PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana języka w Photoshopie ?

Kielu2002
30-01-2007, 19:51
Witam
Czy istnieje możliwość ziany języka na w Photoshopie?
Jak tak to gdzie jest taka opcja?
Gzie można znaleść spolszczenie do Photoshopa?

Sorki jeśli to głupie pytanie lecz do tej pory nie używałem Photoshopa !!!

Erie
30-01-2007, 20:18
obawiam się że trzeba po prostu kupić polską wersję :( - tak samo jak z windowsem - nie ma raczej czegoś takiego jak spolszczenia interfejsu

PS Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi :)

madmips
30-01-2007, 20:28
można, którą masz wersję?

Kielu2002
30-01-2007, 20:30
można, którą masz wersję?

PS 7.0

stig
30-01-2007, 20:34
PhotoShop bodajze w wersjach okolo 5-7 umozliwial zmiane jezyka interface (jesli oczywiscie byla to wersja "international"). Od CS sa juz tylko konkretne wersje jezykowe. Jesli potrzebujesz wersje z polskim interface'm, musisz kupic po prostu wersje polska. Nie istnieje cos takiego jak "spolszczenie".
Aaaa... Mimo wszystko zastanowilbym sie jednak nad jezykiem w ktorym pracuje PhotoShop. Polska wersja to kalectwo. Masa przydatnych tutoriali w internecie -- jest po angielsku. Osiwiejesz jak bedzie je przekladal na "polskawe" nazwy opcji w polskiej wersji.
Poza tym PhotoShop to nie powiesc, zeby nieznajomosc angielskiego jakos zle wplywala na prace w nim. Bo jesli nie bedziesz znal samego programu, to co Ci da, ze zamiast "Layers", bedzie napisane "warstwy" -- skoro i tak nie bedziesz wiedzial do czego one sluza? :)

Kielu2002
30-01-2007, 21:45
Stig w sumie masz racje, to dopiero moje pierwsze kroki a poziom języka nie powinien byc przeszkodą ang. znam w miarę dobrze.
W takim razie modyfikuje troche moją prośbę.

W takim razie poszukuję tutoriala który wytłumaczy mi podstawowe opcje PSa, a także pozwoli zredukować refleksy świetlne, ocieplić zdjęcie i zrobić ramki itp.
In english ofcoure :)

Z góry dzięki i wiem że istnieje dział tutków :)

artfotopolis
30-01-2007, 22:51
a ja mam spolszczenie do CS2...wgrywa sie do katalogu i dziala...

madmips
31-01-2007, 01:52
kielu - z tego co piszesz, to wszystkie tutki znajdziesz na tym forum w dziale tutoriale - i Uwaga! - po polsku ;)