PDA

Zobacz pełną wersję : czas naprawy/reklamacji grip ALPHA...

Pienia
26-05-2011, 14:33
witam! obawiam się, że zepsułem grip ALPHA tzn. "przekręciłem" kółko mocujące grip do body,chyba za mocno?...kółko kręci się, a śruba nie... cholera, mimo tylu niepochlebnych opinii na temat tego grip'a, ja miałem bardzo udaną sztukę...ale do rzeczy, odesłałem grip na gwarancji do sklepu MULTIFOTO.PL, ten zaś w poniedziałek do serwisu...i tu mam pytanie jak długo trwa rozpatrzenie gwarancji/naprawa? czy ktoś kto reklamował grip ALPHA może mi powiedzieć jak długo czekał na rozpatrzenie i wysyłkę...śpieszy mi się przed wyjazdem i nie wiem czy zdążą?

Pienia
30-05-2011, 20:45
niewierze, że nikt nie ma doświadczeń z serwisem Alpha...a ja dalej czekam na wieści ze sklepu/serwisu...

Erie
30-05-2011, 20:58
a małe pytanie - jesteś przygotowany na to, że będzie to płatna naprawa? skoro "za mocno przekręciłeś" to jest to uszkodzenie mechaniczne z winy użytkownika to czemu gwarancja ma to obejmować?

sabur
30-05-2011, 22:16
nie wiem, tez z chęcią dowiem się ile czasu zajmuje reklamacja. Czekam na Twoją relację co i jak :)

Pienia
31-05-2011, 18:43
"a małe pytanie - jesteś przygotowany na to, że będzie to płatna naprawa? skoro "za mocno przekręciłeś" to jest to uszkodzenie mechaniczne z winy użytkownika to czemu gwarancja ma to obejmować?"

wiem...wiem...wg mnie nie powinno się przekręcić, ale się przekręciło, trudno, jak wymienia to wymienia, jak trzeba będzie zapłacić, to zapłacę, najważniejsze, żeby jak najszybciej naprawili, to już 2 tygodnie...

31-05-2011, 19:35
nie zadązą ;-(
przeciągłaś gwint w nieoryginalmym gripie-mysle ze z gwarancja mozna spróbowac ale nie licz na cuda.
Nieoryginalne gripy tak juz mają-poczytaj na forum -to jest normalna rzecz w zamiennikach(co nie znaczy ze prawidłowa)
walcz!!! bo nawet zamiennki powinny dawac więcej ...

dembiec
31-05-2011, 21:10
oh co do uszkodzen z własnej winy to czasem naprawiaja , miałem nikkor 18-55 i zaliczyłem wywrotke w górach na obiektyw i wbil sie w siebie , i nie chciał ruszyc to jna siłe go .... zrobił sie luzny ale cos tam działał. POszedłem do fotojokera powiedziałem ze samo sie zrobiło(fakt nie bylo widac sladow na obiektywie) ale zabrdzo nie uwiezyl i wysłal do serwisu no i naprawili ,nic nie placiłem . Czasem jak widac sie uda :)) oby i tym razem tak bylo

Erie
31-05-2011, 21:46
oh co do uszkodzen z własnej winy to czasem naprawiaja , miałem nikkor 18-55 i zaliczyłem wywrotke w górach na obiektyw i wbil sie w siebie , i nie chciał ruszyc to jna siłe go .... zrobił sie luzny ale cos tam działał. POszedłem do fotojokera powiedziałem ze samo sie zrobiło(fakt nie bylo widac sladow na obiektywie) ale zabrdzo nie uwiezyl i wysłal do serwisu no i naprawili ,nic nie placiłem . Czasem jak widac sie uda :)) oby i tym razem tak bylo

jak rozumiem chwalenie się jak to w konia zrobiłem kogoś innego należy teraz do dobrego tonu? ;) ach ten Kali to był jednak mądry gość :)

dembiec
31-05-2011, 21:55
robieniem w konia serwisu ... tego bym tak nie nazwał bo ile razu on nas zrobil to juz nikt nie wspomni :(

Erie
31-05-2011, 22:23
robieniem w konia serwisu ... tego bym tak nie nazwał bo ile razu on nas zrobil to juz nikt nie wspomni :(

no tak, przecież kradzież od złodzieja to nie kradzież... ;), kurde że też ten Kali już nie żyje, bo bym mu duże piwo postawił

dembiec
31-05-2011, 22:38
jak to mowia kij ma dwa konce :) ale nie warto o to sie sprzeczac ,było mineło zreszta to oni sa fachowcami i powinni wiedziec w jaki sposob nastapiła usterka ....ale nie ma co gadac :)

Pienia
01-06-2011, 10:13
wetnę się...ja wysyłając go do sklepu/serwisu dokładnie opisałem usterkę i jak powstała, dopisałem też inne spostrzeżenia, ale to ma większego wpływu na funkcjonowanie grp'a, nie oczekuję, że zrobią to na gwarancji, liczę się z naprawą płatną, pieklę się bo wyjeżdżam na długi urlop i potrzebuję grip'a...a co do wyższości oryginału nad zamiennikiem, to w oryginale też obrywają się kółka...wiem z doświadczeń kolegi...

01-06-2011, 12:41
oj miałem w zużytkowaniu dwa oryginały do d700 i powiem tak: kręciłem nimi dosyc mocno(gdyż aparat stawiałem na monopodzie) nic nigdy się nie zerwało i nie obluzowało. teraz został mi jeden i dalej jest git

Pienia
01-06-2011, 12:44
nie ma co się licytować...

Pienia
06-06-2011, 13:27
jakby ktoś był zainteresowany, odświeżę...po tym jak grip przeleżał ponad dwa tygodnie w MULTIFOTO.PL, wysłano go do krakowskiego serwisu foto-tip...osobiście skontaktowałem się z serwisantem, który w po przeanalizowaniu sprawy w jeden dzień załatwił wszystko, łącznie z tym, że odesłano mi nowy grip bezpośrednio do Sanoka, (czego jak mówiono w MULTIFOTO.PL nie da się zrobić z winy serwisu...), polecam serwis foto-tip, rzetelnie, szybko...jakby komuś, tak jak mi przytrafiła się awaria grip-a, to od razu osobiście wysyłać do Krakowa,na pewno będzie szybciej...