PDA

Zobacz pełną wersję : [ Sport ] Prime Jam 2011 - ekstremalna jazda na rolkach

wigi
15-06-2011, 23:49
11 czerwca 2011 w Brzegu Dolnym odbyła się druga już edycja Prime Jam – zawodów w ekstremalnej jeździe na rolkach w skateparku. Od togo roku zawody zaliczane są do TPRL.
Zapraszam do obejrzenie panoramy sferycznej (360°) z tego wydarzenia.
Wskazane włączyć głośniki. ;)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/rol1_min-1.jpg
źródło (http://wigi.pl/images/foto/pano/rol1/)
(proszę kliknąć powyższą miniaturkę)

theQ
16-06-2011, 10:34
pomysl rewelacyjny, wykonanie juz nieco gorsze - dwa "główne" tricki niesklejone, na dalszym planie tez nie wszystkie zlapane w odpowiednich momentach ...

szkoda, bo wyglada to naprawde ciekawie :)

wigi
16-06-2011, 11:13
dwa "główne" tricki niesklejone, na dalszym planie tez nie wszystkie zlapane w odpowiednich momentach ...
Dzięki za fachowy komentarz.
Hmm, nie było moim zamiarem pokazanie tricków, jak piszesz, "posklejanych" i kompletnych. Bardziej chodziło o dynamikę tego co się tam działo i pokazanie skateparku. Np. ten zawodnik w okularach na pierwszym planie (jak mówił o nim prowadzący zawody: "czterdziestolatek" też potrafi skakać) - dla mnie to zaleta, że ujecie pokazuje "niesklejony" trick z dłonią, która za chwilę złapie buta - to podkreśla dynamikę. Ale ja nie znam się na tej dyscyplinie, tak jak Ty i patrzę na całość raczej fotograficznie i w tym momencie nie zależy mi na posklejanych "książkowych" trickach. ;)
A może znasz nazwisko tego zawodnika w okularach?

georghe
19-06-2011, 00:50
Jakość super, do oglądania niezaangażowanego czyli takigo jak moje - dłużyzna.
"Gieneralnie" na filmie nic się nie dzieje, Muza do przemilczenia , jeden lubi śliwki drugi lewatywę...

Jakość materiału bardzo OK.

wigi
19-06-2011, 16:58
Jakość super, do oglądania niezaangażowanego czyli takigo jak moje - dłużyzna.
"Gieneralnie" na filmie nic się nie dzieje (...)
Hmmmm, to nie jest film, to jest zdjęcie panoramiczne. Piszesz, że nic się nie dzieje, a czy próbowałeś sam sterować obrazem, "rozglądając się" w dowolnym kierunku, przybliżać i oddalać? Sam decydujesz co oglądasz i sam kadrujesz!
Sterowanie jest proste: wystarczy wcisnąć lewy przycisk myszki i przesuwać w dowolnym kierunku, kółkiem można przybliżać i oddalać obraz. Również można wyłączyć automatyczny obrót i dźwięk.

Zawsze mam wątpliwości, czy na starcie każdej panoramy nie wyświetlać instrukcji sterowania panoramą (która teraz umieszczona jest pod pytajnikiem). Co o tym myślicie?

Pimps
19-06-2011, 17:28
wigi - a ja z innej beczki, co to za utwór leci w tle?

wigi
19-06-2011, 17:33
Pimps, kliknij na na dole przycisk z literka "i". :)
No właśnie, pasuje ten utwór do tego zdjęcia? Kolega mi podesłał i spodobał mi się bardzo. :)

Pimps
19-06-2011, 17:40
wigi - wciskam i nic na tej tabliczce nie pisze :(. Mnie ten utwór robi więc pytam.

drifter
19-06-2011, 21:30
http://www.youtube.com/watch?v=8de2W3rtZsA

A efekt panoramy świetny, szczególnie jak się samemu szybko ją obraca dookoła :)

Pimps
19-06-2011, 22:00
drifter - thx

wigi
19-06-2011, 23:08
wigi - wciskam i nic na tej tabliczce nie pisze :(. Mnie ten utwór robi więc pytam.
Przepraszam, ale to moja wina, coś drobnego poprawiałem i przy okazji wywaliłem info. Już naprawiłem i cała informacja jest widoczna.

drifter, świetne video znalazłeś, dzięki. :)