Zobacz pełną wersję : Dyplom-potrzebny szablon
Witam serdecznie w jednym z tutoriali ale nie pamiętam gdzie był pokazany sposób tworzenia szablonu. Chodzi mi o to aby na środku dyplomu A4 było zdjęcie drużyny piłkarkiej a po bokach mniejsze zdjęcia innych drużyn uczestników. W sumie jest 8 drużyn. Cały problem polega na tym, że nie wiem jak stworzyć taki szablon abym tylko w odpowiednie miejsca wklejać zdjęcia i maskować je.
to nie bedzie ze soba pasowalo jak w sumie jest 8 druzyn
jedna po srodku i pozostaje 7
nie bedzie rownowagi lewa (4) prawa (3)
druga sprawa nie da sie zrobic uniwersalnego szablonu gdy nie znamy proporcji boków tychże zdjęć
i nastepna sprawa nie wiemy nic na temat spadów czy to idzie do druku czy też zrobienia jakichkolwiek marginesów do tego projektu,
czy wokół zdjęć ma być przerwa itp itd.
to roboty chociazby w photoshopie czy illustratorze na minutę..
nie wiem po co komu szablon do tego :|
darkmajin
27-05-2011, 13:35
proporcje można przecież zrobić i od kiedy w dyplomie są marginesy etc ? ramka ("przerwa") wokół zdjęć? przecież kolega robi szablon on będzie decydował....
..a szablon po to że główne zdjęcie będzie inne dla innej drużyny ( tak myślę ) ...za bardzo jesteś na nie :)
manfred wyjutubuj "szablon photoshop" będzie najłatwiej wszystkie po jednych piniundzach
nie lepiej takie rzeczy w illustratorze/in designie?
darkmajin
27-05-2011, 14:13
$$
Zrobiłem w PS zdjęcia powklejałem a następnie liniami określiłem położenie. Dzięki za pomoc