PDA

Zobacz pełną wersję : Lowepro Stealth Reporter 200 AW /d200 All Weather Cover?!

fishaa
31-01-2007, 21:59
Witam wszystkich! Mam jedną gorącą prośbę o pomoc w rozwiązaniu tych paru kwestii:
przeglądając w internecie ww. modele każdy z nich w opisie ma All Weather Cove - z tego co zauważyłem powinno toto być białe i szczelnie opatulać całą torbę - po wizycie w sklepie dla idiotów zwątpiłem - żadna z nich tego nie miała takiego ustrojstwa, tylko wyciągany z tyłu, z kieszonki czarny pokrowiec, maksymalnie na górna klapę i część przednią (na rzepy) sprzedawca skutecznie zaprzeczał aby coś więcej w modelu tym istniało (podobnie twierdził w przypadku torby NOVA 3 AW)
czym praktycznie różnią się te 2 torby - D i bez D - model z D jest spokojną ewolucją czy też rewolucją, naprawdę uzasadniającą wydanie tych parędziesięciu złotych więcej?

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc! Torba naprawdę fajna i chciałbym nabyć towar kompletny. Pozdrawiam serdecznie!

5iatka
04-02-2007, 23:16
Witam
Nie wiem czy wiele pomoge, ale w moim mniemaniu to d200, d300 itd to sa rozmiary torby i nic wiecej.
Wszystkie maja miec ten pokrowiec na kazda pogode o ktorym mowisz ( w jasnoszarym kolorze )
Moja torba ma ( mam d300 - d200 byla mniejsza ) - jest schowany w kieszeni znajdujacej sie na samym spodzie torby, do ktorej mozesz sie dostac odpinajac rzep z tylu.... to chyba tyle.
pozdrawiam

milk
05-02-2007, 12:57
Dokładnie tak jak u przedmówcy, ja mam 200Aw i tak właśnie jest... 400 też tak ma bo między nimi kiedyś wybierałem

pozdr

Grzegorz

fishaa
05-02-2007, 18:37
Dziekuję wszystkim

Właśnie odebrałem 200 aw i jestem bardzo zadowolony :)
Wszystko jak trzeba, mam tylko jedno pytanie - ten szybki dostęp (górny zamek w klapie) - czy wyciągacie tym aparat :)? fajna sprawa tylko za mały otwór, obiektywy i inne pierdołki po wyciągnięciu body bez problemu, ale żeby tym wyciągnąc body z doczepionym obiektywem ..hmmm :shock:

Pozdrawiam !

motylanoga
05-02-2007, 18:51
Dziekuję wszystkim

Właśnie odebrałem 200 aw i jestem bardzo zadowolony :)
Wszystko jak trzeba, mam tylko jedno pytanie - ten szybki dostęp (górny zamek w klapie) - czy wyciągacie tym aparat :)? fajna sprawa tylko za mały otwór, obiektywy i inne pierdołki po wyciągnięciu body bez problemu, ale żeby tym wyciągnąc body z doczepionym obiektywem ..hmmm :shock:

Pozdrawiam !

Mam SR200 i u mnie funkcjonuje ona także jak rasowa damska torebka (pojemność nieograniczona). Szybki dostęp jest głównie po portfel. Wyjęcie body jest strasznie uciążliwe, szkieł i całej reszty też raczej "górną dziurą" nie wyjmę, więc jest to raczej bajer niż użyteczny pomysł. Co i tak nie zmienia faktu, że z torby jestem bardzo zadowolona, a ponieważ w domu jest też Nova 4 mam porównanie - wolę reportera. :)

Paweł M
10-02-2007, 21:52
powiedzcie mi jaka jest pojemność tej 2-setki? czy zestaw body, 3x szkło, lampa zmieści się?
Zastanawiam się nad Lowepro Stealth Reporter 500 AW i nie wiem czy nie za duża będzie, czy lepiej kupić 550 na zestaw z notkiem (nota bene nie mam, ale 12" w planach)

i pytanie nr 2:

ma ktoś z was i ewentualnie czy używaliście LOWEPRO Dry Zone 200? Jak to się sprawuje? Zastanawiam się nad zakupem zamiast torby

fishaa
18-02-2007, 22:13
powiedzcie mi jaka jest pojemność tej 2-setki? czy zestaw body, 3x szkło, lampa zmieści się?

wrzucone teraz mam kit z osloną p/słoneczną, po bokach 4 grodzie i kawałek mijesca "za" kitem - przy defaultowych ustawieniach, więc powinno być ok - 500 to juz torba co sie zowie :)

milk
19-02-2007, 12:37
[quote=Swoop;218307]powiedzcie mi jaka jest pojemność tej 2-setki? czy zestaw body, 3x szkło, lampa zmieści się?
Zastanawiam się nad Lowepro Stealth Reporter 500 AW i nie wiem czy nie za duża będzie, czy lepiej kupić 550 na zestaw z notkiem (nota bene nie mam, ale 12" w planach)

Do mojej 200 mam włożone d80+kit z osłoną+gripMbD80 obok pionowo oczywiście flesz sb800 i 70-300ED do tego drobiazgi karty ok 16 szt akumulatorków jakieś filtry itp jeszcze jedno szkło...cóż ciasno no chyba że 50-tka:-D

pozdr
Grzegorz vs milk

ps
to samo miałem w wersji 400 i się telepalo a torba dużo za duża jak dla mnie dlatego wymieniłem....

wigi
04-03-2007, 16:44
Szkoda, że nikt nie udzielil odpowiedzi, czym się różni nowa wersja z liteką D od starszej bez D. Czy aby tylko designem?

jameski
04-03-2007, 19:21
Generalnie w środku mają podobny układ. Przegródki można regulować. Wersja D posiada dodatkowo etui na karty pamięci i coś co przypomina „kosmetyczkę” na drobiazgi. Ja osobiście kupiłem wersję D. Zaważyło na tym to, że wersja D ma wyściełane wieko miękkim materiałem, więc sprzęt jest bardziej bezpieczny. Zwykłe 200 tego nie posiada, a wieko od wewnętrznej strony wygląda tak samo jak i z zewnątrz, tzn. czarny materiał i nie zabezpieczony suwak szybkiego dostępu. Poza tym wersja z D ma tylko jedna klamerkę co znacznie przyśpiesza dostęp do sprzętu. Obydwie torby bardzo pakowne i porządnie uszyte.