Zobacz pełną wersję : grip D3000
czester1981
04-06-2011, 15:59
witam wszystkich mam d3000 dokupiłem grip i mam pewien problem otóż zdjęcia robi świetnie ale leżał aparat w plecaku 2 tygodnie z podpiętym gripem i baterie kompletnie sie rozładowały czy to normalne??? jak dla mnie to nie czemu pobiera tyle mocy jak jest wyłączony bez gripa o wiele dłużej bez ładowania wytrzymywały
draco1234
10-06-2011, 11:25
Grip był pewnie włączony i coś przycisnęło spust i grip cały czas wysyłał sygnały w podzczarwieni
draco1234
10-06-2011, 11:29
Podczerwieni oczywiście
Marek_aa
15-02-2012, 22:59
mam d3000 dokupiłem grip i mam pewien problem, leżał aparat w plecaku 2 tygodnie z podpiętym gripem i baterie kompletnie sie rozładowały czy to normalne???
Wprawdzie post już dość stary ale odpowiem, może przyda się innym. Miałem takiego gripa (kupiony na allegro za 120 zł) i takie same problemy, to nie jest problem rozładowanych baterii tylko zastosowania złych diod w gripie. Aparat krzyczał że bateria jest rozładowana, wystarczyło wtedy wyjąć baterię z gripa i włożyć bezpośrednio do aparatu, po czym zrobić jeszcze około 100 fotek. Gripa z w/w powodu oddałem na gwarancję ale niestety nie naprawiono go tylko zwrócono pieniążki. Po jakimś czasie udało mi się kupić bardzo dobrego gripa ANSMANN wraz z zamontowanym we wnętrzu dużym akumulatorem i zasilaczem do ładowania. Teraz jestem zadowolony. a że jest to wina źle dobranych diod doczytałem się na jakimś angielskojęzycznym forum.