Zobacz pełną wersję : Problem z ... albo serwer albo strona www
Witam serdecznie ostatnio znajomy przeniósł moją stronę na serwer nazwa.pl no i od tego czasu moja strona... całkowicie sie posypała. Sam nie wiem jak to wszystko ułożyć. Może ktoś może pomóc.
Co znaczy posypała? W piasek się zmieniła? Czym znajomy przenosił? Na plecach?
Mam samochód, ale nie jeździ. Może ktoś pomóc?
==============================================
Sprawdź, czy podczas przenoszenia program nie pozmieniał wielkości liter w nazwach plików, albo nie pokombinował z samymi nazwami.
Tzn że jak wejdę na swoja stronę to brak blogu i brak zdjęć z kategorii fotografia ślubna. Całe ustawienia zdjęć robię w notatniku i wysyłam na serwer. Tak było do tej pory. Teraz jak wyśle ustawienia Total Comanderem zdjęcia wyświetlają się. A po chwili znowu ich brak. Cięzko mi to jaśniej wytłumaczyć bo się na tym nie znam. Jeszcze jedno ściągałem z serwera wszystkie pliki strony do folderu niestety zamiast zmienić lokalizację nadpisałem tam gdzie miałem kopię strony www. Jak otworzyłem plik notatnikiem gdzie tworzę wpis z kategorii zdjęciowej np Góry to wszystko tam mam wymieszane.
chomiczkus
28-05-2011, 10:31
Tzn że jak wejdę na swoja stronę to brak blogu i brak zdjęć z kategorii fotografia ślubna. Całe ustawienia zdjęć robię w notatniku i wysyłam na serwer. Tak było do tej pory. Teraz jak wyśle ustawienia Total Comanderem zdjęcia wyświetlają się. A po chwili znowu ich brak. Cięzko mi to jaśniej wytłumaczyć bo się na tym nie znam. Jeszcze jedno ściągałem z serwera wszystkie pliki strony do folderu niestety zamiast zmienić lokalizację nadpisałem tam gdzie miałem kopię strony www. Jak otworzyłem plik notatnikiem gdzie tworzę wpis z kategorii zdjęciowej np Góry to wszystko tam mam wymieszane.
Jesli masz kopie tej strony u siebie ( dzialajaca ) to zobacz moze na innym serwerze czy dziala i sie nie sypie.
Jak bys potrzebowal pomocy daj znac na PW.
Pozdrawiam
Michal
Co znaczy posypała? W piasek się zmieniła? Czym znajomy przenosił? Na plecach?
Mam samochód, ale nie jeździ. Może ktoś pomóc?
==============================================
Sprawdź, czy podczas przenoszenia program nie pozmieniał wielkości liter w nazwach plików, albo nie pokombinował z samymi nazwami.
Nazwy plików są takie same. Co ciekawe strona normalnie funkcjonuje na dysku mojego kompa. Zdjęcia się wyświetlają. Jak prześlę TC wszystko na serwer nazwa.pl to strona działa po czym jak ją zamknę i otworzę to brak jest zdjęć w kategorii f ślubna.
Galeria sie sypie i wyswietla komunikat "undefined Obrazkow". Wyglada na to ze galeria nie potrafi znalezc zdjec w jakiejs bazie danych. Tutaj szukal bym problemu.