PDA

Zobacz pełną wersję : Finał LM 2011. Będzie ktoś oglądał?

Nikuś
28-05-2011, 19:30
Jestem zaskoczony, że nie powstał jeszcze wątek na temat finałowego meczu Barca vs. MU
Wiele meczów z rozgrywek tego sezonu było dla mnie magicznych. Liczę, że finał LM będzie ciekawy, choć obawiam się zachowawczej gry z obu stron i oczekiwanie na błąd przeciwnika, bo stawka jest wysoka dla obu drużyn.

Gdzieś wyczytałem, że wygra MU. Tak pisali teoretycy piłeczki porównując statystyki, rachunek prawdopodobieństywa ;)

Jestem za Barcą 1:0 Często bywa tak, że nie pada dużo bramek, a mecze są przepiękne. Może Messi coś dziś zagra :)

.

Megazordon
28-05-2011, 19:37
Można, w nawiązaniu do różnych teorii spiskowych, przewrotnie powiedzieć, że wielu sędziów również stawia na Barcę :)
Będę oglądać, bo lubię ten klub i dobrą piłkę i mam nadzieję, że będzie co oglądać. Kilka lat temu byłem na Camp Nou, kiedy Barcelona grała z Manchesterem w półfinale i było 0:0.

Nikuś
28-05-2011, 19:42
Megazordon, zazdraszczam bardzo. Moim marzeniem jest kiedyś "na żywo" obejrzeć Barcę... no najlepiej w finale LM ale od biedy może być mecz ligowy ;)

.

m3
28-05-2011, 19:44
Ja będę oglądał i mimo że jestem kibicem Liverpool'u to będę dzisiaj kibicował ManU :D A to dlatego że nie podobało mi się to w jakim stylu Barca dotarła do tego finału. Nie przepadam też za Realem ale to co wyprawiał Busquets i spółka w meczach przeciwko Królewskim zasłużyło na Oskara...

Nikuś
28-05-2011, 20:03
Jeśli myślimy o niemiłych zwrotach jakie miał wypowiedzieć Busquets, a można dodać do tego brzydkie zachowanie Messiego wobec kibiców kiedy jakiś łoś świecił mu po oczach, to poniekąd można uznać, że reakcje piłkarzy Barcy były przesadzone.

Mnie chodzi o styl gry, jej widowiskowość, a tu moim zdaniem Barca najlepsza w tych rozgrywkach, a na pewno jest lepsza od Realu i przereklamowanego Ronaldo zwłaszcza w LM

.

grudzinsky
28-05-2011, 20:15
ja kibicuje dzisiaj MU :) ale i tak mam przeczucie, ze wygra Barcelona. oby to bylo ladne widowisko z ogromna iloscia bramek :)

kwieciu
28-05-2011, 20:26
United! :)

rainer
28-05-2011, 20:40
Hernandez, Park, Rooney : Iniesta :)

Maciek R
28-05-2011, 21:18
No i 1:0 dla Barcy. ;)

Kto wygra - temu pogratuluję, chociaż liczę na to, że ManU jednak się jeszcze podniesie...

1:1!!!

Nikuś
28-05-2011, 21:35
heh 1:1 pierwsza połowa.

w drugim meczu Real M zagrał wyżej presingiem i było już zdecydowanie lepiej niż w pierwszym meczu, przynajmniej optycznie ;)
MU może coś takiego zastosować, tylko żeby sił wystarczyło do końca meczu.
Barca ma dziś równorzędnego przeciwnika.. może dziadek Giggs coś ustrzeli w drugiej połowie

.

m3
28-05-2011, 21:38
No co do przereklamowanego Ronaldo to zgadzam się w 200% :D Gerrard 1000 razy lepszy i ma poukładane w głowie :P

A meczyk jak na razie nie najgorszy. Może nie jest to Istanbul 2005 ale nudno nie jest :)

Nikuś
28-05-2011, 21:41
No co do przereklamowanego Ronaldo to zgadzam się w 200% :D Gerrard 1000 razy lepszy i ma poukładane w głowie :P

A meczyk jak na razie nie najgorszy. Może nie jest to Istanbul 2005 ale nudno nie jest :)

Pamiętam ten mecz. Dla mnie pierwsza połowa była nudna. Zaczęło się w drugiej, no i remis, po czym karne Dudka... ale tam grał nasz człowiek ;) a tu Kuszczak może liczyć ewentualnie na kontuzję "rywala" w bramce

.

