Zobacz pełną wersję : baza danych Paradox
Witka
mam pytanie do ludzi którzy są w temacie... w odróżnienieu ode mnie ;)
mam pare plików a dokładnie interesuje mnie tylko jeden z nich
ale muszę się dowiedzieć co w nich jest i jeden z nich edytować i jeśli się da coś dopisać
czym mogę to ugryźć ?
jedne pliki mają rozszerzenie .db a inne DB_
da się coś z tym zrobić?
Spróbuj otworzyć je MS Excel.
nie to nie to...
same krzaki albo częściowe :-(
skosiarek
09-06-2011, 13:25
Spróbuj Database Desktop, to był taki dodatek do Delphi we wcześniejszych wersjach, ale można go chyba ściągnąć osobno, choćby jako shareware. Na pewno da się w nim tworzyć bazy typu paradox więc i podejrzeć się pewnie da.
jak mam pliki *.DB_
to zawsze aut of memory
skosiarek
09-06-2011, 14:45
Gdzie nie szukam to mi pokazuje, że .DB_ to CAD File, czy to na pewno są pliki bazy danych?, moze to są pliki z zasobami, z których korzysta baza danych?
mam dwa rodzaje plików *.db i programem database editor i innymi czytam tylko część dokumentu
oraz pliki *.DB_ tego nie wiem czym przeczytać
jednak chyba bardziej zależy mi na plikach .db
np. taki plik
https://rapidshare.com/files/3282446334/GPS222.DB
Sendilkelm
09-06-2011, 15:42
Ale wiesz co to jest mniej więcej czy znalazłeś jakieś pliki i chcesz się dowiedzieć o co chodzi.
Plików z końcówką .db jest tak dużo, że jak nie masz jakiś zbliżonych informacji co to może być, to jest jak szukanie igły w stogu siana.
Otworzyłem plik w notatniku i z tego co w nim widać to strzelam, że to jakieś dane punktów do GPS'a, nie znam się na tym, ale google twierdzi, że to od Garmin czy coś takiego z urządzenia Mio.
EDIT:
Jakiś Navman tez z tego korzysta.
EDIT2:
Chyba, że te informacje o GPS, pogodzie i takie tam to są dane jakiejś bazy danych po prostu (w sensie, że ktoś sobie gdzieś gromadził)
to jest baza danych z nawi ori audi
ja szukam plików które okreslają punkty POI
i chodzi mi o ich edycję i wprowadzenie zmian
mam trzy takie pliki ten podany jest najlżejszy