Zobacz pełną wersję : Panasonic Lumix DMC-GF3
http://www.optyczne.pl/4025-nowo%C5%9B%C4%87-Panasonic_Lumix_DMC-GF3.html
koniecpolska
13-06-2011, 11:04
Mój GF2 ładniejszyNo i po premierze GF3 jeszcze tańszy będzie.
pioter m
13-06-2011, 12:28
No i po premierze GF3 jeszcze tańszy będzie.
Sadzac po specyfikacji tego nowszego, moze nawet podrozec. GF3 to badziewiak. Menu i obsluga to koszmar bedzie. Brak stereo. Brak stopki pod lampe. To i owo mozna byloby odpuscic, gdyby ekran byl dotykowy (jest?).
dziki_pl
13-06-2011, 13:05
Lipa, pozornie mniejszy, odczuwalnie wykastrowany.
koniecpolska
13-06-2011, 14:01
Sadzac po specyfikacji tego nowszego, moze nawet podrozec. GF3 to badziewiak. Menu i obsluga to koszmar bedzie. Brak stereo. Brak stopki pod lampe. To i owo mozna byloby odpuscic, gdyby ekran byl dotykowy (jest?).LCD dotykowy jest. Klawiszy i pokręteł jest tyle samo ile jest w NEX, NEX'a da się używać, a tu jest jeszcze "dotyk".
Wbudowana lampa wystarczy, sanek i tak się nie używa (przynajmniej ja). Jak potrzebna jest lampa to się zabiera lustro. Więc wg mnie może być.
Dżwięk mono też nie wadzi, mam LX5 z mono i NEX ze stereo, w obu przypadkach i tak jest du...a z wbudowanymi mikrofonami. Jak ktoś chce mieć bardziej profesjonalny dźwięk, to niech idzie w bardziej profesjonalny sprzęt i mikrofony zew. Do GF3 (czy tego podobnych g..en) można zawsze dokupić zewnętrzny rejestrator stereo.
Z naleśnikami 14, 17, 20 (pewnie 12 też) będzie to w końcu sprzęt do kieszeni.
LCD dotykowy jest.
Wreszcie ktoś to zrobił, pierwszy odruch jaki miałem obsługując nexa to dotykanie wyświetlacza - a tu lipa....