PDA

Zobacz pełną wersję : D7000 - dead pixele na wyświetlaczu LCD

rutra
03-06-2011, 22:37
Witam,
Mam być może trochę trywialny problem - właśnie zauważyłem dwa dead pixele na wyświetlaczu LCD (D7000) (to nie matryca, na 100% wyświetlacz LCD, na zdjęciach wszystko jest OK). Aparat kupiłem w grudniu 2010. Nie jestem pewien czy pojawiły się teraz czy może już tam były wcześniej a ja nie zauważyłem. Trochę niefajnie ale koniec świata to nie jest oczywiście. Czy ktoś też tak ma? No i czy warto to reklamować czy też pokochać?

FilipeG
04-06-2011, 23:31
olej sprawę. w d50 mam jeden- serwis i tak Ci nie pomoże...pokochaj go/je :)

hirosz
04-06-2011, 23:34
Też tak mam. Tzn ja mam jeden subpiksel dokładniej. Teoretycznie serwis tego nie naprawi ale jakbyś się jednak dowiedział skądś, ze jest inaczej to daj znać bo ten mój też mnie wkurza zwłaszcza ze używam aparatu sporo do kręcenia filmów.

warp75
05-06-2011, 11:01
Witam,
Mam być może trochę trywialny problem - właśnie zauważyłem dwa dead pixele na wyświetlaczu LCD (D7000) (to nie matryca, na 100% wyświetlacz LCD, na zdjęciach wszystko jest OK).
Sprawdź jeszcze dla pewności, czy nie widać tego na filmach.

rutra
07-06-2011, 00:50
Sprawdziłem - na filmach tego nie widać (choć przy okazji zauważyłem na starszych filmach dwie białe i niebieskie kropy ale w innych miejscach i tylko na ciemnym tle, no i znacznie większe - nowy firmware miał to naprawić ale czy się*udało nie wiem bo od upgrade'u nie kręciłem nowych filmów). Pewnie dam sobie spokój z gwarancją, tym bardziej że boję się żeby nie wpaść z deszczu pod rynnę i nie dostać nowego body z czystym LCD i BF/FF (a moje body jak na razie ostrzy poprawnie odpukać)