PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kamil - pożegnalna sesja Fuji...

Sapphiron
09-06-2011, 11:38
Sesja zrobiona tuż przed zdechem...

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://fujiklub.pl/album_pic.php?pic_id=17474)

mOSAd
09-06-2011, 11:47
Ojoj, biedne Fufu... Zdjęcie średnie. Sam moment, ujecie już do mnie nie gada. Ale także światło jakby faworyzowało koszulę, na której jest kontrast i jest ładna, czysta. A po macoszemu traktowało skórę. Już mdławą i przytłumioną, stonowaną, mniej kontrastową. Zatem to chyba kwestia konwersji. Niefajne cienie na koszuli u dołu kadru. Nieszczególny układ zębów do tego ujęcia i kierunku padania światła.
Zabrakło tu nawet jednego elementu, który by mnie w zdjęciu - nie napiszę zachwycił - ale do niego przyciągnął.

coroner
09-06-2011, 12:34
Nieszczególny układ zębów do tego ujęcia i kierunku padania światła.

Jak czytam to forum 3 lata, tak takiego strzała jeszcze tutaj nie widziałem.
Powiedz mi tak szczerze - widziałeś kiedyś ruchome zęby żeby je układać??...

Układać do zdjęcia, to sobie można głowę, albo stopę...

ekonet
09-06-2011, 12:36
Usta (układ) wyszły okropnie.

Sapphiron
09-06-2011, 12:39
Jak czytam to forum 3 lata, tak takiego strzała jeszcze tutaj nie widziałem.
Powiedz mi tak szczerze - widziałeś kiedyś ruchome zęby żeby je układać??...

Układać do zdjęcia, to sobie można głowę, albo stopę...

Podobno jest tutaj zasada taka że urody modelek nie komentujemy... Po modelach chyba można jechać bez przeszkód ;)

ekonet
09-06-2011, 12:41
Podobno jest tutaj zasada taka że urody modelek nie komentujemy... Po modelach chyba można jechać bez przeszkód ;)
Chyba Ci się coś pomyliło - wg mnie kolega coroner skomentował post mOSAda.

coroner
09-06-2011, 12:43
Omawiany w tym wątku "układ" to popularna mina cwaniaczo-nowobogacko-gangsterska, którą znajdziemy na niejednym zdjęciu, w niejednym filmie. Ale w tym kontekście raczej mówimy o układzie ust, które owszem, są ruchome, a nie zębów.

Chyba mnie Grzesiu nie zrozumiałeś. Nic nie mam do urody modela. Ale pierwszy raz widzę, żeby w komentarzu ktoś kazał inaczej układać zęby. Tyle w temacie.
Mi osobiście, nie wiedzieć czemu, model kojarzy się tutaj z Di Caprio z Infiltracji.

Sapphiron
09-06-2011, 12:48
Omawiany w tym wątku "układ" to popularna mina cwaniaczo-nowobogacko-gangsterska, którą znajdziemy na niejednym zdjęciu, w niejednym filmie. Ale w tym kontekście raczej mówimy o układzie ust, które owszem, są ruchome, a nie zębów.

Chyba mnie Grzesiu nie zrozumiałeś. Nic nie mam do urody modela. Ale pierwszy raz widzę, żeby w komentarzu ktoś kazał inaczej układać zęby. Tyle w temacie.
Mi osobiście, nie wiedzieć czemu, model kojarzy się tutaj z Di Caprio z Infiltracji.

Ależ ja Cie doskonale zrozumiałem :) Ja jedynie wypowiedziałem od siebie w kwestii posta mOSAda dopowiadając do twojej wiadomości

coroner
09-06-2011, 12:50
Ależ ja Cie doskonale zrozumiałem :) Ja jedynie wypowiedziałem od siebie w kwestii posta mOSAda dopowiadając do twojej wiadomości

No, to cieszę się, że wszystko jest jasne :)

mOSAd
09-06-2011, 13:44
Nie chodzi mi o urodę modela. Chodzi o *światło* w konkretnym punkcie kadru. Oraz grymas. Ja tu nie widzę niedoskonałości modela, ale jakieś czarne dziury w jamie ustnej oraz dziwacznie zacienione zęby, z których jeden częściowo się świeci. Akurat na tym zdjęciu jest to kluczowy punkt, a został wykonany... słabo po prostu. To tak, jakby robić zdjęcie dziewczyny z naszyjnikiem i zostawić całą szyję w cieniu, gdzieniegdzie w losowych miejscach tylko z plamami światła. Mówiąc o układzie zębów, miałem na myśli raczej kąt ich ukazania... Właśnie w stosunku do kierunku światła. Ale widać nieprecyzyjnie się wyraziłem, za co biję się w piersi.

Sapphiron
09-06-2011, 15:31
Wg mnie najważniejsze było spojrzenie a nie zęby modela.

drugie do pary:

2.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://fujiklub.pl/album_pic.php?pic_id=17475)

copyman
09-06-2011, 20:59
Jedynka nie zachwyca. Nadmiar światła na koszuli i jego brak w innych częściach a także sama mina modela jakoś mi nie pasuje. 2 zdecydowanie lepsza chociaż troszkę światła na lewe oko modela by się przydało. Pozostała czarna plama która nie wygląda za dobrze.

p.s. Składam wyrazy współczucia i serdeczne kondolencje z powodu śmierci tak zacnej puszki. Niech jej migawka odpoczywa w pokoju wiecznym. Amen !

p.s.2 Jaki Nikoś zastąpi tą niepowetowaną stratę ?

Sapphiron
09-06-2011, 21:08
Taki sam jak w Twojej stopce ;)

copyman
09-06-2011, 21:09
Świetny zakup ! Gratulacje !