Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] papaveri toscani
JaroPienza
14-06-2011, 02:08
Nie wiem czy jest tu co pisać. Po prostu walcie z grubej rury
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img812.imageshack.us/img812/7492/dsc4078web.jpg)
Przeszkadzają mi te krzaczory po prawej - kadr jest niezamkniety, ale kolorystycznie jest pięknie.
Kondzio-foto
14-06-2011, 05:57
Przeszkadzają mi te krzaczory po prawej - kadr jest niezamkniety, ale kolorystycznie jest pięknie.
Popieram. Przesunięcie karu w lewo, bez tych krzaków sporo by dało.
Nie uważacie, że bez "krzaczorów" a właściwie drzewek to zdjęcie byłoby puste? To jeest drugi plan, abez drzew byłaby jednoplanowość i wiałoby nudą. Dla mnie zdjęcie jest w porządku, choć bez "wow" albo :O. Pozdrawiam!
Bartekkw
14-06-2011, 11:00
No ciekawy kadr, ale widziałbym bardziej agresywny kolorek na makach - teraz jakoś tak blado jest
Też zobaczyłbym więcej z lewej
JaroPienza
14-06-2011, 12:42
To jak bede miał czas to pokaże poziomy kadr ;)
Mam tu mieszane uczucia. Z jednej strony niby wszystko fajnie, kwiaty OK (wcale nie za blade), krzaki lubię (i dopełniają kadr), wzgórza OK. Tylko niebo w sepii wydaje się już przesadne (za ciemne?). Chyba właśnie az się prosi, żeby po lewej był doklejony drugi taki kadr z kontynuacją.
Bartekkw
14-06-2011, 12:58
kwiaty OK (wcale nie za blade).
Ale maki nie mają takiego koloru - no chyba że włoskie słońce je tak wypala ;)
Endriu129
14-06-2011, 12:58
Jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić to właśnie do kolorów nieba. I tylko do tego. Poza tym fajnie.
maniak666
14-06-2011, 14:02
Jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić to właśnie do kolorów nieba. I tylko do tego. Poza tym fajnie.
Amen.
Ale maki nie mają takiego koloru - no chyba że włoskie słońce je tak wypala ;)
Bartku światło jest tu juz mocno zachodzącego słońca, więc i kolory są już mocno przygaszone. Dlatego polne kwiatki próbuję focić w pełnym słońcu, zwłaszcza te drobne.