PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] chwila załamki

radex171
01-06-2011, 23:56
Tak jak pisałem, zdjęcie oddaje to jak się poczułem wtedy, po pierwszym poście, choć minęło trochę czasu, a dzisiaj jakoś mnie wzięło aby to pokazać, tzn. te emocje...

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/DSC_0858-1.jpg
źródło (https://lh6.googleusercontent.com/-4ovk-rTPFvY/TeaLYYN-ztI/AAAAAAAAAXE/H5zo0GNRSrg/s512/DSC_0858.jpg)

PS.
Choć teraz tak patrząc, zastanawiam się czy nie za blado, w dosłownym tego słowa znaczeniu, wyszedłem...

stock
02-06-2011, 07:50
podejrzewam, ze po komentarzach na temat tego zdjęcia znów będziesz miał załamke i popełnisz kolejne takie samo. No szału nie ma panie.

Nerdkiler
02-06-2011, 09:16
dlaczego wokół postaci jest efekt HALO?

puchbeary
02-06-2011, 09:22
Uważasz, że efekt halo to największa słabość tego zdjęcia :lol: .

Do autora, żeby nie byc posądzonym o posty bez wartości - tego typu zabawy może miałyby i jakiś sens gdybyś tym zdjęciem chciał opowiedzieć jakąś historię ale tu jej nie ma. To tylko takie bawitko możliwościami programu graficznego.

dikanda
02-06-2011, 13:30
Ja tu emocji nie widzę. Widać, że jest to zaaranżowane i ma udawać emocje. To tyle...

radex171
02-06-2011, 16:04
no i chociaż te komentarze nie oceniają pozytywnie tego zdjęcia, to właśnie są takie, na jakie liczyłem (jeśli chodzi o negatywne) i za takie dziękuje.

Dzisiaj w pracy tak myślałem nad wczorajszą "wojną" i tak doszedłem do wniosku że wszystko zaczeło się od D90.

Tak samo widze jego komenatrze w innych postach...byleby dogryźć...

A co do zdjęcia czy naprawdę aż tak źle jest?? jeśli tak to jak wy byście widzieli ten kadr, może jakieś podpowiedzi abym na przyszłość wiedział??

P.S.

Mam nadzieje że nie zdenerwowałem was znowu tym zdjęciem?? bo mnie ono się podoba, poprostu się podoba. A od was oczekiwałem opinii na temat technicznej strony i taką dostałem i za taką dziękuje. Może dopiero po wczorajszym dorosłem do tego typu komentarzy i potrafię je przyjmować?? w każdym bądź razie proszę o porady jak wy byście to zdjęcie widzieli, czy wogóle tego nie widzicie??

stock
02-06-2011, 16:45
w każdym bądź razie proszę o porady jak wy byście to zdjęcie widzieli, czy wogóle tego nie widzicie??

w koszu.
Tak naprawdę nie ma się tu co rozwodzić - emocji brak, pomysłu również, kadrowo bez szału. Jak chcesz w tym rzeźbić to działaj, ale to strata czasu IMHO

zlosnica
02-06-2011, 21:06
Bierzesz się za zdjęcia które wcale nie są najprostsze do wykonania - autoportrety. Po co? Chcesz poćwiczyć, bierz dziewczynę w plener, jakiś zacieniony park, i lecisz. Ćwicz kadry, podglądaj obróbkę i dopiero wtedy bierz się za kombinowanie :) Czekamy, aż rzucisz nas na kolana :)

radex171
02-06-2011, 22:40
może z tym rzucaniem na kolana to lekka przesada ale... wiem że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale zapraszam w takim razie do działu architektura i ratusz wrocławski wieczorem...

norbibxl
02-06-2011, 22:57
szau nie ma ;) zamiast sie zalamywac korzystaj z rad i ruszaj w plener, a jesli nie czujesz sie na silach w pracy z ludzmi to jest wiele innych tematow chocby wspomniana przez Ciebie architektura w koncu nie kazdy musi byc portrecista :)

radex171
04-06-2011, 01:02
tak tylko widze że i tam nie zachwycam... a widzę że naprawdę tutaj panuje wysoki poziom. Tylko jedna myśl mnie męczy i nie daje spać, czy wraz z kolejnymi dodawanymi przeze mnie fotkami nie z(a)nudze was całkowicie... teraz gdy mam dostęp do FS kombinuje jak tylko mogę aby foty które zrobiłem były lepsze. Choć powiem szczerze że teraz gdy patrze na te zdjęcia z dystansem to i mnie one nie zaskakują... ale gdyby jednak coś się udało to czy nie będziecie mieli dość moich fotek??

LWO
04-06-2011, 09:05
hmmm musisz meczyc ludzi swoimi zdjeciami to jedyny sposob na to zeby sie wyrobic :) pierwsze moje zdjecie oberwalo porownaniami do zdjec z telefonu :) teraz mam nadzieje jest odrobine lepiej telefony moj telefon ma 5mpx :) Nie popelnia bledow tylko ten kto nic nie robi