Zobacz pełną wersję : a wy znacie Polske? ;)
marszull
09-06-2011, 11:51
http://doyouknowpolska.com/
moim zdaniem bardzo fajny pomysl i wykonanie
Boryszuk
09-06-2011, 12:28
ale czego to dowodzi?
Że mam dużą wiedzę o Polsce czy może, że znam 4 slangowe określenia? ;)
heeh dobre......ale najbardziej drazni mnie slowo siema, uzywa go kazdy dres a jeszcz z 10 lat temu za siema dostawalo sie po lbie od dresow, bo kojazyli (jak dali rade kojazyc) z owsiakiem a co za tym idzie z"wszarzami i brudasami":D:D:D Dlatego na przywitanie siema nigdy nie odpowiadam siema nigdy nie odpowiem siema, tylko zawsze czesc.
fotograf58
09-06-2011, 13:11
to Jurkowi Owsiakowi podczas WOŚP odpowiesz "cześć", dla mnie jest to kultowe powitanie Jurka i nie wyobrażam sobie inaczej mu odpowiedzieć.
No to ja powiem typowo po polsku:
Ale Gów...o!!!
Sensu brak w tym czymś.
A najgorsze w tym, to że my za zapłaciliśmy.
Ale bierzecie pod uwagę, że ten quiz nie jest kierowany do Polaków? ;-)
heeh dobre......ale najbardziej drazni mnie slowo siema, uzywa go kazdy dres a jeszcz z 10 lat temu za siema dostawalo sie po lbie od dresow, bo kojazyli (jak dali rade kojazyc) z owsiakiem a co za tym idzie z"wszarzami i brudasami":D:D:D Dlatego na przywitanie siema nigdy nie odpowiadam siema nigdy nie odpowiem siema, tylko zawsze czesc.
Ja rozumiem, że na Twojej klawiaturze nie ma polskich znaków diakrytycznych, ale czy "rz" też Ci zjadło? :mrgreen:
Ale bierzecie pod uwagę, że ten quiz nie jest kierowany do Polaków? ;-)
No i co....???
Czego ma to nauczyć czy co pokazać?
Dla mnie to brednie oderwane od rzeczywistości.
Wystarczyło prosto i zwięźle napisać, że w większości przypadków i sytuacji, w celu określenia emocji pozytywnych czy też negatywnych wystarczy powiedzieć zwyczajnie "o kur...a", a i "o fu..k" też zostanie prawidłowo zrozumiane. :)
Prawda, że proste? :)
to Jurkowi Owsiakowi podczas WOŚP odpowiesz "cześć", dla mnie jest to kultowe powitanie Jurka i nie wyobrażam sobie inaczej mu odpowiedzieć.
Owsiakowi nie, to powiedzenie jest jego i basta:D
Ja rozumiem, że na Twojej klawiaturze nie ma polskich znaków diakrytycznych, ale czy "rz" też Ci zjadło? :mrgreen:
Masz manie nie skojarzylem
;)
Odkąd pamiętam, u mnie na podwórku mówiło się siema (siemasz, siemanko, siemasz z rana). A mam już ponad 4 dychy.
A najgorsze w tym, to że my za zapłaciliśmy.
co?
jackrabbit
09-06-2011, 18:13
nie wiem o co w tym chodzi ale zgadlem 2/4
Sapphiron
09-06-2011, 18:21
Obejrzałem...
Powiem szczerze ze jeśli tak ma wyglądać reklama dla Polski to ja się tej reklamy wypieram całym sercem...
Owszem słówka są znane dla polaków, dobrze rozumiane, ale ludzie bez przesady, mamy wieeeeeeeeeele rzeczy i to sporo lepszych którymi możemy się szczyci a nie słowo "Zonk" albo "siema"
A mam już ponad 4 dychy.
No i ja tez to pamietam z czasem jednak sie tak przestalo mowic i jak pisalem za siema mozna bylo zarobic.
No i ja tez to pamietam z czasem jednak sie tak przestalo mowic i jak pisalem za siema mozna bylo zarobic.
