Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tryptyk: Drzewo,chmury ,zboże
JaroPienza
07-06-2011, 21:54
Jestem ciekawy ,które z trzech będzie Waszym faworytem
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img545.imageshack.us/img545/8568/dsc3897web.jpg)
2
źródło (http://img11.imageshack.us/img11/6162/dsc3901web.jpg)
3
źródło (http://img812.imageshack.us/img812/769/dsc3916web.jpg)
Jakub Klimczak
07-06-2011, 22:02
Bardzo dobre ujęcia. Ze względu na światło dla mnie wygrywa jedynka.
Wszystkie trzy sa znakomite....gratuluje, al ena dwojeczce pozbadz sie tego przepalu;)
Piękne zdjęcia. Kopozycyjnie 1 i 3 ex aequo, 2 za nimi, ale również bardzo mi się podoba. Kolorystycznie dla mnie najbardziej wyważona jest trójka.
JaroPienza
07-06-2011, 22:09
Wszystkie trzy sa znakomite....gratuluje, al ena dwojeczce pozbadz sie tego przepalu;)
no tak to tylko wygląda. Nie będę się kłócił,że go nie ma.
no tak to tylko wygląda. Nie będę się kłócił,że go nie ma.
chodzi tylko o to, ze jak go stemplem potraktujesz to zdjecie zyska i bedzie bardziej stonowane;)
RobertSoul
07-06-2011, 22:13
zakochałem się w 1 !! polubiłem 2 a 3 tylko dopełniła wszystko !! GRATULUJE !!!
Super są wszystkie. Trochę inne klimaty niż Twoja zazwyczaj przedstawiana Toskania, ale pokazałeś klasę tymi zdjęciami. Kadry klasyczne, ale kolory po prostu boskie. Kłosy na jedynce i dwójce są rewelacyjne. Wiem że wrzuciłem masę ochów i achów bez uwag krytycznych, ale dawno nie spodobały mi się tak bardzo żadne zdjęcia tutaj :)
JaroPienza
07-06-2011, 22:17
Super są wszystkie. Trochę inne klimaty niż Twoja zazwyczaj przedstawiana Toskania, ale pokazałeś klasę tymi zdjęciami. Kadry klasyczne, ale kolory po prostu boskie. Kłosy na jedynce i dwójce są rewelacyjne. Wiem że wrzuciłem masę ochów i achów bez uwag krytycznych, ale dawno nie spodobały mi się tak bardzo żadne zdjęcia tutaj :)
to mi bardzo pochlebia
Nikonozaur
07-06-2011, 22:19
Zgadzam się z zaproponowaną kolejnością. W sprawie dwójki warto posłuchać Grześka... ;)
JaroPienza
07-06-2011, 22:22
Zgadzam się z zaproponowaną kolejnością. W sprawie dwójki warto posłuchać Grześka... ;)
Oczywiście ,że zastanawiałem się nad tym "przepałem" i popracuje nad nim jeszcze
Oczywiście ,że zastanawiałem się nad tym "przepałem" i popracuje nad nim jeszcze
Wiem, ze jest to oswietlona chmura na granicy przepalu, ale przy tym swietle nie wyglada to dobrze.
JaroPienza
07-06-2011, 22:26
Wiem, ze jest to oswietlona chmura na granicy przepalu, ale przy tym swietle nie wyglada to dobrze.
no zrozumiałem Grzesiu ;) pokazać poprawkę ??
Bartekkw
07-06-2011, 22:33
kadry ciekawe, ale z kolorem to pojechałeś - zwłaszcza na niebie ;)
JaroPienza
07-06-2011, 22:35
kadry ciekawe, ale z kolorem to pojechałeś - zwłaszcza na niebie ;)
z czym pojechałem za dużo według Ciebie Bartku??
Piękna seria.
Gdyby 2 miała kolory z 1 ech :)
Bartekkw
07-06-2011, 22:40
z czym pojechałem za dużo według Ciebie Bartku??
z fioletem i różem - widzę że teraz Koledzy bardziej liberalnie podchodzą do sprawy - kiedyś nadmiar magenty był ostro tępiony ;)
(...)kiedyś nadmiar magenty był ostro tępiony ;)
Niesłusznie :D Magenta jest piękna :)
JaroPienza
07-06-2011, 22:42
z fioletem i różem - widzę że teraz Koledzy bardziej liberalnie podchodzą do sprawy - kiedyś nadmiar magenty był ostro tępiony ;)
mi się wydaje i tak to widziałem przy zachodzącym słonelu ,ale zawsze jest jakis procent omyłki/ tolerancji
Niesłusznie :D Magenta jest piękna :)
Oczywiscie uzyta z gustem;) Tutaj jest akurat!
