PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Droga

fotoMichal
29-05-2011, 21:39
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.fotomichal.com/wies.jpg)

Martix
29-05-2011, 21:47
Czysta aż za sterylna fota, mało się dzieje. Tytułowa sroga trochę za mało wyrazista.
Pomimo tego przyjemny widoczek.

fotoMichal
29-05-2011, 21:50
Ja lubię spokój, ciszę... mało się dzieje fakt, ale to mnie uspokaja :)

krokus66
30-05-2011, 12:47
Jeśli mogę doradzić.
1. Zrób glistę, znaczy się panoramę.
2. Droga na dole zaczyna się znikąd. Na dole tnij tuż przy drodze. Na górze dużo i odpowiednio.
3. Zmień ramkę na wąską.

Przekonany jestem, iż nie tylko nie utracisz ciszy i spokoju ale zyskasz dodatkowo dużo wiecej przyjemności.

Locter
30-05-2011, 12:51
Nie rób zdjęć na siłę, poczekaj na warunki, na odpowiednie światło. Tutaj tego nie ma i efekt jest jaki jest - słabo.

fotoMichal
30-05-2011, 16:33
Nie mogę się z Wami zgodzić.
Co do Panoramy, to zgoda, jest to jakiś pomysł, aby wycisnąć z tego miejsca więcej ...
ale to że droga zaczyna się ( a może kończy? ) tak nagle, mi osobiście się podoba ...
ramka... kwestia gustu...
a co do robienia zdjęć na siłę, to zdecydowanie nie zgadzam się...
czym jest dobre światło i warunki? ...

Locter
30-05-2011, 16:39
.
..

To nie zgadzaj sie, masz prawo.

krokus66
30-05-2011, 19:24
Nie mogę się z Wami zgodzić.
Co do Panoramy, to zgoda, jest to jakiś pomysł, aby wycisnąć z tego miejsca więcej ...
ale to że droga zaczyna się ( a może kończy? ) tak nagle, mi osobiście się podoba ...
ramka... kwestia gustu...
czym jest dobre światło i warunki? ...

Moja ocena jest oczywiście subiektywna, w tym przypadku tak to widzę. Zwróć uwagę jak często na tym forum jest wiele różnych zdań i podpowiedzi w temacie jednego zdjęcia. Każdy ma prawo do własnych odczuć tak jak Ty masz pełne prawo do własnych. To forum, to jest taka "focikowa / focąca / focza brać", która bezinteresownie dzieli się własnym, bogatym doświadczeniem. Jest to wielka wartość sama w sobie.

Trudno nie zgodzić się z Locterem żeby poczekać na odpowiednie warunki, są to święte słowa godne oprawienia w ramkę.

Uważam ponadto, że zrobienie tego zdjęcia z wyższej perspektywy, np. dachu cudzego samochodu, niewątpliwie podniesie walory tego obrazka.