PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Muzeum - chwila skupienia

Piotr Spek
21-05-2011, 17:49
Pozdrawiam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img84.imageshack.us/img84/4333/filipnet.jpg)

artlens
21-05-2011, 20:09
Będę pierwszy mi się podoba. Trochę nie lubię ziarek ale kadr ciekawy. Pozdrawiam

Piotr Spek
21-05-2011, 21:05
Będę pierwszy mi się podoba. Trochę nie lubię ziarek ale kadr ciekawy. Pozdrawiam

Ziarno analogowe - kodak 400
dzieki
pozdrawiam

treborp
21-05-2011, 21:35
kadr bardzo oki no i ten szum GENIALNY !!!

artlens
21-05-2011, 22:54
Jak analogowy to szacun :-). Choć słowo analogowy nie pasuje mi do tradycyjnej fotografii w pewnym sensie obraz nie jest ciągły tak mi się wydaje...a może nie :-)

Piotr Spek
21-05-2011, 23:15
Jak analogowy to szacun :-). Choć słowo analogowy nie pasuje mi do tradycyjnej fotografii w pewnym sensie obraz nie jest ciągły tak mi się wydaje...a może nie :-)

analogowy - tzn film - nie rozumiem pojęcia "ciągły" ?
Rozwiń jak mozesz
Pozdrawiam

artlens
22-05-2011, 19:54
Ja to sie czepiam, ale analogowy tzn np sygnał ciagły tak jak np w zapisana informacja na kasecie sygnał można odczytać w każdej chwili jego przebiegu (nieskończenie wiele próbek) jeżeli obraz posiada ziarno jest zapisany na oddzielnych elementach tzn cząsteczkach (ziarna związków srebra) coś ala piksele, choć to moje chłopskie rozumowanie nie jestem fizykiem, ale nazywanie filmu np małoobrazkowego analogowym to już lekka przesada choć teoretycznie jest ciągły to dzieli się go na 36 klatek. Czasami do Smieny cudem wchodziło 40 jak źle podzielili w fabryce... oj lans był wtedy wielki :-). Nie wszystko co nie cyfrowe od razu analogowe., tak jak nie ma miasta Londyn jest Lądek, Lądek Zdrój :-)

Piotr Spek
22-05-2011, 20:59
Ja to sie czepiam, ale analogowy tzn np sygnał ciagły tak jak np w zapisana informacja na kasecie sygnał można odczytać w każdej chwili jego przebiegu (nieskończenie wiele próbek) jeżeli obraz posiada ziarno jest zapisany na oddzielnych elementach tzn cząsteczkach (ziarna związków srebra) coś ala piksele, choć to moje chłopskie rozumowanie nie jestem fizykiem, ale nazywanie filmu np małoobrazkowego analogowym to już lekka przesada choć teoretycznie jest ciągły to dzieli się go na 36 klatek. Czasami do Smieny cudem wchodziło 40 jak źle podzielili w fabryce... oj lans był wtedy wielki :-). Nie wszystko co nie cyfrowe od razu analogowe., tak jak nie ma miasta Londyn jest Lądek, Lądek Zdrój :-)

OK - ;-)
Dzieki - rozumiem juz teraz
Pozdro

tito86
23-05-2011, 19:44
Czasami do Smieny cudem wchodziło 40 jak źle podzielili w fabryce... a ja myślałem, że to zależy od nawinięcia. jak zrobiłeś to w ciemni tudzież rękawie i dość skąpo ryzykując spadnięcie błony, to spokojnie 39/40 klatek zrobiłeś...
Samo zdjęcie mi się podoba chociaż mina nie sugeruje skupienia ;)

eraser
25-05-2011, 15:36
co tam smiena - mialem aparat czajka tez radziecki - robiła 72 zdjecia na filmie 36 klatkowym.