Dwa pierwsze kadry super !
borregaard
08-06-2011, 00:01
Ogólnie przyjemny kadrowo set.Jedynka byłaby naj ....gdyby nie.... :p przepał w kanale czerwonym,brzydkie drzewo,bez szczegółów(ogólnie drzewka słabowate..;)),nadmiar tego czego zawsze jest za dużo, Nemeth wie..;):)
Ogólnie przyjemny kadrowo set.Jedynka byłaby naj ....gdyby nie:przepał w kanale czerwonym,brzydkie drzewo,bez szczegółów,nadmiar tego czego zawsze jest za dużo,Nemeth wie..;):)
Już niedługo będe widział to co Ty :D
borregaard
08-06-2011, 00:05
Już niedługo będe widział to co Ty :D
OK....zaczną się schody....;) :grin:
Świetne foty, ale..... żebyś się nie rozpłynął w samozadowoleniu to się trochę czepnę. :-) Jedynkę bym brał w całości gdyby nie drzewo - za ciemne i płaskie. Dwójka drażni mnie sztucznym brakiem cienia nawet przy samej glebie wśród zboża -przesadziłeś. Trójka jest delikatna i w zasadzie OK tylko troszkę za jasna jest podłoga. Magenta mieści się w normie. Słowem dobra robota.
maniak666
08-06-2011, 00:35
Świetne foty, ale..... żebyś się nie rozpłynął w samozadowoleniu to się trochę czepnę. :-) Jedynkę bym brał w całości gdyby nie drzewo - za ciemne i płaskie. Dwójka drażni mnie sztucznym brakiem cienia nawet przy samej glebie wśród zboża -przesadziłeś. Trójka jest delikatna i w zasadzie OK tylko troszkę za jasna jest podłoga. Magenta mieści się w normie. Słowem dobra robota.
No wyjął mnie to z ust bezczelny:grin:
Kto późno przychodzi.... :-)
Cały set ciekawy ze wskazanie na 1.Pozdrawiamn
tomek8899
08-06-2011, 12:53
3 przeciętna
1 i 2 luxz podkreśleniem jedynki ale rozjaśnił bym samo drzewo.
To już tegoroczne zboże? :)
piękny zestaw, gratulacje :)
JaroPienza
08-06-2011, 13:48
Tomku to ostatnie pola z jeszcze zielonkawymi źbłami
tbogdanowicz
08-06-2011, 21:49
1. Gdyby drzewo było minimalnie , (ale na prawdę delikatnie) jaśniejsze, to mógłbym mieć takie w dużym formacie by wieszać w zimie na ścianie.
2. Ta nieszczęsna chmura za bardzo skupia uwagę. Nie chodzi o to czy jest przepał czy nie, po prostu mi przeszkadza. Jak o niej zapomnę, to chcę spacerować brzegiem tego pola, słuchając ptaków śpiewających nad głową ... Można się rozmarzyć...
3. Niebo super, drzewo super (takie na 1 by mi wystarczyło), zboże super, schodzę coraz niżej i nagle koniec zdjęcia!!! Ja się pytam - Gdzie piękne wyraziste kłosy jak na 2, no gdzie ?!?!?!
Ojjj... kolory łanów na jedynce są piękne, na dwójce już "tylko" śliczne ;) Kadrowo jedynka i dwójka - super, trójka mnie z kapci nie wyrwała ani kadrem, ani kolorami.
Pozdrawiam.
krzysztofz24
09-06-2011, 12:02
No piknie jest. Bardzo ladnie i mieciutko zboze wyszlo. Niebo gra az milo. Kolory maja chyba raczej wiecej wizji autora niz naturalnosci, ale bardzo mi sie ta wizja podoba. Z malych minusow to drzewko na 1 mogloby byc jasniejsze. Ale z przyjemnoscia sie oglada caly set.
Jak juz ktos napisal. Odszedles od klasycznych "typowych" kadrow toskanskich...i dobrze ci to wyszlo:-).
JaroPienza
09-06-2011, 12:07
Ale jeszcze powrócą Krzysiu jeszcze tu wrócą ...Toskanskie kadry ;)
krzysztofz24
09-06-2011, 15:02
Ale jeszcze powrócą Krzysiu jeszcze tu wrócą ...Toskanskie kadry ;)
Co na pewno z checia zobacze:-)...ale przerywnik w rodzaju jak powyzsze foty tez sie przydaje;-).
mnie się podobają te zdjęcia z uwzględnieniem powyższych uwag. czym obrabiane?
Wszystkie bardzo ładne. Na jedynce bardzo fajne niebo, na trójce duży plus za księżyc :)
pozdrawiam
JaroPienza
09-06-2011, 21:48
mnie się podobają te zdjęcia z uwzględnieniem powyższych uwag. czym obrabiane?
Wołane w Lr ,a dodawanie "rarytasów" w Ps
Master95
10-06-2011, 07:21
1 jest piękna.
Rocket Queen
10-06-2011, 16:06
Bombowy zestaw! Gratuluje!
Calosciowo jest bardzo ładnie, ale ta 1-ka jest cudna! :D
jarekf34
13-06-2011, 12:35
Wszystkie ładniusie ale ze wskazaniem na tą piękną jedyneczkę :)
Bardzo malarskie. 1 wygrywa.
Cała seria świetna, w pięknych kolorach.. z delikatnym wskazaniem na jedynkę. :)