Zobacz pełną wersję : Ostrowiec Świętokrzyski - miejsca na plener
Adam Trzcionka
01-06-2011, 22:08
jak w temacie. pilnie szukam, czasu niewiele ;)
GrzesiekM
01-06-2011, 23:42
Witaj Adamie... kiedyś robiłem plener w ostrowieckim starym parku z białym dworkiem ... ładnie tam było i przestrono, przy czym zieleń dookoła urocza, a dworek nieco zaniedbany... szczegóły lokalizacji musze doszukać, podam jak najszybciej... można też nieco za Ostrowiec, np. do Ćmielowa (ruinki ze stawikiem), a pomiędzy tymi miastami są Piaski Brzustowskie i "dzika" odkrywkowa kopalnia piaskowca (pięknie plenerowo) w dole kamieniołomki, na wzgórzach lasek i jakoś niedaleczko jakiś większy zbiornik wodny) ...
Adamie ... ten pałacyk jest w Parku Częstocice (patrz: google) warto też w ramach wnętrz skorzystać z Pałacu Tarnowskich (ale to kosztuje)
34 km od Ostrowca jest Ujazd
no... a 65km i 400m od Ostrowca jest Radom...
:mrgreen:
do Grojca tez podac?
....a plener pewnie w dniu ślubu prawie wieczorową porą.
Częstocice (dworek, park, staw), stara huta, częściowo już odnowiony park miejski, pływalnia Rawszczyzna ;) może stary dworzec PKP, tyle mi do głowy przychodzi, no i dodam, że nie jestem z ostrowca więc pewnie sporo pominąłem.
....a plener pewnie w dniu ślubu prawie wieczorową porą.
Adam by robił plener w dniu ślubu...? Eeeee.... Bardzo bym się zdziwił.
Adam Trzcionka
02-06-2011, 12:37
Adam by robił plener w dniu ślubu...? Eeeee.... Bardzo bym się zdziwił.
Bywa, bywa. Sporadycznie, ale zdarza się. Nie przepadam, ale ma to swoje plusy - można z marszu siadać do materiału, bo niekiedy czeka się na ten plener miesiącami. A i efekty czasem są zaskakujące. W każdym razie - da się :)
GrzesiekM
02-06-2011, 15:21
Bywa, bywa. Sporadycznie, ale zdarza się. Nie przepadam, ale ma to swoje plusy - można z marszu siadać do materiału, bo niekiedy czeka się na ten plener miesiącami. A i efekty czasem są zaskakujące. W każdym razie - da się :)
Adamie... będzie Ci to na bank wypominane ! ;)
Niedaleko Ostrowca Sw, jest wioseczka Szwarszowice - zwana przez miejscowych Dołami :) Rewelacyjne miejsce. Pola, łaki, strumyczki, kawlki lasu i gorki. Duze, male, srednie - ale przede wszystkim rewelacyjni miejscoiw !! Zyczliwi.
Jest tez super bonus, przed malym dworkiem, lekko zrujnowanym stoi wieeeeeelkie stare drzewo (Lipa zdaje sie), srednica pnia tak gdzies okolo 6-8m. Swietne rozlozyste konary itp
http://www.zumi.pl/namapie.html?Submit=Szukaj&qt=&loc=Szwarszowice%2C+
Mam rodzine w Ostrowcu, wiec jak bedziesz potrzebowal aystenta to daj znac :)