Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix p500 - test ISO

Leilong
01-06-2011, 17:17
Na początku może się przywitam bo jestem tu nowa :)
Widzę, że nie ma jeszcze testów ISO aparatu kompaktowego Nikon Coolpix p500, więc postanowiłam coś z tym zrobić.
Oto test:
http://img818.imageshack.us/img818/4753/isonikoncoolpixp500.jpg

Zdjęcia były robione przy oknie w czasie słonecznej pogody. Zdjęcie robione "z ręki", na trybie automatycznym, jest najbardziej zbliżone do zdjęcia robionego na manualu przy ISO 400 (to tak dla informacji).
Muszę powiedzieć, że ogólnie aparat robi niesamowite zdjęcia. Przy ISO 3200, jak widać na zdjęciach, szum jest dosłownie minimalny.

Gdyby ktoś chciał abym przygotowała jeszcze jakiś test, to proszę pisać śmiało :)

darkmajin
01-06-2011, 17:45
hmm sprzedaje swojego d700...

witamy nikoniarke na forum :), fajnie że masz chęci, chociaż test iso w dobrym świetle troszkę mija się z celem... imo ;)

Antonioo
01-06-2011, 18:59
;)

zrobiłem, już jakieś czas temu, ale testów sprzętu nigdy za wiele;)

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=174907

.

Leilong
01-06-2011, 19:16
hmm sprzedaje swojego d700...

witamy nikoniarke na forum :), fajnie że masz chęci, chociaż test iso w dobrym świetle troszkę mija się z celem... imo ;)

Tak wiem, że może mijać się z celem ;) Chciałam na razie pokazać jak małe są szumy przy maksymalnym ISO, a chyba najlepiej to widać przy dobrym świetle :)

Strasznie mnie ciągnie do zrobienia makro, ale w mieście mam niestety mało możliwości :(
Za to jak pierwszy raz robiłam makro aparatem Nikon Coolpix L20 (na wsi:mrgreen: ) to mi szczena dosłownie opadła (mogę pokazać te zdjęcia tylko nie wiem gdzie wkleić?). Tak więc już się nie mogę doczekać kiedy wypróbuję makro w moim p500 ;)

darkmajin
01-06-2011, 21:50
rzuć do działu makro i załóż swój wątek :)

Anion
03-06-2011, 09:02
...... Chciałam na razie pokazać jak małe są szumy przy maksymalnym ISO, a chyba najlepiej to widać przy dobrym świetle ;) .......

Szumy raczej lepiej widać w ciemnych partiach :)
Tak na marginesie - czemu ten aparat przy każdym podniesieniu wartości iso coraz większy przepał robi?

Antonioo
03-06-2011, 09:40
bo może czas był nie zmieniany. . . tak na chłopski rozum...

Anion
03-06-2011, 09:50
cholera, nie wiedzieć dlaczego jak zobaczyłem, że to kompakt to przyjąłem, ze autorka robiła na Auto :P