PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] W ryj dac moge dac

kucza21
27-05-2011, 01:32
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img218.imageshack.us/img218/995/img3334iw.jpg)

dirtyfrank
27-05-2011, 11:50
rzadko się wypowiadam, bo się nie znam...
szkoda tego łokcia obciętego...
a tak to mi się podoba, szczególnie modelka...
oryginalna uroda, świetna fryzura...

kiemlo
27-05-2011, 12:17
_-kUyOE6CB8

amirez
27-05-2011, 18:05
Zdjęcie fajne. Tytuł mało subtelny.
A może by:
Dziewczyna kibola?

fafniak
27-05-2011, 18:20
świetne
Nareszcie coś w tym dziale oryginalnego !
(tylko kwadracik chyba byłby lepszy)

Karioka
28-05-2011, 20:15
szkoda tego łokcia...i chyba w pionie chciała bym ją zobaczyć :)

stig
28-05-2011, 20:48
Swietne!
Szkoda faktycznie lokcia i az sie prosi o wzrok w obiektyw.
Co do kadru (a w zasadzie kompozycji) -- nie mam zdania. Moze i nie jest najszczesliwszy, ale w kwadracie tez tego nie widze. Z kolei silenie sie na cos kompletnie niestandardowego -- chyba nie ma sensu, wiec ten jest dobry. :)

ThomasVoland
28-05-2011, 21:40
Fajnie wykadrowane (nie wiem jak łokieć miałby polepszyć zdjęcie - dobrze że go nie ma). No i wzrok też okay. W całości to najbardziej mi różnica kolorów cery poniżej policzka, a resztą zdjęcia reszta zdjęcia i przeostrzenie w dwóch miejscach na kiju, no ale to tylko kwestia tylko drobnej poprawki i zapisania zdjęcia drugi raz. Zaświecone jest perfekt.

mswilk
28-05-2011, 21:57
Swietne!
Szkoda faktycznie lokcia i az sie prosi o wzrok w obiektyw.
(...)

Dokładnie

sowart
28-05-2011, 23:12
Dobra praca, ale tylko dobra bardzo przeszkadza mi tu obcięty łokieć

Nikuś
28-05-2011, 23:18
Zupełnie nie przeszkadza mi "ucięty" łokieć w tym zdjęciu, a nawet brak spojrzenia w moje oczy
Jest na tyle silny przekaz, że fotka nie musi się bronić ;)

.

rafael
29-05-2011, 21:06
twarz retusz ok ale pozniej juz widac ze nie ma;] i to psuje efekt

adam.dorozinski
29-05-2011, 22:34
Modelka fantastyczna, ale zdjęcie do tytułu mi nie pasuje zupełnie. Może to dlatego, że miałem okazję w życiu poznać masę ludzi co to naprawdę w ryj mogą dać. Pani ze zdjęcia bym o agresję nie podejrzewał. Nic w jej mowie ciała nie sugeruje, że może być niebezpieczna.

kucza21
30-05-2011, 00:10
Z tym retuszem, hmm szczerze - to wlasciwie jego nie bylo, nie jestem fanem przesadnych zabiegow, dla ciekawskich rawa nie obrobionego mozna zobaczyc tutaj - http://rafkuczowicz.tumblr.com/

pet3r
30-05-2011, 21:01
a mnie nie szkoda łokcia - przycięty jest ble wg kanonu, gdyby był cały to mogłoby to wydawać się grzeczne, a z przyciętym jest trochę "niegrzecznie", bez podporządkowywania się bo i dziewucha nie wygląda na taką, co idzie z tłumem. i jest fajnie :)

KrzysiekR
30-05-2011, 22:05
A mnie tak bardzo tego lokcia nie szkoda. Podoba mi sie za to klimat swiatelka na zdjeciu, choc rzeczywiscie gdyby modelka popatrzyla w obiektyw byloby bardziej sugestywnie.

kucza21
30-05-2011, 22:40
Dobrze, nie ma co debatowac nad faktem lokcia, mysle, ze jest to lekkie czepialstwo.

mOSAd
09-06-2011, 02:24
Co wy z tym łokciem? Łokcie obcina się celowo z kilku powodów:
- często są brzydkie, spiczaste, z jakimiś kościami lub dziwnymi fałdkami skóry
- nie mieszczą się w kadrze - po prostu z nimi jest kadr za niski
- utrudniają winietowanie
- czasem świecą, mają inny odcień skóry lub inaczej odbijają światło
W każdym razie obcięcie łokcia, ja osobiście nie traktowałbym jako błąd prawie nigdy, dlatego, że wiemy że on tam jest. Nie ma tu żadnego niedopowiedzenia.

Co do zdjęcia, to podoba mi się nastrój i modelka. Natomiast ujęcie i detale są niedopracowane. Pod przedramieniem jest jakaś jasna kreska, koszulka mogłaby się inaczej marszczyć, a końcówka kija prosi się choć o trochę więcej blasku i światła. A nie samą kontrę. Jak widać do kadru i spojrzenia też są różne opinie. Zatem tym razem nie tak perfekcyjnie jak zwykle. Ale to i tak świetne zdjęcie.

ekonet
09-06-2011, 02:30
Nie wiem, co widzicie - ja widzę, że ona patrzy w obiektyw.
Uważam, że ścięcie do kwadratu polepszyłoby przekaz.
Nie bardzo tylko rozumiem tytuł - czemu jest "dać mogę dać" - ale to pewnie jakaś gwara egzotyczna.

freefly
09-06-2011, 02:38
Przyglądam się temu zdjęciu i zastanawiam się, po co ona trzyma ten kij, bo z tego zdjęcie nie wynika żadna celowość jego zastosowania w scenie. Jest ciekawa modelka, widać, że autor umie robić zdjęcia i oświetlać, ale jakby jeszcze potrafił wyrazić w kilku słowach, co chciał przez to zdjęcie powiedzieć to byłby komplet.
Ponadto ze zdjęcia nie wynika, że chciałby, a nawet mogłaby dać komukolwiek w ryj. Nie ma w tym zdjęciu żadnej opowieści. Po prostu stoi laska z kijem na jednolitym tle.

adam.dorozinski
09-06-2011, 09:52
Nie bardzo tylko rozumiem tytuł - czemu jest "dać mogę dać" - ale to pewnie jakaś gwara egzotyczna.

Cytat z klasyka, psze pana :)

Galen
09-06-2011, 13:08
(...) Nie bardzo tylko rozumiem tytuł - czemu jest "dać mogę dać" - ale to pewnie jakaś gwara egzotyczna.
Polecam "Dzień Świra" :)