Zobacz pełną wersję : D70 przycisk głębi ostrości
Przed tygodniem wysłałem body do kalibracji z obiektywem sigmy. Po powrocie w aparacie nie działa przycisk podglądu głębi ostrości, prawdopodobnie coś się obluzowało, po naciśnięciu przycisku obraz w wizjerze jest całkowicie zaciemniony.
(Nie dziej się tak za każdym razem)
czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem z body niekoniecznie z d70?
po za tym aparat działa bez zarzutu.
ps (nie zamierzam go oddawać do serwisu)
Fotowentura
21-05-2011, 17:38
Miałem tak od bardzo długiego czasu z moim D70s. Przycisk podglądu GO podnosił lustro, więc w wizjerze ciemno. Poczytałem o tym na necie, że to nie taka rzadka przypadłość i dałem sobie spokój. Na nic to nie wpływało, aparat robił zdjęcia jak powinien. Sprzedałem go z powodzeniem 3 tygodnie temu, nowy właściciel wie o tej "usterce" i nie było to problemem. Zresztą to naprawdę drobiazg, bo z wizjerem D70s podgląd GO jest średnio użyteczny.
PS. Dlatego nie byłbym pewien, czy to wina serwisu, czy tylko zbieg okoliczności.
Nie przejmuj się:)
zabawne ze nie dzieje się tak za każdym razem. trudno jakoś przywyknę ta puszka cały czas mnie zaskakuje ;)
siwyozzman
21-05-2011, 18:24
Zupełnie się tym nie przejmuj...ten typ tak ma. Tak jak napisano wcześniej, to znana przypadłość - ta funkcja rzadko jest używana, więc szkoda sobie tym zaprzątać głowę....