PDA

Zobacz pełną wersję : intuos4 wireless - wypadający boczny uchwyt

szopen
25-05-2011, 12:33
Cześć,

dwa dni temu kupiłem sobie tablet wacom intuos4 wireless. Niestety jeden element tabletu zdaje się nie funkcjonować należycie. Chodzi o uchwyt na piórko, przymocowywany do tabletu. Odczepia się on od urządzenia praktycznie bez żadnego oporu, wypadając nawet pod ciężarem piórka. O tak: http://www.youtube.com/watch?v=5f-zlG9XDPI . Część łatwo odpada również przy wyjmowaniu piórka z uchwytu i korzystanie z klawiszy funkcyjnych. Taki sam problem występuje ze standardową zaślepką wkładaną w to samo miejsce.

Pytanie: czy wszystkie tablety z tej serii tak mają, czy z moim jest coś nie tak?

darkmajin
25-05-2011, 12:50
reklamuj, albo napraw sam ( kawałek papierka razem z płytką ) i problem z głowy.

stig
25-05-2011, 13:17
Tak z ciekawosci zapytam -- jak wykryles ten problem? :) Otoz... kiedy (jesli) trzymasz tablet np. na kolanach tzn. ze go uzywasz -- czyli uzywasz tez piorka. Jesli uzywasz piorka, to po co go wkladac w ten uchwyt? :) Jesli nie uzywasz piorka, to tablety lezy (stoi oparty o biurko (jak np. u mnie)) i nieruszany -- nie powinien spowodowac wypadniecia piorka (czy tez jego mocowania).
Generalnie ja bym to mocowanie po prostu wkleil i po problemie. Moj intuos4 akurat nie ma takiego mocowania (wersja kablowa), wiec dokladnie nie wiem na czym ten problem polega. Jesli uwazasz, ze to ewidentna niedorobka, to -- jak zaproponowal darkmajin -- oddaj do reklamacji.

szopen
25-05-2011, 17:58
na niedoróbkę wpadłem jak mi ta część wypadła ;) Wersję wireless kupiłem po to, żebym mógł z nim chodzić prowadząc zajęcia. Jak leży to faktycznie nie wypada. Bez żadnej zaślepki trzyma się bardzo niewygodnie. Pewnie skończy się na zaklejaniu ;)