PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Jeszcze raz pliszka

Atum
14-06-2011, 22:20
Dziś znalazłem parę pliszek karmiącą młode. Gniazdo bardzo blisko drogi w niewysokiej pszenicy.Choć mnie bardzo ciekawiło to nie podchodziłem i ograniczyłem się tylko do portretowania rodziców z odległości :)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/DSC_4649_filtered-1.jpg
źródło (http://galeria.olympusclub.pl/albums/userpics/13636/DSC_4649_filtered.jpg)

evilseed
15-06-2011, 08:02
Dla mnie zbyt jednolite tło, ale to tylko kwestia gustu ;) No i ten pokręcony badyl :mrgreen: (wiem, czepiam się :D )
A po za tym jest super :mrgreen:

micwn
15-06-2011, 09:26
Piotrze!
O ile pliszka na miodzio rozjechanym bokehu jest fajna, o tyle ten badyl mocno szpeci całość zdjęcia.
No ale to tylko moja skromna opinia.
POZDRAWIAM!!!

Slawek Wojtczak
15-06-2011, 12:25
To nie jest badyl :) Piekne przyrodnicze zdjęcie :)

Atum
15-06-2011, 14:38
Piotrze!
O ile pliszka na miodzio rozjechanym bokehu jest fajna, o tyle ten badyl mocno szpeci całość zdjęcia.
No ale to tylko moja skromna opinia.
POZDRAWIAM!!!

Cześć.
Mnie to zielsko też za bardzo do gustu nie przypadło ale to zdjęcie jako całość tak. Jest to naturalna fota w 100 %, a nie jak większość moich i innych zdjęć na przygotowanych pięknych patyczkach:)
Dziś może też się wybiorę na pliszkę ale postaram się coś podrzucić i zmienić scenografię ;)
pozdrawiam !

evilseed
15-06-2011, 14:54
Powodzenia, bo to przesypatyczne ptaszory :D

sekta
15-06-2011, 20:07
badyl mocno szpeci całość zdjęcia

Bardzo ładny naturalny badyl. Mnie się bardzo podoba.

micwn
16-06-2011, 08:48
Przyrodniczo zdjęcie jest na 102, ale...
Panowie, w przyrodzie jest o wiele więcej "szpetnych" rzeczy tylko czy pokazujecie je na swoich zdjęciach???
Nie chodzi tu o eksponowanie, jak to Piotrek słusznie zauważył, przygotowanych patyczków, ale zrobienie fotki w milszym dla oka otoczeniu. W pobliżu jak mniemam jest np pole rzepaku i zdecydowanie fajniej wyglądał by ptaszor na badylu naturalnym ale w lepszej kondycji (z pełnym turgorem). Ja wyraziłem swoją opinie, no ale pewnie się nie znam, bo wszyscy maja inne zdanie.
POZDRAWIAM!!!