PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Oczyszczenie

Motorniczy
03-06-2011, 13:12
http://img824.imageshack.us/img824/9539/mareforum001bord.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/824/mareforum001bord.jpg/)

Wyrazcie swoja opinie i oczyśćcie sie :)

Locter
03-06-2011, 13:40
Mnie nie oczyscilo, raczej przeczyscilo :D A tak na serio - nie widze w tym zdjeciu nic interesujacego, w mojej opinii jest to próbwa dorobienia mistycyzmu przeciętnemu zdjęciu.

Motorniczy
03-06-2011, 14:08
Mocne slowa, przeczyscilo.. nie ma to jak oglada.

Duder
03-06-2011, 14:31
A ja uważam, że takie zdjęcia mają rację bytu, przy pozytywnym podejściu i nie wyobrażaniu sobie, że chodzi o wielką sztukę. To taki superminimal. Mnie tu nie pasuje dziwna niesymetryczna ramka, coś takiego musi mieć oprawę bardzo wyważoną.

hubik
03-06-2011, 14:35
Dobry, ciekawy minimalizm. Jestem zdecyowanie na tak! :)

Rial
03-06-2011, 14:39
działa oczyszczająco, podoba się! :)

Dune
03-06-2011, 14:39
Dla mnie super. Spośród wszystkich Twoich zdjęć, które widziałem to podoba mnie się najbardziej. Bardzo subtelne w każdej warstwie.
Przyznam się natomiast, że na Twoim miejscu nie oparłbym się chyba wklejeniu trzeciej łódki, gdzieś w głębi kadru, pomiędzy, tymi które już tam są;). Przy okazji Twojego zdjęcia przypomniał mi się motyw łódek i głębi, którą one zrobiły, w obrazie Moneta Dom rybaka w Varengeville.
Twoje zdjęcie jest dla mnie antytezą pracy Loctera "Black Water" (bardzo dobrej zresztą, o czym pisałem w wątku jej poświęconym).
Pełne oczyszczenie, pełen spokój. Pozdro :)

Motorniczy
03-06-2011, 14:44
A ja uważam, że takie zdjęcia mają rację bytu, przy pozytywnym podejściu i nie wyobrażaniu sobie, że chodzi o wielką sztukę. To taki superminimal. Mnie tu nie pasuje dziwna niesymetryczna ramka, coś takiego musi mieć oprawę bardzo wyważoną.

Wlasnie nie bylem pewien czy z ramka , lub jaesli juz to jaki rodzaj ramki ale masz racje lepsza by byla symetryczna, pozdro :)

Dla mnie super. Spośród wszystkich Twoich zdjęć, które widziałem to podoba mnie się najbardziej. Bardzo subtelne w każdej warstwie.
Przyznam się natomiast, że na Twoim miejscu nie oparłbym się chyba wklejeniu trzeciej łódki, gdzieś w głębi kadru, pomiędzy, tymi które już tam są;). Przy okazji Twojego zdjęcia przypomniał mi się motyw łódek i głębi, którą one zrobiły, w obrazie Moneta Dom rybaka w Varengeville.
Twoje zdjęcie jest dla mnie antytezą pracy Loctera "Black Water" (bardzo dobrej zresztą, o czym pisałem w wątku jej poświęconym).
Pełne oczyszczenie, pełen spokój. Pozdro :)

No prosze jak ladnie to ujales , i dziekuje bardzo :)

ame
03-06-2011, 17:45
Bardzo dobre.

Greg77
03-06-2011, 18:10
pozwolilem sobei zaciagnac ten obrazek, okazuje sie, ze to biale na srodku to chmury a to co wyglada jak chmura to blekit nieba:D Niestety w tej formie do mnie nie trafia, mnie zarzucano, ze mam za jasno (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=181861) to teraz prosze dla porownania:D Zdjecie bylo by naprawde ladne i przyjemne, gdyby nie bylo tak....nie wiem co....ale w tej postaci to poprostu przesuwakowany.....%&*&%

Motorniczy
03-06-2011, 18:25
pozwolilem sobei zaciagnac ten obrazek, okazuje sie, ze to biale na srodku to chmury a to co wyglada jak chmura to blekit nieba:D Niestety w tej formie do mnie nie trafia, mnie zarzucano, ze mam za jasno (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=181861) to teraz prosze dla porownania:D Zdjecie bylo by naprawde ladne i przyjemne, gdyby nie bylo tak....nie wiem co....ale w tej postaci to poprostu przesuwakowany.....%&*&%

Byles tam ze mna ? tam tak bylo... a co do Twojego suwakowania to zmniejszylem kolory i bardzo delikatnie rozjasnilem chmury . Dokad Twoja sugestia zmierza ?

mirekvampirek
03-06-2011, 18:55
dobrze to by wygladalo na wydruku a0 :D i bez ramki zupelnie
pozdrawiam

Greg77
03-06-2011, 19:08
Byles tam ze mna ? tam tak bylo... a co do Twojego suwakowania to zmniejszylem kolory i bardzo delikatnie rozjasnilem chmury . Dokad Twoja sugestia zmierza ?

Dokad? Dotad, ze chmury sa przepalone, nie ma szczegolow wcale, nie widac tam nic......mnei sie nie podoba i nie kupuje tego

Motorniczy
03-06-2011, 20:15
Dokad? Dotad, ze chmury sa przepalone, nie ma szczegolow wcale, nie widac tam nic......mnei sie nie podoba i nie kupuje tego

Ignorujesz to co napisalem , a przepalow nie ma . Chcesz mi cos wmowic ? Smieszne, ale chyba nigdy nie byles nad morzem .

Greg77
03-06-2011, 20:50
Smieszne, ale chyba nigdy nie byles nad morzem .

Ze co, ze nad morzem jest takl brzydko:lol:

Przy okazji, czy tylko u mnie padl imageshack?

Motorniczy
03-06-2011, 21:06
Ze co, ze nad morzem jest takl brzydko:lol:

Przy okazji, czy tylko u mnie padl imageshack?

Wystarczylo powiedziec, ze jest brzydko zamiast wmawiac , ze chmury sa przewalone . Imageshack dziala i czasem laguje .

sea21
03-06-2011, 21:13
Przepał to zło!.... na szczęście nie dla wszystkich! :)
Chrzanić to że zdjęcia mają przepały, szum czy głębokie cienie. Duża rozpiętość tonalna nie jest żadnym wyznacznikiem dobrego czy poprawnego zdjęcia.
To zdjęcie bardzo mi się podoba! Jestem na TAK:)

jaś
03-06-2011, 21:20
jak sobie popatrzyłem to w sumie odbieram to zdjęcie pozytywnie, za dużo zhadeerorawych fotek widziałem, wolę od czasu do czasu popatrzeć sobie na coś takiego.

tompsl
04-06-2011, 11:35
Kupuję.
Bez gadania o technikaliach, obróbkach, przepałach, możliwościach, wersjach... itd.
Zwyczajnie bierze mnie.
:)