Megazordon
28-05-2011, 21:56
Może Messi coś dziś zagra :).

Właśnie zagrał.

2:1

nowart
28-05-2011, 22:11
Deklasacja MU... Barca wkręca chłopaków w trawę jak chce :)

thorcik
28-05-2011, 22:14
3:1

kacperek
28-05-2011, 22:35
Koniec..

Megazordon
28-05-2011, 22:42
Dobry mecz. 4 gole, może nie najpiękniejsze, ale ważne, że nie było nudno. No i jeszcze mistrz drugiego planu, czyli Pan Boniek i jego komentarze typu:
"Dla mnie ewidentny błąd sędziego. Tu był stuprocentowy rożny. Zresztą zaraz zobaczymy to na powtórce. Ooo... E? Jednak sędzia miał rację."
"I teraz Xavi szeeerooko... A nie, jednak nie podał."
"Takie podawanie piłki w trójkącie jest strasznie deprymujące dla przeciwnika, bo nie wiesz jak im tą piłkę odebrać, prawda?"
"Nie możemy tu obwiniać Hernandeza (za to że jest często na spalonym i nie dostaje piłek - przyp. red.). On jest uzależniony od innych piłkarzy. Nie może se sam podać i pójść."

elanek
28-05-2011, 22:46
Wszystko zgodnie z planem!

Nikuś
28-05-2011, 23:02
Fakt.Mecz byłby dużo lepszy gdyby p.Boniek oszczędził swoich komentarzy. Szacunek dla jego gry w piłkę ale jego teksty są naprawdę irytujące.

Mecz, jak już napisano, nie był najnudniejszy i dał emocje aczkolwiek wolałem Barcelonę z Arsenale albo z Realem w pierwszym meczu.

Człowiek się nakręci na finał, a później mu mało ;)

....a jak mało, to może jakieś meczyki w fifkę

.

jackrabbit
28-05-2011, 23:15
postawilem na MU, 5 funtow psu w d**e :mrgreen:

grudzinsky
29-05-2011, 07:44
przykro bylo patrzec jak MU gania za pilka po boisku i jej odebrac nie moga...w calym meczu jedna piekna akcja MU zakonczona golem, a pozniej juz zupelnie nic. Barcelona jak to Barcelona...druzyna, ktorej budzet jest wiekszy niz budzet Polski ;) jak mozna wygrac z taka druzyna? zapewne stawiajac przed nia jeszcze lepsza ekipe, tylko ciezko bylo by ja zmontowac ;)

elanek
30-05-2011, 11:05
He he, Dudek powiedział:

Nie było kontrolowania spotkania. Barcelona chciała grać na połowie Manchesteru. Gol Rooneya spowodował, że emocje były do końca. Barca nie zagrała wybitnie, pozwoliła rywalom na kilka groźnych ataków(...)
A Real chce go do młodzieży zatrudnić. Może niech i trenuje ich młodzież, bo z takim znawstwem futbolu trenera Dudka to nic z nich nie wyrośnie.

Nikuś
30-05-2011, 11:26
Moim zdaniem przez pierwsze kilkanaście minut MU przeważał, później była dominacja Barcy i to na połowie przeciwnika.
Mecz nie był wybitny ale też wymagania co do takich spotkań są bardzo duże, a na tle poprzednich z rywalami Barcy, można było mieć niedosyt..

FC Barcelona wykonała mniej podań (189 na minusie w porównaniu z rekordem) niedobry Messi miał o 12% mniej udanych zagrań oraz nie udało mu się okiwać 4 obrońców jednym "rajdem". Nuda ;)

Barca jest fu.Chyba zostanę fanem WKS Śląsk, bo strzelili ostatnio chyba z 5 bramek ;)

.

m3
30-05-2011, 11:49
Tak Śląsk ma za sobą wspaniały sezon a Lenczykowi należy się duży szacunek za pracę jaką wykonał. Miejmy nadzieje że dobrze im pójdzie w Pucharach jesienią :] Szkoda że mój Lech się nie zakwalifikował :(

A Barca w drugiej połowie finału LM pokazała co potrafi i wygrała...