Zobacz pełną wersję : Lubię to!
Nikonozaur
17-06-2011, 10:24
Efekt bezmyślnej Facebookomanii, nie sądzę by M. Zuckerbergowi o to chodziło.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
A co Wy na to?
krokus66
17-06-2011, 10:32
Podzielam całkowicie Twoje odczucia.
Sami ludzie są sobie winni. Media sprzedają bez zastanowienia absolutnie wszystko, co tylko zwiększy oglądalność.
Pozwolę sobie na mały OT.
Moim zdaniem tłumaczenie na "lubię to" jest bardzo nietrafione. Sądzę, że właściwym znaczeniem oryginalnego like it jest raczej "podoba mi się".
Poprzez używanie tego "lubię to" mamy masę koszmarnych potworków językowych.
mirekkania
17-06-2011, 10:38
Pozwolę sobie na mały OT.
Moim zdaniem tłumaczenie na "lubię to" jest bardzo nietrafione. Sądzę, że właściwym znaczeniem oryginalnego like it jest raczej "podoba mi się".
Poprzez używanie tego "lubię to" mamy masę koszmarnych potworków językowych.
Ale podoba Ci się, to co w artykule? ;)
Ale podoba Ci się, to co w artykule? ;)
Napisałem przecież, że robię OT, więc odnosiłem się do wszechobecnego aktualnie "lubię to", pojawiającego się nawet jako komentarze w galerii.
Nawet w powyższym przypadku określenie lubię/nie lubię nie pasuje semantycznie do artykułu. Gdyby jednak było podoba mi się/nie podoba mi się - to drugie miało by zastosowanie.
Myślę, że najtrafniejsze byłoby "polecam to" i chyba tak to ma działać na googlach. Z masy wyników wyszukiwania dokonanych przez algorytmy, ma pomóc wybrać na podstawie opinii żywych ludzi.
Efekt bezmyślnej Facebookomanii, nie sądzę by M. Zuckerbergowi o to chodziło.
A co Wy na to?
Nie sądzisz, że "fejsbukowy" przycisk umieszczany jest z automatu, bez względu na treści.
Jak zwykle czepianie się.:wink:
Nie sądzisz, że "fejsbukowy" przycisk umieszczany jest z automatu, bez względu na treści.
No niestety tak jest, to jest automat, ale nie sadzisz, ze ludzie zajmujacy sie takimi informacjami na tej stronie powinni tego pilnowac i wstawiac opcje udostepnij a nie lubie to!
No niestety tak jest, to jest automat, ale nie sadzisz, ze ludzie zajmujacy sie takimi informacjami na tej stronie powinni tego pilnowac i wstawiac opcje udostepnij a nie lubie to!
Widzę, że nie macie poważniejszych spraw na głowie......:wink:
Stach2008
17-06-2011, 11:26
ja coraz częściej spotykam się z przyciskiem POLEĆ TO zamiast LUBIĘ TO
Widzę, że nie macie poważniejszych spraw na głowie......:wink:
A co mam robic w pracy??? Jestem notorycznym morderca czasu:D
ja coraz częściej spotykam się z przyciskiem POLEĆ TO zamiast LUBIĘ TO
Dokladnie, zawsze mozna uzyc innej opcji;)
Dokladnie, zawsze mozna uzyc innej opcji;)
Mój prywatny wirtualny, wyimaginowany przycisk nazywa się "Mam to w nosie".:wink:
Boryszuk
17-06-2011, 13:37
Mój prywatny wirtualny, wyimaginowany przycisk nazywa się "Mam to w nosie".:wink:
Za przeproszeniem, lubię to! ;)
Dlatego ja na swoim forum edytowalem oryginalny obrazek przycisku i wstawilem mu wlasny tekst:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img651.imageshack.us/img651/1250/clipboard01spt.jpg)
malyandrzejek
17-06-2011, 14:36
A mnie już wq.. ten wszechobecny fejsbuk czy inny grab... strach niedługo będzie zajrzeć do lodówki :/
Nikonozaur
17-06-2011, 21:15
Dokładnie tak sądzę. Również sądzę, że automat oznacza w wielu przypadkach bezmyślność. A to jest kliniczny przykład.
Nie lubię bylejakości i może to wyglądać na czepialstwo.
A mnie już wq.. ten wszechobecny fejsbuk czy inny grab... strach niedługo będzie zajrzeć do lodówki :/
Dokładnie, dokładnie...są przypadki, że jest potrzebny - chociazby na naszym forum był przez pewien czas jedynym źródłem kontaktu;)
Ale ! Jeżeli widzę gazetę chociażby Makro czy innego super, hiper marketu ze znaczkiem na facebook'a to mi ręce opadają. Teraz nastała taka moda na to, kto tam ma konto to żyje i jest "trendy". Jeszcze chwilę, a zakłady pogrzebowe czy okna życia (tam gdzie dobre mamusie zostawią na chwile swe ukochane dzieciątka) będą też miały taki znaczek. Gdzie? Nie wiem, nie chce być perwersyjny - ale taka trumna może być idealnym miejsce ... :? :|
velaskez
20-06-2011, 19:12
Jak dla mnie powinno być zawołanie z film JOB. "Luuuuuubisz to ...." Widzę, że za starzy jesteście na to. Trzeba lubić :D Wszystko!