Zobacz pełną wersję : Zmiana języka w Photoshopie ?
Kielu2002
30-01-2007, 19:51
Witam
Czy istnieje możliwość ziany języka na w Photoshopie?
Jak tak to gdzie jest taka opcja?
Gzie można znaleść spolszczenie do Photoshopa?
Sorki jeśli to głupie pytanie lecz do tej pory nie używałem Photoshopa !!!
obawiam się że trzeba po prostu kupić polską wersję :( - tak samo jak z windowsem - nie ma raczej czegoś takiego jak spolszczenia interfejsu
PS Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi :)
można, którą masz wersję?
Kielu2002
30-01-2007, 20:30
można, którą masz wersję?
PS 7.0
PhotoShop bodajze w wersjach okolo 5-7 umozliwial zmiane jezyka interface (jesli oczywiscie byla to wersja "international"). Od CS sa juz tylko konkretne wersje jezykowe. Jesli potrzebujesz wersje z polskim interface'm, musisz kupic po prostu wersje polska. Nie istnieje cos takiego jak "spolszczenie".
Aaaa... Mimo wszystko zastanowilbym sie jednak nad jezykiem w ktorym pracuje PhotoShop. Polska wersja to kalectwo. Masa przydatnych tutoriali w internecie -- jest po angielsku. Osiwiejesz jak bedzie je przekladal na "polskawe" nazwy opcji w polskiej wersji.
Poza tym PhotoShop to nie powiesc, zeby nieznajomosc angielskiego jakos zle wplywala na prace w nim. Bo jesli nie bedziesz znal samego programu, to co Ci da, ze zamiast "Layers", bedzie napisane "warstwy" -- skoro i tak nie bedziesz wiedzial do czego one sluza? :)
Kielu2002
30-01-2007, 21:45
Stig w sumie masz racje, to dopiero moje pierwsze kroki a poziom języka nie powinien byc przeszkodą ang. znam w miarę dobrze.
W takim razie modyfikuje troche moją prośbę.
W takim razie poszukuję tutoriala który wytłumaczy mi podstawowe opcje PSa, a także pozwoli zredukować refleksy świetlne, ocieplić zdjęcie i zrobić ramki itp.
In english ofcoure :)
Z góry dzięki i wiem że istnieje dział tutków :)
artfotopolis
30-01-2007, 22:51
a ja mam spolszczenie do CS2...wgrywa sie do katalogu i dziala...
kielu - z tego co piszesz, to wszystkie tutki znajdziesz na tym forum w dziale tutoriale - i Uwaga! - po polsku ;)