PDA

Zobacz pełną wersję : Trasa Warszawa-Władysławowo.

Sendilkelm
08-06-2011, 11:13
Jak dojechać najszybciej z Wawki do Władka? Jadę w piątek po pracy i nie chciałbym być tam na 1:00 w nocy. Dylemat jest taki, bo mam dwie opcje. Problem dochodzi, bo muszę zgarnąć z trasy jedną osobę (Pasłęk).

1. Do Płońska -> Grudziądz -> A1 -> Gdańsk -> dalej wiadomo (osoba dojedzie sobie do Gdańska pociągiem na 21:00)
2. Przez Płońsk prosto na Elbląg. (Tu wiadomo, osoba poczeka sobie spokojnie na mnie w Pasłęku)

Targeo pokazuje, że trasa z A1 jest ok. 2h krótsza. Jak to wychodzi w praktyce? Ktoś wie?

de Fresz
08-06-2011, 12:03
O ile od wczesnej wiosny coś się nie zmieniło, to mi trasa przez Toruń zajmowała w praktyce krócej między pół godziny do godziny (Wawa-Gdynia). Ino drożej.

photofun
08-06-2011, 12:29
O ile od wczesnej wiosny coś się nie zmieniło, to mi trasa przez Toruń zajmowała w praktyce krócej między pół godziny do godziny (Wawa-Gdynia). Ino drożej.

Popieram, przez Toruń, albo przez Grudziądz no chyba że coś się zmieniło na trasie przez Elbląg. Ostatnio jak jechałem to była masakra, same wjazdy/wyjazdy z budowy i ograniczenia do 40-50-60, a przy nich fotoradary.

mooha
08-06-2011, 12:33
Nie pakuj sie na 7mke- jeden wielki poligon ;)

Sendilkelm
08-06-2011, 12:37
Ok dzięki, to chyba mi wystarczy. Ja ostatni raz jechałem rok temu na Elbląg i niby roboty były, ale czas wyszedł w miarę normalny.

credka
08-06-2011, 13:05
A nie potrzebujesz towarzystwa na drogę? ;)

Sendilkelm
08-06-2011, 13:38
Chcesz się zabrać do któregoś miasta? Towarzystwo będzie przednie (nawet i dosłownie), miejsca są (z tyłu) :)

credka
08-06-2011, 14:30
Ano chętnie odwiedzę nadmorskie rejony, potrzebne byłyby 2 miejsca, często tam kursujesz?

McSimus
08-06-2011, 15:29
W minionym roku w wakacje wątek był, poszukaj w moich postach.
NA dzień dzisiejszy: chyba w piątek możesz wskoczyć na siódemkę, chłopaki z budowy powinni się zbierać na fajrant do domków albo ...
... Autostradą - tak sobie w sumie szybko ale najpierw trzeba do niej dojechać albo, tak jak jeżdżę ja ...
... do Mławy normalnie a dalej przez Iłowo, Działdowo, Lubawę, Iławę, Malbork, Tczew i dalej to już Obwodnica Trójmiasta. W sumie w miarę szybko (było kiedyś teraz trochę wielkogabarytowych z GPSami próbuje sie wpychać no i za Suszem trzeba uważać na odcinek z dziurami - prostowanie felg)
Ja osobiście w dzień jade ta trasa, w nocy nie kombinuję i zasuwam siódemką.

kubedes
08-06-2011, 17:09
W ubiegłą niedzielę rano wracałem z Elbląga "7".
Pace przy budowie trwają mimo weekendu. Przed 8 rano w niedzielę pracowały już spychacze i jeździły wywrotki.
Mimo tego jechałem krótko jak na tę trasę (3,5 h do Nowego Dworu Maz.) bo ruch na samej trasie o tej porze był niewielki.
W piątek wieczorem (wyjazdy z w-wki nad morze + ciężarówki) sobie tej trasy nie wyobrażam. Może być masakra.
Jest dużo objazdów i zwężeń.

Sendilkelm
08-06-2011, 18:01
Dzięki za praktyczne informacje. Najbardziej prawdopodobne jest to, że decyzję podejmę już na samej trasie jak wyjadę za Łomianki. Ocenię ruch na trasie. Wiem, że we Władku będę bardzo późno, ale po tygodniu pracy i takiej trasie, 30-60 min robi różnicę.

jacek dr
08-06-2011, 18:31
mówicie ze w niedzielke tez na 7-robia?,kurcze a ja miałem zamiar własnie w niedzielke jechać do Władysławowa ,ze ruch mniejszy i wogóle ... no to lipa.Moze by spróbowac ,tak jak radził jeden kolega na Tczew i Malbork...

McSimus
08-06-2011, 22:42
Jacek, a Ty z Białej chcesz jechać ? Bo jeśli tak to trasę z Międzyrzeca mam w kilku wariantach opracowaną i przez kilka lat praktykowaną.

jacek dr
08-06-2011, 23:07
Jacek, a Ty z Białej chcesz jechać ? Bo jeśli tak to trasę z Międzyrzeca mam w kilku wariantach opracowaną i przez kilka lat praktykowaną.

Wysłałem PW z zapytaniem.

kubedes
09-06-2011, 14:24
mówicie ze w niedzielke tez na 7-robia?,kurcze a ja miałem zamiar własnie w niedzielke jechać do Władysławowa ,ze ruch mniejszy i wogóle ... no to lipa.Moze by spróbowac ,tak jak radził jeden kolega na Tczew i Malbork...

Ruch z rana znikomy, nie ma "TIRów", a ruch okołobudowlany przeszkadza niewiele.
Jedyne co przeszkadza w niedzielę rano to zwężenia i objazdy.

Majek
09-06-2011, 14:51
Ja też z soboty na dzielę się wybieram w tamtym kierunku, ale chyba śmignę tak, że odbiję sobie w Grójcu na Żyrardów dalej na Płock, Grudziądz i do A1... Orientuje się ktoś, jak wygląda odcinek Grójec-Grudziądz? Podobno sporo ciężarówek, ale myślę, że w nocy będzie w miarę spokój...