2011, 08:27
Ufffff....ulżyło...;) :)

:mrgreen: i tak mi sie humor poprawil z rana.....co wazne jest bo mam przed soba jeszcze 11,5h w pracy:D
a na deser dla wytrwalych polecam strone kolesia (http://jaskier.mojezdjecia.net/linki.html) ktory uwaza ze obrobka jest Be i obrabiane zdjecia to oszustwo bo lustrzanka zrobi zdjecie za ciebie:D

Martix
19-06-2011, 09:14
Cały zestaw zacny. Jest git.

Badyl81
19-06-2011, 11:52
Żeby tak połowa forum była tak nudna jak Ty.

Muszę przyznać, że trochę rozumiem Borregarda - chętnie zobaczyłbym "inną" Irlandię w Twoim wykonaniu, bez łódek, klifów, morza. To jak będzie? Dasz się namówić?

Greg77
19-06-2011, 12:01
Żeby tak połowa forum była tak nudna jak Ty.

Muszę przyznać, że trochę rozumiem Borregarda - chętnie zobaczyłbym "inną" Irlandię w Twoim wykonaniu, bez łódek, klifów, morza. To jak będzie? Dasz się namówić?

Jak cos zrobie to pokaze, ale nie bede sie spinal na cos co mnie nie pociaga;)

krokus66
19-06-2011, 12:46

borregaard, wiesz doskonale, że do Ciebie nic nie mam ... ale ta Twoja uszczypliwa uwaga jest nie na miejscu. Uwierz mi.

Wiesz, że wiele osób na forum (bez zdenerwowania) ma kłopoty nie tylko z ortografią i interpunkcją ale nawet z przedstawieniem swojej myśli w sposób jasny i zrozumiały. Wyluzuj.

Locter
19-06-2011, 13:15
borregaard, wiesz doskonale, że do Ciebie nic nie mam ... ale ta Twoja uszczypliwa uwaga jest nie na miejscu. Uwierz mi.

Wiesz, że wiele osób na forum (bez zdenerwowania) ma kłopoty nie tylko z ortografią i interpunkcją ale nawet z przedstawieniem swojej myśli w sposób jasny i zrozumiały. Wyluzuj.

No bo Pan Borregard lubi prowokować, nawet w przeprosinach, jego diabełek pokazuje rogi :D

A zdjecie - Grzesiek wie co o nim myśle, w każdym razie pragnę poinformować, że takich widoków będzie w niedługim czasie więcej...

krokus66
19-06-2011, 14:18
Jest tak wiele, tak bardzo wiele prezentowanych zdjęć na forum, że jest wolny wybór dla każdego.

Greg77
19-06-2011, 14:20
Dobra chlopaki, gadamy o zdjeciach...please, kazdy ma swoje zdanie, ja nie wyrazam sie tak pod tysieczna fota brzozy czy falochronu, rozmawiamy o zdjeciach......
A do naszego Borregaarda trzeba sie przyzwyczaic, czesto wie co mowi:D;)

MarianS
19-06-2011, 15:54
Jak zwykle świetnie dopracowane , ja bardzo dokładnie oglądam takie zdjęcia analizuje poszczególne fragmenty i staram się coś nauczyć . Co prawda w praktyce potem kiepsko wychodzi ale przynajmniej próbuję. Pozdrawiam

borregaard
19-06-2011, 16:50
Krokusiku,ja już taki właśnie jestem,stary zgred,złośliwy i zły..i nic tego nie zmieni,za póżno...;)

jaś
19-06-2011, 17:06
ja tam często nie piszę w wątkach grega, ale zawsze oglądam ;) he he, dla mnie 2 jest świetna! i mogę na nią jeszcze popatrzeć parę razy ;) co do łódek to te konkretne są odrobinę wyeksploatowane, ale co nie jest odrobinę wyeksploatowane? dawajcie więcej mogę oglądać - te problemy pojawiają z każdym mocniej obfotografowanym miejscem.

marcepanowa
19-06-2011, 17:06
Fotografie cud miód :) można wiedzieć z jakiej puszki i jakim obiektywem/obiektywami były robione? oraz czy może został zastosowany jakiś filtr? Pytam, bo sama się wybieram w te wakacje w podróż i do tej pory nie mogę się zdecydować na jakieś konkretne szkło, a Twoje zdjęcia bardzo mnie zaintrygowały! Pozdrawiam ;)

Greg77
19-06-2011, 17:12
marcepanowa to sa zdjecia z Nikona D40 i Nikkora 18-105 z reki i bez filtrow, ostatnie z lodkami jest z D90, Sigma 10-20, dwie polowki 06 i 09ND oraz statyw.

marcepanowa
19-06-2011, 17:24
jestem w szoku, że taki sprzęt jest w stanie zrobić aż tak bajkowe zdjęcia :) Co więcej, właśnie myślałam nad S10-20 i mnie w tym wyborze utwierdziłeś, tylko zdradź proszę z jakim światłem: 3.5 czy 4-5.6? Ja osobiście przymierzam się do tej drugiej. Oczywiście pomyślę też nad zakupem tych połówek :)

maniak666
19-06-2011, 17:27
marcepanowa to sa zdjecia z Nikona D40 i Nikkora 18-105 z reki i bez filtrow, ostatnie z lodkami jest z D90, Sigma 10-20, dwie polowki 06 i 09ND oraz statyw.