Chyba w Twoich stronach. ;) U mnie, przyznam nie spotkałem się, żeby ktoś za to dostał w dziób kiedykolwiek.
Dla mnie to "skrócone" powitanie R.R. "Sie macie ludzie" ;)
teh_14m3
09-06-2011, 18:42
Chyba w Twoich stronach. ;) U mnie, przyznam nie spotkałem się, żeby ktoś za to dostał w dziób kiedykolwiek.
u mnie identycznie. Prędzej można było oberwać za odpowiedzenie "dzień dobry" w takiej sytuacji ;)
co?
Co, co? Zapłaciliśmy za wytworzenie tego dzieła, jako że sponsorem jest MSZ, który utrzymuje się z naszych podatków.
Co, co? Zapłaciliśmy za wytworzenie tego dzieła, jako że sponsorem jest MSZ, który utrzymuje się z naszych podatków.
moj biosie, a jaki mogl byc budzet takiego projektu? kilka(nascie) tysiecy PLN-ow i tyle.
toz to jest ulamek promila tego, co idzie na drogi czy chocby utrzymywanie marmurkow ZUS-u...
a czy ta prezentacja jest taka zle? dla mnie takie www na temat kraju/narodu mowi o nim wiecej niz kolejny
suchar pokroju fotasek z atrakcji turystycznych i pierniczenia o raju na ziemii (w desen bombardujacych
CNN reklam Malezji, Turcji i diabili wiedza czego tam jeszcze). to jest oryginalne, z jajem i dajace pewien
smak kulturowy, zamiast takich samych jak wszedzie dookola ******* o widoczkach, goscinnosci itd. itp.
roznica miedzy mlodymi Polakami a np. Holendrami czy Niemcami jest wlasnie taka, ze maja znacznie wieksza
ulanska fantazje i latwosc w chwytaniu nowych rzeczy. o tym tez jest ta strona...
jakby co, to moge w mojej pracy zarzucic temat do oceny, to sie dowiem jakie sa opinie kogos, do kogo
w pierwszej kolejnosci takie projekty sa adresowane. bo do krajan, no to chyba nie bardzo, prawda?
marszull
09-06-2011, 21:18
pomysl z opiniami obcokrajowcow bardzo fajny
a tu dl atych co lubia bardziej tradycyjnie promowoac nasz kraj
ale tez calkiem niezle zrobione ;)
jXPeofkW-Pw
ps nie pracuje w msz ;)
ps2 znajoma mieszkajaca we Francji po emisji tego klipu w ichniej tv mial apare pytan od swoich znajomych czy naprawde w Polsce jest tak fajnie jak na tym klipie ;) to chyba dobrze zrobiony
pomysl z opiniami obcokrajowcow bardzo fajny
a tu dl atych co lubia bardziej tradycyjnie promowoac nasz kraj
ale tez calkiem niezle zrobione ;)
jxpeofkw-pw
ps nie pracuje w msz ;)
ps2 znajoma mieszkajaca we francji po emisji tego klipu w ichniej tv mial apare pytan od swoich znajomych czy naprawde w polsce jest tak fajnie jak na tym klipie ;) to chyba dobrze zrobiony
świetne!!! :)
teh_14m3
09-06-2011, 21:48
ps2 znajoma mieszkajaca we Francji po emisji tego klipu w ichniej tv mial apare pytan od swoich znajomych czy naprawde w Polsce jest tak fajnie jak na tym klipie ;) to chyba dobrze zrobiony
oczywiście Polacy powiedzieli, że nie :twisted:
jeden z komentarzy pod filmem ;)
POLISH HOOLIGANS FOR EURO 2012 - FEEL INVITED. Sława!
świetne!!! :)
tez mi sie bardzo podoba. na luzie, z przytupem i nie da sie nie ucieszyc michy od tego
sucharowatego kawalu o wkrecaniu zarowki ;)
Klip naprawdę z jajem zrobiony, pokazuje mnóstwo polskich atrakcji, a odrywa się od wspomnianego wyżej turecko-malezyjsko-innego schematu.
aboutalithium
10-06-2011, 11:08
Fajna stronka, promuje ;)