Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dobrze, ze to nie ryba....
....plener z przed dwoch tygondni z Hoobiem gdzie niestety nie dopisaly warunki.
Kadr jest pomyslem Hoobiego, dostawilem sie ze statywem, jednak Hoobie poinformowal, ze nie wyszly mu te zdjecia i moge spokojnie pokazac:D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/101/dsc9317he.jpg/)
Jak ci powiem, że jedno z Twoich najlepszych to sie zgodzisz ?? :D
Jak ci powiem, że jedno z Twoich najlepszych to sie zgodzisz ?? :D
Widzisz, nie do konca moje;)
Widzisz, nie do konca moje;)
Nie wiem jak to odbierzesz, ale uważam, że ta fota to kolejny kroczek na przód, i stoi u mnie w hierarchi znacznie wyżej niż wszystko co do tej pory zaprezentowałeś :)
To jakby kroczek w stronę kołków w memłanej cieczy, więc mnie to nie cieszy. Natomiast doceniam faktury, delikatność barw, jednak jak dla mnie nieco za jasno. Dobre zdjęcie, ale z pewnością widziałem wiele lepszych, szanownego autora oczywiście.
katatjuta
01-06-2011, 19:15
Barrwy naprawdę ładnie stonowane jednak ciutkę za jasno jak napsał Duder i się muszę z tym zgodzić ;] Co do zdjęcia czy autor miał lepsze również się z tym zgodzę choćby zdjęcie z boją.
Bartekkw
01-06-2011, 20:53
Grzesiu, pozwól że potraktuję to zdjęcie eksperymentalnie :)
Zdecydowanie miałeś lepsze aczkolwiek to złe nie jest......zgadzam się z Kol. Duder'em
Kolork, faktura bardzo fajne
Mnie się wydaje, że ta nadmierna jasność dodaje zdjęciu
pewnego niepokoju. Przynajmniej tak to odbieram i podoba mi się.
Patryk Olczyk
01-06-2011, 21:31
jaki czas uzyty ?
switne to !
jaki czas uzyty ?
switne to !
jest exif......nie pamietam dokladnie, chyba ok 60sek
zwykle zdjęcia grega są świetne, natomiast to jest po prostu takie sobie. Jak dla mnie jest zbyt jasno i brakuje troszkę kontrastu. Drażni mnie również biała plama na środku
Mnie się wydaje, że ta nadmierna jasność dodaje zdjęciu
pewnego niepokoju. Przynajmniej tak to odbieram i podoba mi się.
To bardzo trafna uwaga Pinki, dobrze nazwałaś to co mnie przeszkadza, a Tobie wręcz przeciwnie. :-) To zdjęcie to nawet taki krajobrazowy prawie high-key i to bez mgły.
krokus66
01-06-2011, 21:43
Jest prześliczne!
Potrafisz robić mocne, dynamiczne i pełne ekspresji obrazy oraz delikatne, cieplutkie i milutkie na buzi, buzi. Poza niewątpliwie perfekcyjnym opanowaniem warsztatu posiadasz niesamowite wyczucie dobrego smaku.
Wlasnie czytam i sie zastanawiam czy mowimy o tym samym zdjeciu, blokuja mi imageshacka w pracy, ale to zdjecie mam na swojej stronie i tam sobie podgladam, srodek jest jasny, ale nie jest to biala plama, zdjecie jest jasne, ale z wyczuciem.......taki mialem zamiar i tak pokazalem. Na tym badziewnym monitorze u mnie w pracy widac nawet, ze na srodku nie ma "bialej plamy".....nie do konca rozumiem, ale zdaje sobie sprawe, ze moze nie podchodzic wszystkim. Coz taka wizja, podoba mi sie zdjecie, ale nie zgodze sie z Locterem, ze jest to cos wyjatkowego. Wykonanie takiego zdjecia to nie filozo0fia a obrobka byla bajecznie prosta;)
Chyba źle podchodzisz do wyjątkowości zdjęcia. Wcale nie trzeba się narobić, żeby było świetnie. :-) Masz całkowitą rację - wcale nie ma białej plamy, nie aż tak. Wszystko jest w granicach przyzwoitości.
Wcale nie trzeba się narobić, żeby było świetnie. :-)
Doskonale zdaje sobie z tego sprawe, jednak tutaj to nie jest jakies wyjatkowe, kolejny memlaniec.....widzialem duzo lepsze, jednak podoba mis ie, wciaz raczkuje w temacie;)
być może nie jest zupełnie płaska, nie mam jakoś specjalnie skalibrowanego monitora. Być może owy punkt nie jest wcale jaśniejszy od większej jasnej miękkiej chmurki z lewej strony, jednakże jest otoczony kontrastującymi niebieskimi barwami, przez co przyciąga zbyt mocno wzrok. Tak to odbieram
Nikonozaur
01-06-2011, 22:25
Fajny motyw, bardzo fajny. Tylko tyle napiszę. ;)
Fajny motyw, bardzo fajny. Tylko tyle napiszę. ;)
Moze napisz cos o tej jasnosci....bo mnie to trapi;)
Nikonozaur
01-06-2011, 22:41
Moze napisz cos o tej jasnosci....bo mnie to trapi;)
Jeśli chciałeś zrobić to na jasno (co oczywiście jest zrozumiałe ze względu na miejsce) to doskonale się udało. Jasne niebo z prześwitami dobrze koresponduje z nasłonecznionym dołem. Bądź co bądź nie robiłeś foty o jakiejś "pogańskiej" godzinie i tworzenie atmosfery wieczoru lub poranka o 14.40 (czas z EXIF-u) nie miałoby większego sensu. ;) Uważam, że jest gitarka.
Bądź co bądź nie robiłeś foty o jakiejś "pogańskiej" godzinie i tworzenie atmosfery wieczoru lub poranka o 14.40 (czas z EXIF-u) nie miałoby większego sensu. ;) Uważam, że jest gitarka.
Dzieki dzieki......ale czas z exifu (http://greg77.net/Polski/Najnowsze%20Prace/slides/DSC_9317.html) to 5:54;)
Nikonozaur
01-06-2011, 22:49
Dzieki dzieki......ale czas z exifu (http://greg77.net/Polski/Najnowsze%20Prace/slides/DSC_9317.html) to 5:54;)
A ja durny przeczytałem dwie tabelki wyżej... Mimo to wszystko o jasności jest aktualne. ;)
Delikatne i przyjemne. Wymemłane tylko tyle, ile trzeba :)
bardzo fajna kolorystyka i ładna fota
mirekvampirek
02-06-2011, 00:22
jest naprawde w porzadku :)
Ooo..rybi sznurek O_o
Fajnie ...delikatnie ze smakiem !
Henio Jawa
02-06-2011, 13:02
Przepiękne zdjęcie.
Gdyby ta kałuża nie kończyła się "wyciekiem" a owalem to by było skończone :-)
Gratuluje.
Nie macie wrażenia, że glony na kamieniu wyglądają trochę jak dopalone lampą?
Hehe, a jednak ... ;)
No i bardzo dobrze... Przyznaje, ze osobista wizja na ten kadr byla troche inna od Twojej, bo to tu to tam bym przyciemnil, niemniej kadr...
Cóż powiedziec... - mi nie wyszło, to sie pozachwycam Twoim ;)