Zobacz pełną wersję : zalany lapek - klawiatura nie dziala
jackrabbit
06-06-2011, 10:47
no ok, zdarzylo sie, zalalem troszke laptopa, poszlo troche wody na niego, wydawalo mi sie ze do srodka nic nie nalecialo i po paru godzinach wlaczylem... wszystko dziala poza klawiatura
laptopa wylaczylem, wyjalem klawiature, baterie, osuszylem wszystko dlugo i dokladnie ale klawiatura nadal nie dziala
pytanie: czy wymiana klawiatury rozwiaze problem? czy raczej spalilo sie cos w samym lapku? dokladnie to jest netbook - asus eee 901 do ktorego bylem bardzo przywiazany :(
Witam,
Ale sam laptop się włącza i uruchamia system?
Wymiana klawy powinna rozwiązać problem, to bardzo często kończy się na wymianie klawy ;)
jackrabbit
06-06-2011, 13:42
Witam,
Ale sam laptop się włącza i uruchamia system?
tak, teraz z niego pisze normalnie, tzn nienormalnie bo z zewnetrznej klawiatury :)
ok, to zaryzykuje i zamowie klawiature, dam znac jakie beda efekty :)
Ostatnimi czasy klawiatury do laptopów bardzo potaniały, więc zbyt dużo nie ryzykujesz. A skoro lapek działa z zewnętrzną klawiaturą, to jest raczej więcej niż pewne, że padła tylko klawiatura. A może masz jakiegoś znajomego z takim samym modelem netbooka, aby dla pewności sprawdzić.
jackrabbit
06-06-2011, 15:35
mam znajomego niestety mam do niego 200 mil i na dodatek w szpitalu teraz jest wiec niestety nie sprawdze
zaryzykowalem i kupilem klawiature, jak dojdzie to sie pochwale czy dziala. wydawalo mi sie ze klawiatura to nie za bardzo ma sie jak zepsuc, myslalem ze moze jakis scalak w samym lapku sie spalil ale mowicie ze jest nadzieja, na forach tez podobnie pisza wiec zobaczymy :)
Z ciekawości ile dałeś za klawiaturę w UK?
jak zalales to mogl poleciec kontroler klawiatury - bo czesto to sie pali po spieciu na klawie, ale jak nie wydales majatku to warto sprawdzic, a noz widelec.
jackrabbit
17-06-2011, 20:46
dalem za klawiature jakies 9 funtow jesli dobrze pamietam, pare dni temu przyszla, wymienilem i dziala! :)
bardzo jestem zadowolony bo jakbym musial lapka wymieniac to koszta wieksze nie mowiac juz ze ciezko dostac go dokladnie w tej konfiguracji
No to super. Miło, że udało się nam pomóc.