Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wiślany zakręt prosto z mostu
Bartekkw
31-05-2011, 11:37
Zapraszam - kadr z mostu kolejowego przed Górą Kalwarią
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img405.imageshack.us/img405/3905/wisla3.jpg)
Swietne! Bardzo mi sie podoba Bartku;)
Bartekkw
31-05-2011, 16:18
Swietne! Bardzo mi sie podoba Bartku;)
No cieszę się Grzesiu, ale na razie jesteś jedyny ;)
jurek1906
31-05-2011, 17:03
Dół mi pasuje,niebo już mniej.Kolory nieba są ładne,długi czas mnie denerwuje.
Dół mi pasuje,niebo już mniej.Kolory nieba są ładne,długi czas mnie denerwuje.
Jurku, łyknij meliskę i po sprawie ;)
Co do zdjęcia. Bardzo mi się podoba, choć chciałbym zobaczyć również wersję z "normalnym", nie mamłanym niebem.
No to Bartku, jeżeli masz to następny głos za pokazaniem niememłanego nieba :-) kadr mi pasuje :-)
Bartekkw
31-05-2011, 21:49
Podoba się, ale mnie też irytuje to niebo. Bardzo chętnie bym porównał z normalnym.
Mam taką wersję, ale pod kątem kolorystycznym teraz jest optymalnie :)
krokus66
31-05-2011, 21:54
Prześliczne!!!
Robiłeś z mostu kolejowego, więc:
1. Spisz sobie rozkład jazdy pociągów, pasażerskich różnych spółek, znajdziesz je w internecie. Dochodzą jeszcze towarowe, też różnych spółek, jest tu trudność.
2. Ciągle są różne roboty torowe i rjp potrafi zmieniać się co kilka dni.
3. Często są nieplanowane opóźnienia, bywa że spore.
4. Najlepiej idź do dróźnika, on wszystko wie bo zamyka szlaban. Pamiętaj powyższe uwagi. Nie idź do dróźnika z wódką, bo się spije, nie zamknie szlabanu i będzie tragedia.
5. Przy robieniu zdjęcia i czekaniu na światło czas b. szybko ucieka ale pociąg nie wyhamuje. Nie łudź się nawet, nie będziesz pierwszy i napewno nie będziesz ostatni.
6. Za łażenie po torach a tym bardziej po moście kolejowym możesz dostać spory mandat, zgodnie z prawem. Mało prawdopodobne, że Cię przyuważą ale miej świadomość.
Weź sobie te wszystkie powyższe uwagi do serca, gdyż chciałbym jeszcze Twoje piękne zdjęcia oglądać.
Bartekkw
31-05-2011, 22:01
krokus66 dzięki za powyższe i muszę przyznać Ci rację ;). Na tym moście byłem 2-gi i ostatni raz - niezbyt to bezpieczne. Niby jest tam trochę miejsca żeby sobie swobodnie stanąć, ale dechy są w fatalnym stanie a dystans do poziomu Wisły dość spory :)
krokus66
31-05-2011, 22:10
krokus66 dzięki za powyższe i muszę przyznać Ci rację ;). Na tym moście byłem 2-gi i ostatni raz - niezbyt to bezpieczne. Niby jest tam trochę miejsca żeby sobie swobodnie stanąć, ale dechy są w fatalnym stanie a dystans do poziomu Wisły dość spory :)
Ja nie pisałem o dechach, możesz przynieś własne z domu i naprawić kawałek. :oops: Ja Ci pisałem o cholernie realnym zagrożeniu. Dodam, że Policja szybko reaguje / przyjeżdża na wezwanie kolei. To jest jednak pryszcz, najwyżej dostaniesz mandat. Ja się martwię o Twoje bezpieczeństwo!
krzysztofz24
01-06-2011, 01:09
Kurde:-). Podobaja mi sie takie spokojne, zrownowazone, dobrze poukladane kadry:-). Kolory tez mi pasuja.
P.S Tak jak teraz jest fajnie, ale tez bym z checia zobaczyl wersje mniej pomemlana;-).
Świetne ułożone w kadrze i kolory.pozdrawiam