Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Asia - Kręgiel
Na gorąco pierwsze chciałam Wam pokazać :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/253643_232561883425463_128738353807817_1164651_306 565_n.jpg)
1.
nienawidze tak nienaturalnych zdjec gdzie kobieta wyglada jakby miala twarz wysypaną mąką, nie widać skóry ani nic
bleeeeeee
technicznie moze i spoko, ale skora jak dla mnie zmasakrowana, ale ja sie tam nie znam, zreszta policzki wygladaja jak dwa płaskie kolorowe placki a nie twarz z odcieniami, głębią itp
"zmasakrowana skóra" nie była niczym ruszana, ale spoko, przyjmuję do wiadomości...
no to nie wiem, moze to makijaż albo monitor, ale u mnie serio policzki sa kompletnie płaskie i jednolite
ale oczy ma śliczne :)
zeby nie było ;]
Michal_C
06-06-2011, 09:44
Fajne. Podkreślone oczy. Fajne GO.
Potwierdzam, że dziewczyna miała idealną skórę. Może jedynie było trochę rozjasnione i dało to efekt "plastikowej" skóry.
Pozdrawiam
Ja u siebie widzę normalnie pory skóry. Światło było bardzo rozproszone, może to kwestia tego. Natomiast nie używam żadnych blurów, ani innych bluro-podobnych narzędzi ;)
Tak czy inaczej dziękuję za ponowne odwiedziny :)
Piękne oczy modelki, ładna obróbka, świetna dobrana głębia ostrości. Jedyne co bym zmienił, to lekko kadrowanie - kadrowałbym nieco wyżej, bo PD róg jest o niczym, tzn. czegoś mi tam brakuje. Gdyby ujęcie było nieco szersze i zmieściłby się bark, to ok, a tak - odrobinkę wyżej :)
Faktycznie dziewczyna jest bardzo gładka i lekki make-up może budzić wrażenie jak u Sibelio powyżej.
Ja też bym zmienił kadrowanie - za dużo dołu. Reszta miła.
Jak dla fajna praca, obróbka, jak i światełko ok.
Lubię takie portrety, a fakure skóry widac, jest delikatnie i przyjemnie.
nienawidze tak nienaturalnych zdjec gdzie kobieta wyglada jakby miala twarz wysypaną mąką, nie widać skóry ani nic
bleeeeeee
technicznie moze i spoko, ale skora jak dla mnie zmasakrowana, ale ja sie tam nie znam, zreszta policzki wygladaja jak dwa płaskie kolorowe placki a nie twarz z odcieniami, głębią itp
To cię oczy mylą, albo jak sam stwierdziłeś się nie znasz :P
Widziałem tu na forum o wiele bardziej nie naturalniejsze a nawet podchodzące pod plastikowe.
andrstac
06-06-2011, 12:22
bleeeeeee
Za poprzednikami: fakturę skóry widać - reszta poza GO.
Jak dla mnie - bardzo ładnie, delikatnie. Like it.
ufff... nie dlatego, że nie znoszę krytyki, ale dlatego że przestraszyłam się przez moment, że może nieświadomie idę w stronę plastiku, a nigdy bym tego nie chciała...
Więc podwójnie dziękuję za komentarze - każdy jest dla mnie bardzo cenny.
krokus66
06-06-2011, 12:45
Dziewczyna ładna (a czy ktoś widział brzydką, bo ja nie) i ładnie wyszła na zdjęciu. Włosy, wisiorki, usta i przede wszystkim głębokie spojrzenie oczu. Całość bardzo sympatyczna. Bardzo ciasne kadrowanie - przy uszach i mocno ucięte czoło - podkreśla siłę wyrazu portretu. Bardzo dobrze. Na dole zdjęcia nie ma nic i dobrze, nic nie odwraca uwagi od twarzy, oczu. Ponadto oczy płynąc po głębokim dekolcie i nie napotykając żadnej przeszkody po pewnym czasie są niemile zaskoczone, że to już koniec zdjęcia ... :oops:
Na poważnie.
Przy tak ciasno skadrowanej głowie wolę mocne cięcie dołu, podkreśli to siłę portretu.
Bardzo przyjemnie zdjęcie, delikatna obróbka i kolory. Lubię takie.
Łeee to chyba kwestia monitora u mnie jak ktoś wyżej napisał - oglądam teraz w pracy i lepiej wygląda skóra - widać fakturę i nawet jakieś cienie itp,
a w domu mam tylko plamę wiec tu mi się podoba ;)
I kwestia kąta - z tego jak normalnie patrzę wyglada na przepalonę i płaskę - pozginam się jest o niebo lepiej.
Co ciekawe w pracy badziew Philipsa najtanszy, w domu Szajsung na PVA a takie cuda :O
Od monitora bardzo dużo zależy, a najlepiej oceniać na papierze ;) Dziękuję za trzecie odwiedziny sibelio :)
Nie ma za co, ale różnica naprawde aż sie nie spodziewałem :O
A u mnie w domu naprawdę okropnie to wyglada, jak plama - wiec monitor do dupy mam ustawiony :/
Cieszę się, że przyczyniłam się do odkrycia tego :D Teraz już z górki!
Ja obrabiam na dwóch różnych monitorach i one nie odwzorowują tak samo, ale mam już w głowie korektę, więc staram się robić tak by partie obrabiane na jednym i na drugim wyglądały tak samo.
OK jestem w domu - wygląda ewidentnie gorzej niż w pracy.
Czas poprawic monitor
pzdr
Skóra jak najbardziej widoczna. Żadnego plastiku tu nie ma :)