Zobacz pełną wersję : Kopiowanie zdjęć wiesza system
Witam serdecznie mam pytanie kopiuje pliki zdjęciowe za pomocą TC na przenośny dysk. Nie ma znaczenia jaki dysk gdyż dzieje się to na rożnych markach. Kopiuje nie więcej niż 700mb a i tak czasami dzieje się tak, że system zostaje zamrożony i nic nie można wykonać. Pozostaje mi twardy reset lapa i ponowny restart. Gdzie może tkwić problem?
Problem tkwi najprawdopodobniej w TC.
Używasz do niego jakichś wtyczek, czy innych popierdółek?
Spróbuj użyć innego managera plików, albo nakładki na eksplorera.
Właśnie że nie od TC bo to samo dzieje się przy systemowym kopiowaniu. hyba problem tkwi w sprzęcie ale nie mam pojęcia gdzie
A z puszki, podłączonej ogonem przez USB, też Ci wiesza?
Mialem takie cos na W7, pomogl update biosu, USB sie wiesza pod W7 64Bit....tak bylo u mnie tylko twardy reset pomagal:)
sprobowalbym przeinstalowac sterowniki do usb i sprawdzil na innym kablu.
logitech55
13-06-2011, 16:07
Stawiam na uszkodzony dysk. Też tak miałem.
Uruchom defragmentator dysku lub sandisk jeśli się zawiesi lub nawet zrestartuje to masz problem w dysku.
step.tom
13-06-2011, 16:28
sprobowalbym przeinstalowac sterowniki do usb i sprawdzil na innym kablu.
Hmm. Podobnie miałem z WIN 7. Proponuję format dysku i nie podłączaj go przez żadne HUB-y czy inne ustrojstwa lub kable. Spróbuj kablem SATA owym ( nie wiem czy to jest dysk typu Free Agent - Seegate lub inny magazyn lub kieszeń na dyski 3,5") ewentualnie Fire Wire. Jak nie to wtedy obstawiałbym dysk.
Skoro z puszki przez ogon nie wiesza, to nie jest to wina dysku i szkoda sobie tym głowę zawracać.
Powiedz jeszcze, w co wtykasz kartę, w czytnik laptopowy, czy w inny wynalazek?
Dysk zew. jest podłączony dedykowanym kablem usb i nawet jak pracowałem na dysku to mi wiesza system. Dlatego zabieram lap na serwis do kumpli bo mi na diagnozowaniu tydzień zejdzie.
Hmm. Podobnie miałem z WIN 7. Proponuję format dysku i nie podłączaj go przez żadne HUB-y czy inne ustrojstwa lub kable. Spróbuj kablem SATA owym ( nie wiem czy to jest dysk typu Free Agent - Seegate lub inny magazyn lub kieszeń na dyski 3,5") ewentualnie Fire Wire. Jak nie to wtedy obstawiałbym dysk.
Mój zewnętrzny dysk WD ma tylko wejście na USB.