Zobacz pełną wersję : podświetlenie punktu ostrość w d3s
milczek77
26-05-2011, 23:03
Mam pytanko, czy to normalne w d3s , że jak mam podświetlenie punktów ostrości włączone i mam wybrany pojedynczy punkt to przy ustawianiu ostrości lekko widać inne punkty ostrości tak jakby się podświetlały (lekko prawie nie widocznie zdecydowanie ciemniej niż wybrany punkt)?
ja mam to samo wkurza mnie to zwłaszcza, że w d700 tego nima, echh
milczek77
27-05-2011, 07:42
Dzieki za odpowiedź, no właśnie sie zdiwiłem bo w d700 tak nie ma :-)
siedemczwartych
27-05-2011, 13:44
bo D700 ma to źle rozwiązane.
Właściwie jest tak jak w D3s. :)
Ja się dziwię jak biorę czasem do ręki D700
I można tak odbijać w jedną i drugą stronę.
rozwiaznie z d700 lepiej sprawdza sie w sloneczne dni
natomiast rozwiazanie z d3s w ciemnych warunkach, przy malej ilosci swiatla
to moje wrazenie po kilku miesiach uzywania naprzemiennie obu puszek :)
milczek77
27-05-2011, 13:55
rozwiaznie z d700 lepiej sprawdza sie w sloneczne dni
natomiast rozwiazanie z d3s w ciemnych warunkach, przy malej ilosci swiatla
to moje wrazenie po kilku miesiach uzywania naprzemiennie obu puszek
Mi akuratnie w żaden sposób nie pomaga to, ze w wizjerze widzę lekko podświetlone wszystkie punkty przy ostrzeniu i mocniej ten wybrany prze zemnie punkt :-) no chyba, ze to jest po to by widzieć jak ustawić sobie inne punkty :-)
Mi akuratnie w żaden sposób nie pomaga to, ze w wizjerze widzę lekko podświetlone wszystkie punkty przy ostrzeniu i mocniej ten wybrany prze zemnie punkt :-) no chyba, ze to jest po to by widzieć jak ustawić sobie inne punkty :-)
zmniejsz podswietlenie, powinno pomoc
milczek77
27-05-2011, 14:19
Tak też zrobiłem.
wraz ze zmniejszeniem podświetlenia punktów również naturalnie środkowy zmniejsza swoje natężenie wiec to na dwoje babka wróżyła
sprocket
29-05-2011, 21:19
Mnie denerwuje strasznie to ze choc jest to podswietlenie to tylko zapala sie na ulamek sekundy a pozniej majac czujnik w ciemnym polu i tak nic nie widac, nie wiem czy ma tak byc czy Nikon nie moze sobie z tym poradzic, w zwyklych puszkach canona dziala to duzo lepiej.