Zobacz pełną wersję : Mistrzowska edycja zdjęć. Adobe Photoshop CS5/CS5 PL dla fotografów
Mistrzowska edycja zdjęć. Adobe Photoshop CS5/CS5 PL dla fotografów coś takiego znalazłem w tzw. promocji jedyne 120 zl. Czy ktos z Was to miał tę pozycje w rekach?
W sumie tytuł bardzo dobry. :wink: Marketingowo brzmi dobrze.
Mistrzowski tytuł, ciekawe jak z treścią
kacperek
26-05-2011, 17:01
Przykładowy rozdział - http://pdf.helion.pl/mezp5f/mezp5f-5.pdf
Gootchio
26-05-2011, 17:09
Mam to do CS3-ki (tego samego autora).
Parę fajnych rzeczy się dowiedziałem, mimo że PSa używam od wersji bodaj 5.0 i coś niecoś wcześniej czytałem. Część objętości jest niestety zajęta przez rzeczy oczywiste i często zawarte w instrukcji (np. opisywanie interfejsu).
POczekaj chwilkę, co kilka dni pojawia się w promocji dnia (30%) na stronie Helionu.
promocja na dziś: 50% taniej z kodem: C801B5-5D215F-H
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150502869415568&set=a.181711655567.160975.177988375567&type=1&ref=nf
Czytam właśnie tę książkę (choć idzie mi to jak krew z nosa).
Jestem dopiero na początku, ale po dokładniejszym przejrzeniu treści, to nie widzę w tym nic "mistrzowskiego".
Może w dalszej części coś się "rozkręci" ale na razie są do podstawy, które znajdziemy w większości książek.
Natomiast jako "podręcznik", czyli coś, do czego można sięgnąć w każdej chwili i coś sprawdzić, to nadaje się świetnie.
Co do reszty, okaże się w dalszej części.
Na razie bez "fajerwerków".
Mam to do CS3-ki (tego samego autora).
Parę fajnych rzeczy się dowiedziałem, mimo że PSa używam od wersji bodaj 5.0 i coś niecoś wcześniej czytałem. Część objętości jest niestety zajęta przez rzeczy oczywiste i często zawarte w instrukcji (np. opisywanie interfejsu).
Gdyby wydawcy liczyli tylko na posiadaczy oryginalnych wersji PS, to by dawali nakłady 10 razy mniejsze ;)
blackone
08-12-2011, 16:10
Cześć
Podpinając się pod temat chciałbym poprosić o polecenie jakiejś lektury na temat obróbki zdjęć (chodzi o wyciąganie RAWów oraz dalszy retusz) w troszkę starszej edycji - CS4. Ewentualnie jeśli ktoś może polecić jakieś strony, poradniki w internecie (mogą być płatne) to również będę wdzięczny :) Nie chodzi mi o podstawy, tylko po prostu coś ostatnio mi dziwnie wszystko wychodzi i chciałbym zweryfikować swoje umiejętności, oraz nabrać nowych :)
Pozdrawiam
Dostałem tą książeczkę, niestety jak dla mnie zbyt zaawansowana.
Potrzebuję coś dla początkujących.
Zainteresowanym chętnie odsprzedam tą pozycję, (stan książki sklepowy).
Plastek01
27-02-2012, 20:24
Man tę książkę i powiem tak. Początek rzeczwiście przypomina instrukcję i czyta się to dość ciężko. Potem jest trochę lepiej jeśli chodzi o techniki pracy, ale napisane to wszystko dość ciężkim językiem i dość człowieka męczy. Porównania z książkami Kelbyego nie wytrzymuje.