No proszę a w sprzetowym dziale co rusz pytanie na co zmienic D40 bo przestaje wystarczac, czy ten sam sens dywagacjii o N18-105.
Wiadomo gdzie pytających odesłac ,a nie tylko wujek Google...:wink:

Greg77
19-06-2011, 17:35
jestem w szoku, że taki sprzęt jest w stanie zrobić aż tak bajkowe zdjęcia :) Co więcej, właśnie myślałam nad S10-20 i mnie w tym wyborze utwierdziłeś, tylko zdradź proszę z jakim światłem: 3.5 czy 4-5.6? Ja osobiście przymierzam się do tej drugiej. Oczywiście pomyślę też nad zakupem tych połówek :)

Mam te tansza z "gorszym swiatlem" a co za tym idzie z tanszymi filtrami:D W krajobrazie i tak nie schodzi sie ponizej f8;)

A D40 to jest moj suport, zawsze w plecaku lezy na czarna godzine no i jak sa warunki to wyciagam go na dlugi kij;)

No proszę a w sprzetowym dziale co rusz pytanie na co zmienic D40 bo przestaje wystarczac, czy ten sam sens dywagacjii o N18-105.
Wiadomo gdzie pytających odesłac ,a nie tylko wujek Google...:wink:

Najczesciej placza ci co breaketingu nie maja pod HDRy:D:D:D No i oczywiscie placz o 50 1.8, kupia D90 z 50tka i nie uzywaja, bo ani to wasko ani szeroko:D

marcepanowa
19-06-2011, 17:47
Najczesciej placza ci co breaketingu nie maja pod HDRy:D:D:D No i oczywiscie placz o 50 1.8, kupia D90 z 50tka i nie uzywaja, bo ani to wasko ani szeroko:D

Momento, to w HDR robiłeś? :P

Greg77
19-06-2011, 17:58
Momento, to w HDR robiłeś? :P

Nie....to sa RAWy wywolane w capture NX

wpkx
19-06-2011, 18:12
W krajobrazie i tak nie schodzi sie ponizej f8;)

Grzegorzu, zapomniałeś dodać, że to prawo obowiązujące na terenie Irlandii...
W Polsce, nie mając nad szyją przysłony mieczy Krzyżowców, bezczelnie pstrykamy sześć działek powyżej. ;)

Greg77
19-06-2011, 18:20
Grzegorzu, zapomniałeś dodać, że to prawo obowiązujące na terenie Irlandii...
W Polsce, nie mając nad szyją przysłony mieczy Krzyżowców, bezczelnie pstrykamy sześć działek powyżej. ;)

:mrgreen:zapomnialem, Nad Wigolabka sie tej zasady nie stosuje;)

wpkx
19-06-2011, 18:39
:mrgreeg:zapomnialem, Nad Wigolabka sie tej zasady nie stosuje;)

Wdrażasz nową, autorską emotkę? To już :MrGreg77: lepiej. ;)

Greg77
19-06-2011, 18:43
Wdrażasz nową, autorską emotkę? To już :MrGreg77: lepiej. ;)

Hehe....dobre, nie zauwazylem:D W pracy komp mi tak potrafi zamulic, ze nie widze co pisze:D

krokus66
19-06-2011, 19:48
Krokusiku,ja już taki właśnie jestem,stary zgred,złośliwy i zły..i nic tego nie zmieni,za póżno...;)

Nie jesteś sam. Ja ponad 30 lat słyszę: "Ty nie masz diabołka tylko masz diabła i to wielkiego.

wpkx
19-06-2011, 19:53
Nie jesteś sam. Ja ponad 30 lat słyszę: "Ty nie masz diabołka tylko masz diabła i to wielkiego.

Krzysztof... Na tym Forum, owszem, chwalimy się sprzętem, ale fotograficznym... ;)

krokus66
19-06-2011, 19:59
Krzysztof... Na tym Forum, owszem, chwalimy się sprzętem, ale fotograficznym... ;)

Ale mi reklamę zrobiłeś ...:roll::roll::roll: