PDA

Zobacz pełną wersję : Endomondo- jesteście?

thor88
17-06-2011, 21:09
Hej- witam wszystkie forumowiczki i forumowiczów.

Macie może konta na endomondo??? jak wam idzie?

ASAHI
17-06-2011, 21:28
A co to jest?

dzejms
17-06-2011, 21:32
Założyłem, ale nie używam. Wolę runkeepera.

A co to jest?

http://www.endomondo.com/login

Ci co znają wiedzą. A ci co nie wiedzą mogą użyć google? Chyba, że akurat się popsuło.

Jacek5001
17-06-2011, 22:21
Hej- witam wszystkie forumowiczki i forumowiczów.

Macie może konta na endomondo??? jak wam idzie?

Jestem od miesiąca, ale moimi wynikami nie ma się co chwalić lepsi są....

maki
17-06-2011, 22:40
Jestem. I jestem zachwycony progsem. Wyniki jak wyniki, ale użytkuje sie rewelacyjnie. Próbowałem oprócz Runkeepera jeszcze CardioTrainer. Jak kupie pulsometr to sprzęgne go z CardioTrainerem, ale na razie EndoMondo rulez.

http://www.endomondo.com/workouts/user/1587265

thor88
18-06-2011, 10:29
ale endomondo w wersji pro też można zgrać z pulsometrem po bluetooth.

M_B
18-06-2011, 10:44
Zainstalowałem, ale nie używałem jeszcze. Zapominam, że mam takie coś. :D

thorcik
18-06-2011, 11:28
Jesteśmy, a co? ;o)

Ja ostatnio nieaktywny, leczę obity*łokieć.

sibelio
18-06-2011, 11:37
a może ktos napisac co to daje i czemu służy?
A nie piszecie jak o jakiejś tajnej organizacji
i jakie sa profity z tego?

a odpowiedz kolegi dzejms "ci co nie wiedza moge uzyc google" to sie na zal.pl nadaje

hubik
18-06-2011, 12:13
Sęk w tym, że kolega dzejms ma rację. Strona jest po polsku i nie gryzie.

sibelio
18-06-2011, 12:50
ale mozna napisac co to i po co a nie odsylac do google
taki styl "zobacz w google" to upodobania młodocianych informatykow których podnieca to ze zamiast cos napisac i powiedziec
to pisza "google.pl" i są mokrzy z tego tytulu

a na stronie nic nie pisze tylko jak zwykle "Zaloguj sie" i to wszystko.
odrzuca mnie od stron gdzie wpierw trzeba sie sprzedac zeby sie dowiedziec co sie kupuje

maki
18-06-2011, 14:07
ale endomondo w wersji pro też można zgrać z pulsometrem po bluetooth.

Mam wersję PRO, tyle że akurat CardioTrainer zajefajnie wygląda na fonie, dużo lepiej niż Endomondo, natomiast strone ma jakąś taką nędzną. Wydaje mi się że więcej bajerów jest zaimplementowanych właśnie pod kontem pulsometru w CT niż w E. Ale i tak na razie szkoda mi siana na pulsometr.

Zaś Endomondo jest to miły sofcik na tel który przy współpracy z GPS śledzi trasę, liczy czas i kilometry, przelicza kalorie w zależności od wagi i od rodzaju aktywności, których do wyboru jest masa (np. chodzenie po schodach). Trase można obejrzeć w mapach google, łącznie z międzyczasami, przewyższeniami etc etc. Do tego wiele statystyk. Oczywista nie należy traktowac wyników matamatycznie, jednak w mojej ocenie smiało można planować treningi na ich podstawie (jeżeli mamy pulsometr to już w ogóle nie ma lipy).

Są też inne softy takie jak RunKeeper, SportyPal czy własnie CardioTrainer.

Pozdrawiam

ASAHI
18-06-2011, 15:35
Ja się zgadzam z sibelio.
Tez tam wszedłem i wyrzuciło zaloguj się. Ogólnie nie chcę się logować wszędzie gdzie tylko wchodzę, zapytałem tylko co to jest i już mi odpisano google. Bardzo dziękuję ale moje IQ ma z 20 pkt więc gugla obsługuję jakoś. Coraz więcej trolowania i pokazywania swojej wyższości na forum, powiem szczerze że to jest przykre. Kiedyś na zadane pytanie można było dostać normalną odpowiedź. Tak więc dziękuje za informację.

Pimps
18-06-2011, 16:57
A ja używam SportsTracker Pro - bardzo dużo możliwości, bardzo dobrze wygląda na telefonie no i na stronie mimo iż nie jest po polsku jest bardzo fajnie.

hubik
18-06-2011, 18:00
Ok. Ale tak szczerze Użyszkodnicy tych aplikacyj - dają one cokolwiek? Macie jakąś motywację do dalszego katowania organizmu? Mam endo, ale na rowerze częściej wystarcza mi garny garniak legend. Po powrocie zapisuję przebyty dystans, prędkości,, itp.

schwepes
18-06-2011, 18:30
Ja używam sporttracks (nie mylić ze sporttrackerem) z wtyczką Training Load. Jest to aplikacja offline w przeciwieństwie do powyższych. Ciekawa sprawa do analizy treningów w przypadku gdy nie ma się urządzenia do pomiaru mocy. Oczywiście z pomiarem mocy także działa, ale posiadając taki sprzęt znajdą się lepsze programy do analizy.

bognik
18-06-2011, 19:03
Ci co znają wiedzą. A Ci co nie wiedzą mogą użyć google? Chyba, że akurat się popsuło.
A może jednak wytłumaczysz co to? A nie tylko potrafisz wysyłać do google. Również widzę tylko okienko do zalogowania, a rejestrować się nie mam zamiaru.

Pimps
18-06-2011, 19:18
Ok. Ale tak szczerze Użyszkodnicy tych aplikacyj - dają one cokolwiek? Macie jakąś motywację do dalszego katowania organizmu? Mam endo, ale na rowerze częściej wystarcza mi garny garniak legend. Po powrocie zapisuję przebyty dystans, prędkości,, itp.

Ja z córą na wycieczkach czy to pieszych czy rowerowych czy w jej przypadku jeszcze na rolkach, po powrocie z wyprawy zawsze przeglądamy sobie na mapie gdzie byliśmy. Dodatkowo ja patrzę trochę na liczby typu jakie były wzniesienia, ile kilometrów, średni czas. Robimy to typowo rekreacyjnie bez podpinania jakichś urządzeń typu pulsometry. Ogólnie to dobra zabawa i pamiątka np. na zimowe wieczory gdzie byliśmy na wycieczkach latem.

hubik
18-06-2011, 19:31
Ja z córą na wycieczkach czy to pieszych czy rowerowych czy w jej przypadku jeszcze na rolkach, po powrocie z wyprawy zawsze przeglądamy sobie na mapie gdzie byliśmy. Dodatkowo ja patrzę trochę na liczby typu jakie były wzniesienia, ile kilometrów, średni czas. Robimy to typowo rekreacyjnie bez podpinania jakichś urządzeń typu pulsometry. Ogólnie to dobra zabawa i pamiątka np. na zimowe wieczory gdzie byliśmy na wycieczkach latem.

Dziękuję za opinię. No to dziś na rowerku sobie to odpalę pierwszy raz.

Calme
18-06-2011, 20:15
Ja na razie run keeper ale obadam i to ;)

kronos28
18-06-2011, 22:00
A ja odpowiem a co...

Jest to taka sobie aplikacja, instalowana na telefonie, która wykorzystując wbudowany weń GPS, GSM i za pomocą zewnętrznych urządzeń jak pulsometry podłączone przez bluetooth rejestruje trening biegowy, rowerowy, wysiłkowy etc etc. Generalnie można toto wykorzystywać do treningów. Aplikacja rejestruje przebyte odległości, puls, średnią prędkość, czasy, kalorie, mapy itp. itd. przesyła na serwer i tworzy statystyki, które mogą być widoczne dla innych użytkowników systemu (taka nutka konkurencji pomiędzy użytkownikami), rywalizować z nimi. Do tych danych, rzecz jasna, ma się dostęp z każdego miejsca na świecie, bo wszystko jest przechowywane na serwerze endo. Są wykresy, średnie itp. duperele.

Generalnie to taki dzienniczek (zeszyt) treningowy taki jaki był kiedyś prowadzony przez trenera lub zawodnika. Tutaj to wszystko jakby samo się robi z automatu. Oczywiście twórcy systemu już to podchwycili i tworzą w koło tego całą otoczkę marketingową "bez której podczas treningu nie można się obejść" jak koszulki, "geterki", napoje, bidony itp głupoty.

I koledzy naprawdę to nie taki wysiłek opisać w 3 zdaniach co to jest... tym bardziej że to cafe. Rozumiem jakby to było milionwe pytanie o "plamy na matrycy" albo "coś mi lata w aparacie" ale endo pojawiło się tu pierwszy raz i takie odzywki skutecznie odstraszają innych od dyskusji (a może zaczną korzystać i trenować coś ;))

bognik
18-06-2011, 22:02
Kronos, dzięki ;)

ASAHI
18-06-2011, 23:40
Kronos, bardzo dziękuję.

dżejms, hubik - bierzcie przykład z kolegi. To nie boli.

hubik
18-06-2011, 23:51
ASAHI - samodzielne zdobywanie informacji również nie boli.

ASAHI
19-06-2011, 00:01
hubik, dziękuję za cenną uwagę.

bognik
19-06-2011, 00:09
ASAHI - samodzielne zdobywanie informacji również nie boli.
A moim zdaniem skoro nie chciałeś pomóc i napisać co to jest, to mogłeś nie odpisywać. Takie komentarze nie są potrzebne.

ASAHI
19-06-2011, 00:24
Bogna nie warto, przecież to mnie się mnie się nie chciało szukać..

hubik
19-06-2011, 09:10
Dziękuję Wam obojgu za równie cenne uwagi. Macie siłę i chęć ciągnąć ten OT, by udowodnić swoje racje? Szacunek. Dla mnie EOT.

Grzybu
19-06-2011, 11:04
A można ściągnąć tą aplikację jakoś inaczej niż poprzez tel??
Chciałbym to uruchomić na Palmie z WM6.x bez GSM

thor88
19-06-2011, 11:05
No dobra to jak już się wykłóciliście o konieczność opisania programu w wątku czy znalezienie w google (na pierwszej stronie są linki do 4 stron w których aplikacja jest ładnie opisana) to napiszcie teraz ile już spaliliście hamburgerów i jak u Was z wyprawą do okoła ziemi:):):)

U mnie w tym sezonie rowerowym mam 0,006 do okoła ziemi i 14 burgerów:):)

thorcik
19-06-2011, 11:06
U mnie 41 hamburgerów, 0,016 raza okrążyłem już Ziemię ;o)

maki
19-06-2011, 11:10
Total workouts: 70
Total duration: 1d:10h:41m
Total distance: 488,64 km

Trips around the world: 0,012
Trips to the Moon: 0,001

Average speed: 14,09 km/h
Average pace: 4m:15s
Calories burned: 18652 kcal

Burgers burned: 34

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/135691432-1.jpg
źródło (http://www.pbase.com/andrzejmakal/image/135691432.jpg)

Grzybu
19-06-2011, 12:27
http://www.endomondo.com/m/download/
Jakby ktoś miał jeszcze taki problem jak ja. Chociaż w dobie smartfonów to wątpię ;)

sibelio
19-06-2011, 14:12
A używa ktoś innych programów - np. sporstrackera? kiedyś firmowany przez nokie, teraz niezależny.
Porobiło się tego ostatnio.
Micoach i NIke+ (czyli kosmiczna cena za niewiadomo co - tzn za "jestem fajny bo jestem w nike :D")
raczej odpadają, chociaż akurat biegam w Adidasach i pod tym względem uwielbiam tą firmę:D

Pulsometr mam sigmy - niestety bez transferu do kompa, bez bluetooth i raczej tego nijak nie podłączę do komórki :|

sibelio
19-06-2011, 15:40
Burgers burned - powinno raczej w naszym kraju "schabowe burned",
odrzuca mnie taka amerykanizacja wszystkiego - ble

no ale nic spróbujemy

i takie pytanko - w jakim formacie sa dane przesyłane? łączycie sie na bieząco z netem podczas treningu przez GPRS i dane lecą pakietowo czy CFD?
wolałbym nie zbankrutować na tym

thorcik
19-06-2011, 15:41
Burgers burned - powinno raczej w naszym kraju "schabowe burned",
odrzuca mnie taka amerykanizacja wszystkiego - ble

no ale nic spróbujemy

i takie pytanko - w jakim formacie sa dane przesyłane? łączycie sie na bieząco z netem podczas treningu przez GPRS i dane lecą pakietowo czy CFD?
wolałbym nie zbankrutować na tym

Ja mam wyłączone APN, łączę się dopiero w domu przez WiFi ;oP

sibelio
19-06-2011, 15:52
wyszukiwanie ludzi jest za to kretynskie - kod miasta zamiast nazwy

dobra zaisntalowałem toto ide sie podniecac nowa zabawka :D

thor88
19-06-2011, 17:52
hehe... zabawka jest dobra:)

kisio
19-06-2011, 21:20
U mnie z biegania przez rok:
total distance: 1255,28k,
trips around the world: 0,031
av. speed: 10,27km/h
burgers burned: 175

Fajna sprawa to challenge. Nie mam szans powalczyć o pierwsze miejsca ale zimą kiedy robiłem duży kilometrarz trzymałem się dość wysoko i była dodatkowa motywacja żeby docisnąć jeszcze bardziej.

bhk
19-06-2011, 23:17
Mam i ja. Bardzo fajna aplikacja, używam do jazdy na rowerze i biegania. http://www.endomondo.com/workouts/user/814285

sote
20-06-2011, 10:59
tez uzywam, chociaz "uzywam" to za duze slowo ;)
pobralem, zainstalowalem (niestety na Bada OS, nie maja dedykowanej wersji, tylko wersja uniwersalna w java)
i nawet raz biegalem, wiec poki co nie ma sie czym chwalic... mam nadzieje, ze niedlugo troche statystyki mi sie rusza :)

Paweł M
23-06-2011, 00:30
Na na iPhone korzystam z MotionX GPS i świetnie się sprawdza a co najważniejsze nie trzeba nigdzie zakładać kont czy się logować :)

maki
23-06-2011, 10:14
Ja nie wiem, ale założenie konta na endomondo jest jakoś w ogóle bezbolesne, a oglądanie statystyk na stronie to jednak troche lepiej niż na fonie.

Paweł M
23-06-2011, 11:09
Ja nie wiem, ale założenie konta na endomondo jest jakoś w ogóle bezbolesne, a oglądanie statystyk na stronie to jednak troche lepiej niż na fonie.

generalnie MotionX zapisuje trasę którą można obejrzeć sobie również w necie. korzysta z googlemap...

można postawić oba i potestować. Kto co lubi

maki
23-06-2011, 11:11
ok, co kto lubi

sibelio
10-07-2011, 19:59
Łaaa cos mi zwariowało endomondo!
Wyłączyłem AGPS w telefonie i oto skutek.
Przebiegnąłem 58 km :D
W pół godziny :D

Mapa zupełnie nie pokazuje miejsc w których byłem, za to najdalsze miejsce na mapie było 30km od tego gdzie biegałem.
Chciałem pooglądać zobaczyć długość a tu dupa :/

Miał ktoś tak kiedyś???

thor88
11-07-2011, 10:49
no czasami endomondo wariuje, mi kiedyś pokazał prędkość maksymalną na rowerze ponad 78km/h (i to pod wielką górkę).

Pinczer
11-07-2011, 14:32
z MotionX mozna wysłać trase do endomondo zeby liczyc spalone hamburgery. Jedyne co mnie niepokoi to "pernamentna inwigilacja" którą sam sobie funduję. Ale zabawa fajna

marekb
11-07-2011, 14:52
Korzystam z Ed od kilku miesięcy, wysłałem raz nawet trening na fb ię znajomi mieli niezła pole wke. Żeby to był jeszcze czas na te treningi;)

bialogardzianin
30-07-2012, 20:44
Czy wiecie jak zaimportować trasę/ trening .gpx/ .tcx. z SE Vivaz na www endomondo?

downandout
30-07-2012, 20:53
Logujesz się -> Treningi -> obok kalendarza wybierasz: Importuj trening -> wybierasz: Importuj z pliku. Wsjo.

moje statystyki:
Liczba treningów: 88
Czas trwania: 6d:18g:23m
Dystans: 2819,87 km
Podróże dookoła świata: 0,07
Podróże na Księżyc: 0,007
Średnia prędkość: 17,36 km/h
Średnie tempo: 3m:27s
Spalone kalorie: 86508 kcal
Spalone hamburgery: 160

dyscypliny: jazda na rowerze, kolarstwo, kolarstwo górskie, turystyka górska

bialogardzianin
30-07-2012, 20:58
Logujesz się -> Treningi -> obok kalendarza wybierasz: Importuj trening -> wybierasz: Importuj z pliku. Wsjo...

Nie takie "wsjo", bo otwiera się okienko i mam wskazać plik, ale nie mogę odnaleźć gpx lub tcx w moim fonie, ani na karcie ani w pamięci fona- ani fon ani win7 nie widzą plików. Jak ścieżka jest do plików, co zrobić aby były widziane? Byłem na przejażdżce z córką, chciałem jej pokazać mapę w większym rozmiarze niż na ekranie fona. Pomocy!

downandout
30-07-2012, 21:03
Myślałem, że masz plik na kompie ;) jakim programem zapisałeś trasę?

bialogardzianin
30-07-2012, 21:06
jedyne co zrobiłem, to zainstalowałem endomondo na se vivaz (*.sisx), uruchomiłem, pojeździliśmy z córą rowerami i chciałem zaimportować plik na kompa lub bezpośrednio upload na endo zrobić. Więcej nic nie wiem, szukałem w necie wg fraz how to import lub jak zaimportować i nic. :( Jestem skazany na oglądanie tras na vivazie?

downandout
30-07-2012, 21:10
a logowałeś się na stronie endomondo z poziomu komputera, a nie tylko telefonu?

bialogardzianin
30-07-2012, 21:15
a logowałeś się na stronie endomondo z poziomu komputera, a nie tylko telefonu?

Jestem zalogowany. Mam podać ścieżkę do pliku, ale pliku nie widzę na fonie, choć przy uruchomionym endo widzę dzisiejszą zapisaną trasę.

downandout
30-07-2012, 21:22
W takim razie dziwne. U mnie (Endo Pro na Ajfona) trasy automatycznie lądują w necie jak tylko się z nim połączę.

bialogardzianin
31-07-2012, 09:42
W instrukcji pdfowej ver. 4.0.X for symbian touch phones jest screen o mozliwości wgrania trasy do serwisu

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)

W opcjach głównych programu mam autoupload włączone. Z internetem łączę się po domowym wi fi (mam ikonkę że połączony). Jak wejdę w menu "historia", widzę zapisaną ścieżkę, naciśniecie na buton "Opcje" wyświetla tylko 4 możliwości:
Szczegóły
Mapa
Usuń
Wyjdź
nie mam "Upload". :(

mirekkania
31-07-2012, 09:52
A używa ktoś innych programów - np. sporstrackera? kiedyś firmowany przez nokie, teraz niezależny.
Uzywałem Endomondo i SportsTrackeraPro równolegle. Oba sa bardzo fajne. SportsTracker bardziej mi odpowiada graficznie. Funkcjonalnie są porównywalne.

matomi
31-07-2012, 13:12

Mhm, ja używam. Będzie już ponad rok :)
Testowałem oba, ale zostałem przy Sport Trackerze. Bardziej mi się podoba.

qualin
31-07-2012, 14:11
Od niedawna dostepne jest Endomondo w wersji 8. Pozmienialo sie troche graficznie, dopasowali wyglad pod ICSa. Dodali rowniez opcje nawodnienia, ktora pokazuje nam ile litrow plynow nalezy wypic w trakcie treningu.

sokolnik
28-04-2016, 21:12
mam problem z apką. Endomondo nie publikuje treningów na osi czasu na fb.
loguję się do aplikacji przez FB, mam połączoną z fb i zgodę na automatyczną publikację treningów na osi czasu na fb.
co robię nie tak? Nie ma możliwości już publikowania treningów na FB ?

Marek
01-05-2016, 15:09
Ja jestem na endo. (https://www.endomondo.com/profile/11512840)
Fajne statystyki, przegląd aktywności. Mnie bardzo odpowiada. U mnie nic się nie zawiesza i nic nie gubi.
Na FB wrzucam od czasu do czasu to co dla mnie jest znaczące: Jakiś rekord, rozpoczęcie sezonu itp... Problemem jest zmierzenie pływania :)

shaolin
02-05-2016, 03:07
Tylko Strava... :twisted: I nie ma problemu z mierzeniem plywania jak masz odpowiednie gadzety.

Umbra
02-05-2016, 15:13
Odpaliłem kiedyś z ciekawości, ale nie używam. Nie czuję potrzeby mierzenia swojej aktywności.

lipalipski
02-05-2016, 15:38
Tylko Strava... :twisted: I nie ma problemu z mierzeniem plywania jak masz odpowiednie gadzety.
Tylko GC, a stamtąd może się eksportować i na Stravę i na Endomondo i na FB, jak ktoś lubi.

Jeden sprzęt do wszystkiego. I na rower i basen i bieganie i do golfa.

Pozdrawiam

Street (https:/szymoniwaszkiewicz.wordpress.com)

Paablitos
02-05-2016, 18:42
Kiedys uzywalem Endomondo... od 2 lat przeszedłem na Strave

zdyboo
02-05-2016, 20:38
Tylko GC, a stamtąd może się eksportować i na Stravę i na Endomondo i na FB, jak ktoś lubi.

Jeden sprzęt do wszystkiego. I na rower i basen i bieganie i do golfa.

Pozdrawiam

Gorzej jak Twój sprzęt w specyfikacji niby wspiera mobilny GC, ale w rzeczywistości już nie. Garmin to był liderem jakieś 9 lat temu jak kupowałem 60 CSx, obecnie warto się jednak zapoznać z ofertą konkurencji.
Ja też tylko Stravy uzywam.

lipalipski
02-05-2016, 20:41
Istnieje konkurencja dla Feniksa 3?

Tylko nie mów, że Ambit od Suunto.

Pozdrawiam

zdyboo
02-05-2016, 20:50
Nie wiem, zegarki nie leżą w obszarze moich zainteresowań. W każdym razie dwie generacje nowszy sprzęt do outdoorowej aktywności jest na wielu polach słabszy niż stary 60Csx.

lipalipski
02-05-2016, 21:57
Cóż, mnie znów interesują tylko zegarki i liczniki rowerowe. Z tym, że kiedy nabyłem w zeszłym roku Feniksa 3 to EDGE poszedł do ludzi. I do biegania i na rower nie widzę konkurencji (jak się chce mieć wszystko w jednym). Garmin chyba też, bo w tym roku nie wydali kolejnego modelu, a jedynie nowe wersje kolorystyczne F3.

A outdoor, w sensie nawigacji znów mnie nie interesuje. Biegam czasem po górach, ale wolę mapę i uproszczoną nawi w zegarku.

shaolin
04-05-2016, 08:03
Domyslam sie, ze mam wiecej sprzetu Garmina w domu niz sam Garmin. Edge 1000, HRM TRI, RUN, jakis starszy HRM, mialem 920XT, etc. ;) GC jest takie se. A synchronizuje do GC, Stravy, Training Peaks, itd.

Ostatecznie to i tak jest tylko plik z gadzetu wysylany tu albo tam. Ale jak ktos uzywa tylko telefonu to szedlbym w Strave, chlopaki robia dobra robote.

lipalipski
04-05-2016, 22:12
Oj, przewaliło się Garminów przez moje łapska. ;-)

Jako, że moją główną rozrywką (od 2 lat, bo nie mam czasu na jazdę) jest bieganie, to doceniam GC właśnie za statystyki biegu. Aktualnie, bo jest sporo nowości (w perspektywie mniej więcej roku). Kadencja, długość kroku, wysokość wybicia, częstotliwość lewa /prawa noga etc.

Liczniki rowerowe Garmina miałem od dawna i ceniłem za dokładność, czas pracy na baterii i funkcje treningowe. Najdłużej śmigałem z "kultowym" E500 i bardzo dobrze go wspominam. Garmin ma też nowe fajne czujniki kadencji i prędkości. W szosie mam pedały Garmin Vector.

I teraz to wszystko gra z Feniksem 3.

Do tego przełącza mi muzykę i na rowerze steruje Garmin Virb.

Na GC mam znajomych od biegania. Eksportuje na Endo, do znajomych z FB i na Stravę do znajomych od kręcenia korbą.

P.S.
Paski HRM-Run mam 3. Dostawałęm nowy za każdym razem, kiedy oddawałem do wymiany Feniksa 2. Byłem tak wpieniony, że kiedy oddałem dziadostwo i wziąłem kasę powiedziałem -nigdy więcej. I wylądowałem z Feniksem 3.

Cholewa, jestem fanbojem. ;-)

MadOnion
10-05-2016, 13:57
Istnieje konkurencja dla Feniksa 3?
Tylko nie mów, że Ambit od Suunto.
Pozdrawiam
Fenix do chwalenia się to chyba najlepszy wybór ; )

lipalipski
13-05-2016, 17:37
Do chwalenia czego?